Vendégkönyv
[www.dosjatekok.hu]:\Fórum>

<< előző oldal Új hozzászólás! következő oldal >>
küldő: Bagó Csaba 2017-05-07 14:51:53 #40

Oké, rendben.

Közben olvasgattam, és meg is lepődtem!
Ugyanis a Bannermania vektorgrafikai és font manipulációs kódját Christopher Schardt fejlesztette ki, és a Broderbund gondozásában adták ki a Bannermania-t.

Később ez a programozó (manapság a LED bizniszben nyomul), és az Autodesk készítette az általad is ajánlott szoftvert, Instant Artist néven.

Nem semmi mi?

---
Megjött az email, ezt dobta el a szerver.
Közben épp ismét el akartam küldeni, mikor megjött a másik levél.

TÖK ÉGŐ!

Az oldalon nem is figyeltem a kék betűket, bár láttam, de nem is kattintottam rájuk.
Azt hittem csak az a pár játék van fent, amit a betöltődött oldalon láttam.
Istenem mekkora bárány vagyok. LOL
1987 óta püfölöm a computereket, de még ilyen felületes baklövést sohasem vétettem.
Na, nem is szemetelek ide tovább, nekem is ezek a verziók vannak meg, úgyhogy akkor nem küldöm el.

További szép napot, üdv. Csaba

válaszolok
küldő: DOSJátékok 2017-05-07 14:23:36 #39
válasz a(z) 38. üzenetre, címzett: Bagó Csaba

Feldobtad ezzel a napomat! Én köszönöm!
Fel is fog kerülni a progi az oldalra.

Aukciós oldalakon lehet vadászni mátrixnyomtatókat, nem éppen gyors, és legkevésbé sem csendes jószágok.

( Az e-mail-es dolog viszont meglepett, küldök is egy másik mail-t. )

válaszolok
küldő: Bagó Csaba 2017-05-07 13:43:21 #38

Hát ezer hála és köszönet a tippért, le is töltöttem az 1.0-ás verziót, játszottam is vele sokat, és bár tudja azt amire emlékeztem, de nem ez a program volt az.
Ugyanis mikor elindítottam, rögtön meg is lepődtem, hogy miket tud (névjegykártya, levelezőlap, boríték, stb.), mert ezekre egyáltalán nem is emlékeztem, teljesen idegen volt még a program felülete is.

Sajnos nemcsak erre, de semmire sem emlékszem, azt leszámítva, hogy szinte előttem van az a felirat kép amit éppen nyomtatok, és már majdnem füstöl a mátrixnyomtató.
Persze a program indítása után rögtön beugrott, hogy Win progi nem lehetett, mert egerem tuti, hogy nem volt, és biztosan nem matattam az ikonokon a billentyűzettel.
A design kiválasztása is egyszerűbb volt.

Nade!

Amit ajánlottál, az elvezetett a megoldáshoz! Hát én kerestem már minden elképzelhető variációban, és szóra, de a banner szó még a legvadabb álmaimban sem jutott volna eszembe, pedig már az ősrobbanás után nem sokkal is készítettem bannert.

Viszont az Instant Artist-ból beugrott, így erre kerestem rá.
Rögtön az első találattal beletrafáltam, mert a keresett program a Bannermania volt.
Le is töltöttem, ez sima DOS progi, és rögtön ismerős is lett az egész cucc, még azt a grafikát is sikerült rögtön megtalálnom, ami az emlékeimben
él, márcsak a füstölgő nyomtató hiányzik.

Úgyhogy mégegyszer nagyon szépen köszi a gyors választ, és a segítséget!

ui. Küldtem volna neked két régi DOS játékot, amivel anno irtó sokat játszottunk, de sajnos az itteni email címedet eldobta a szerver.

A két játék a Broderbound Software-s Prince Of Persia, az első, még 2D-s, ami itt a háttéren is látható, a másik meg a Supaplex.

válaszolok
küldő: DOSJátékok 2017-05-07 10:58:26 #37
válasz a(z) 36. üzenetre, címzett: Bagó Csaba

Szia!

Köszönöm a beszámolót! Élmény volt olvasni!

A leírásod alapján egy vektorgrafikus szerkesztőprogramról van szó. Amit ismerek, az eleinte Instant Artist néven futott, majd később Print Artist lett a neve. Elvileg a legelső (talán még a beta) verziók mentek simán DOS alatt is. Amit találtam 1.0-s verziót, az minimum Windows 3.0-t igényel.
Keress rá interneten, hátha ez a progi lesz az. Mai napig is létezik, én csak egy korai verzióját használtam régen (talán a 2.0-t). Talán még meg is van valahol.

válaszolok
küldő: Bagó Csaba 2017-05-07 07:48:25 #36

Sziasztok!

Most találtam erre az oldalra, a "Magyar kártyás" játékot már ki is próbáltam, vagyis kattingattam összevissza, mert fogalmam sincs mit kell csinálni.
Nemrég napokig vadásztam a régi, Aladinos DOS progira, a Prince Of Persia-ra (1989, Broderbund Software), még a legelső, 2D-s verzióra, ami itt az oldalon is látható a háttéren, na azzal hónapokig játszottunk tesómmal.
Aztán megtaláltam, valamit szögeltek rajta, hogy menjen a mai gyors gépeken is, de nem játszottam vele sokáig, mert ma már nincs hozzá türelmem.

Állandóan meghal szegény Aladin.

Nade most más.

Tudna nekem segíteni valaki abban, hogy melyik volt az a régi DOS alatt futó felirat vagy plakátszerkesztő program (1990-es évek eleje), amelyik természetesen mátrix nyomtatóra (más nem is volt akkoriban) nyomtatott megszakítás nélkül feliratokat?
Tehát nem volt szünet a lapok között, és mivel a mátrixnyomtató végtelenített lapokkal dolgozott, így egyben akár többméteres feliratot is ki lehetett nyomtatni egyben.

Én egyszer a katonaságnál (ezred írnok lévén) az A3-as EPSON nyomtatómmal ki akartam nyomtatni a nevemet olyan cirka 2 méteres verzióban, és miután több mint egy órán át ment a nyomtató, majdnem leégettem a nyomtatófejet, olyan forró volt.

Ebben a programban a betűket lehetett "cifrácni", vagyis ívelni, színezni, árnyékolni, talán még valami 3D-s betűket is lehetett használni, stb.

Emlékszik még valaki erre a programra?

válaszolok
küldő: DOSJátékok 2017-03-22 15:45:35 #35
válasz a(z) 34. üzenetre, címzett: Tomi

Köszönöm! Rajta vagyok az ügyön.

válaszolok
küldő: Tomi 2017-03-22 12:51:20 #34

Fantasztikus gyűjtemény. Gratulálok. Nagyon sok kellemes emléket ébresztett bennem. Remélem még fogod bővíteni

válaszolok
küldő: DOSJátékok 2015-03-17 17:43:06 #33
válasz a(z) 32. üzenetre, címzett: Gaál Adrián

Szia!

Csomagold ki az állományt (mely ez esetben TD2.rar), majd futtasd a TD2EGA.EXE-t. Ha eddig is így csináltad, akkor próbáld meg DOSBox-al futtatni. Használata a Kezdőlapon.

Üdv.: Sándor, DOS Játékok

válaszolok
küldő: Gaál Adrián 2015-03-11 20:54:40 #32

Sziasztok! Letöltöttem erről az oldalról a Test Drive 2 - The Duel nevű játékot, kicsomagoltam, elindítottam, de azt írta ki: Nincs kész olvasás meghajtó D. Kilépés, Ismét, Mégse. Melyik fájllal kell a játékot úgy elindítani, hogy ezt ne írja ki?

válaszolok
küldő: DOSJátékok 2014-06-22 22:34:59 #31
válasz a(z) 30. üzenetre, címzett: Bori

Szia!

Sajnos az elmondottak alapján nem ismerem a játékot. Ebben a két kártyás játékban pl. lehet ellenfeleket választani: Ultimate Cards, Hoyle Official Book of Games. Ha tudnál több információval szolgálni, akkor lehet, hogy rátalálnék.

Üdv.: Sándor, DOS Játékok

válaszolok
küldő: Bori 2014-06-22 12:20:34 #30

Szia!

Van egy játék, amit már mióta keresünk a testvéremmel, de azóta se találjuk. Ő úgy emlékszik, hogy "Ala" volt a neve, de ez alapján nem találjuk.
Az elején egy öreg fickó hívott be a "klubba" utána mehettél be kártyázni. Sajnos nem emlékszem már a pontos szabályokra.
Fekete-fehér volt (talán) és kártyás játék és hogyha rosszul játszottál, ahol "kidobtak" téged a klubból. Megválaszthattad az ellenfeleidet is, azt hiszem.
Sajnálom, hogy nincs több infónk róla, de ez mind nagyon régen volt és elég fiatalok is voltunk. Fel volt telepítve mellette a Packman is, de az kicsit közismertebb és arra jobban emlékszünk

Bármilyen információt nagyon köszönünk!

Bori

válaszolok
küldő: DOSJátékok 2014-05-22 21:10:03 #29

Szia!

A probléma oka, hogy nem DOS kompatibilis rendszerszoftvert használsz. Ezen probléma kiküszöbölésére DOS emulátort kell használni. A kezdőoldalon minden szükséges információt megtalálsz, de e-mailben is megírtam.
Ha bármi segítségre van szükséged, csak írj!

Üdv.: Sándor; DOS Játékok

válaszolok
küldő: ChaD 2014-05-22 17:56:35 #28

Sziasztok!

Egy problémával fordulnék hozzátok. Letöltöm a játékot utána pedig kicsomagolom mondjuk az asztalra. Ott létrehoz autómatikusan egy mappát. Ott megnyitom az exe fájlt viszont a következő hibaüzenetet írja ki: the version of this file is not compatible with the version of windows you're running. Check your computer system information to see whether you need an x86(32-bit) or x64(64-bit) version of the program, and then contact the software publisher. Beírtam már fordítóba is, de semmi értelmeset nem adott ki. Nagyon szépen kérem, hogy ha valaki esetleg tudná, hogy mi lehet a probléma válaszoljon. Előre is köszönöm. Chad

válaszolok
küldő: DOSJátékok 2014-05-02 22:05:00 #27
válasz a(z) 26. üzenetre, címzett: Zoli

Szia!

Igen, DOS alá is volt. Ezt a memóriacserélgetős dolgot nem értem, talán a floppy lemezt kellett cserélgetni.
Mivel mai napig is kereskedelmi forgalomban van a játék, ezért sajnos letöltő linket nem tudok küldeni.

Üdv.: Sándor
DOS Játékok

válaszolok
küldő: Zoli 2014-05-02 17:33:06 #26

Sziasztok!

Azt hiszen DOS játék volt a Battle Isle 2. Ezt most honnan tudom letölteni? Ha jól emlékszem a memóriát is kellett mindig állítani. Van olyan verziója, ahol nem kell a memóriával szórakozni és elfut Windows XP-n?

Köszönettel,
Zoli

válaszolok
küldő: DOSJátékok 2014-02-08 09:57:34 #25
válasz a(z) 24. üzenetre, címzett: Andi

Szia Andi!

E-mailen segítek, máris küldök egy jó megoldást, ha a nagyi nem akar sokat vesződni az indítással.

Én köszönöm, hogy kérdezetél!

Üdv.: Sándor
A DOS Játékok weboldal szerkesztője

válaszolok
küldő: Andi 2014-02-08 09:13:25 #24
válasz a(z) 23. üzenetre, címzett: DOSJátékok

Sziasztok,

segítségarzenálra volna szükségem. Nagymamám imádja ezeket a dos os játékokat, de nem tudok mindent lefuttatni windows XP-n (ezen nem lepődök meg). letöltöttem dos szoftvert innen, de nem tudok benne semmit csinálni, mert nem tudom milyen parancsokat kell beírni. Nagymamám biztos nem fog ezzel kínlódni, mivel ő csak játszani szeretne. szerencsére azért van olyan játék ami fut, de nem mind olyan amire ő emlékszik és amire vágyik. Ha valaki tudna nekem segíteni ebben légyszi jelezzen. Ezer köszönet: strelicz.andrea@gmail.com

válaszolok
küldő: DOSJátékok 2014-01-18 11:21:44 #23
válasz a(z) 22. üzenetre, címzett: Füleki György

Szia!

Természetesen tudok segíteni. Küldj e-mail-t pontosabb információkkal (operációs rendszer, milyen játékok).

Üdv.: Sándor
DOSJátékok

válaszolok
küldő: Füleki György 2014-01-15 17:03:08 #22

Sziasztok !
Olyan kérdéssel fordulnék hozzátok hogy probálgattam a dosos játékokat elindítani a laptopomon ! Fuji siemens el is indulnak a játékok ! Viszont változó ( játéktól függ ) 3-4 négyzetbe adja be a képet ! mi lehet a probléma ? tudnátok segíteni nekem ?

válaszolok
küldő: DOSJátékok 2014-01-14 06:19:49 #21
válasz a(z) 20. üzenetre, címzett: fredimacs

Szia!

Esetleg az Ignition nevű játék? Vagy a Power Drive nevű játék?

Üdv.: Sándor ceo of DOS Játékok website

válaszolok
küldő: fredimacs 2014-01-13 17:03:58 #20

Sziasztok!

Keresek egy régi DOS-os játékot olyan '94-'95 körüli lehetett, a neve az sajna nincs meg, a régi death rallyhoz hasonló felülnézetes autós-öldökős volt, és lehetett fejlesztgetni a kocsit, erősebb motor, gépágyú, stb. Az dereng hogy a játék menüje az elején sötétzöld-zöld, alig lehet rájönni hogy működik, a játék első pályáján is zöld minden, az utat nem tudod megkülönböztetni a környezettől. Sajna még P1es időkből volt meg, aztán még mindig emlékszem rá, mert nem tudtam végig vinni Ha tudtok a zürzavaros leírásomból asszociálni vmelyik game-re, akkor küldjetek pl. infókat. Köszönöm

válaszolok
küldő: DOSJátékok 2013-12-16 08:48:20 #19
válasz a(z) 18. üzenetre, címzett: Peti

Bocs a késés miatt! Először tömörítsd ki, majd utána futtasd! Újabb OS-eken ajánlott DOS emulátor használata. Én a DOSBox-ot ajánlom. Használatáról a kezdőoldalon olvashatsz.

Üdv.: Sándor
DOSJátékok

válaszolok
küldő: Peti 2013-12-12 13:50:19 #18
válasz a(z) 17. üzenetre, címzett: DOSJátékok

nagyon örülök hogy itt megtalálom gyermekkorom kedvenc játékait akár 10 évvel ezelőttről is. nem nagyon értem hogy a tömörített fájlt hogy kell elindítani. vagy előtte ki kell csomagolni? biztos rájövök, de megköszönném ha leírnád válaszban!
Kösz
PETI

válaszolok
küldő: DOSJátékok 2013-09-09 10:17:16 #17

Üdvözlöm minden kedves látogatómat!

Az oldal már rengeteg változáson esett át. Volt már Sanyisoft, SanyiDOS, meg miden . Régen az egyik változás során megszüntettem az oldal kezdetleges Vendégkönyv (Fórum) szolgáltatását, most viszont ismét elérhető új formában. A régi üzeneteket (a nagyon régiek kivételével [2007/8]) sikerült megmentenem, így továbbra is elérhetőek.

Kérdéseiteket küldhetitek ide, illetve e-mailcímre.

Köszönöm!

Üdv.: A DOSJátékok szerkesztője.
admin@dosjatekok.hu

válaszolok
küldő: SanyiDOS 2010-02-06 15:02:37 #16
válasz a(z) 15. üzenetre, címzett: Gabi

Gabi, küldtem egy e-mailt neked.

válaszolok
küldő: Gabi 2010-02-04 23:02:21 #15
válasz a(z) 14. üzenetre, címzett: SanyiDOS

Nagyon szívesen, a hiányzó oldalakat a betűknél azért fésüld át, mert én látok lehetőséget, fantáziát az oldalban, és lenne pár játék amivel feltudnám tölteni a tárhelyet
Javítsd ki a játék kezdőbetűinél a hivatkozásokat, írj, és küldök játékokat ;)

válaszolok
küldő: SanyiDOS 2010-02-03 17:02:58 #14
válasz a(z) 13. üzenetre, címzett: Gabi

Kösz Gabi én is ismerem.
Jó játék.

válaszolok
küldő: Gabi 2010-02-03 16:03:20 #13
válasz a(z) 9. üzenetre, címzett: kittinke

Itt a prehistorik 1 és 2:
http://www.dosjatekok.hu/j.php?a=P#23

válaszolok
küldő: Gabi 2010-02-03 16:02:44 #12
válasz a(z) 9. üzenetre, címzett: kittinke

Annak az ősemberes játéknak Prehystorik a neve (ha jól emlékszem így kell írni )
én is sokat játszottam azzal a játékkal kiskoromban, de régen mindig is az FPS eket szerettem /a lövöldözőseket/

válaszolok
küldő: Szép Zoltán 2010-01-04 11:01:54 #11

Köszönöm

válaszolok
küldő: SanyiDOS 2009-09-20 15:09:40 #10
válasz a(z) 9. üzenetre, címzett: kittinke

kittinke!
A weboldal fejlesztésére nincs sok időm, ezért hiányoznak még a többi oldalak. De a keresett játékot ismerem. Majd hamarosan elküldöm a játékot e-mailre.

válaszolok
küldő: kittinke 2009-09-17 10:09:11 #9

Szia
Érdeklődni szeretnék h mér nem adja be az összes oldalt. ha jól emlékszem az F betűtől nem ad be több oldalt. pedig szeretném megkeresni azt az ősemberes játékot aminek a képe ki is van rakva az oldal tetején kis koromban az volt a kedvencem jó lenne egy kis nosztalgia

válaszolok
<< előző oldal következő oldal >>