Ugrás a tartalomra
[www.dosjatekok.hu]:\DOS programok>

3D Benchmark VGA


Kiadó: Superscape
Verzió: 1.0
Méret: 58,3 KB
3D Benchmark VG 3D Benchmark VGA letöltése

Ez a kis DOS-os program 3D-s teljesítménymérését végez, majd az eredményt a másodpercenként kirajzolható képkockák mennyiségével jelzi (fps - frames per second).

Banner Mania


Kiadó: Broderbund Software
Verzió: 1.0
Méret: 1,43 MB
Banner Mania Banner Mania letöltése

Christopher Schardt és Dane Bigham (Pixellite Group) remek munkája ez az 1989-es vektorgrafikus szerkesztő program, mely DOS mellet megjelent Mac OS-ra és Apple II-re is. Bannereket, plakátokat, logókat készíthetünk vele, melyeket közvetlenül nyomtatóhoz konfigurálhatunk. Különböző betűtípusokkal, effektetekkel és színekkel kombinálhatunk.
Christopher Schardt további munkásságának, és még néhány fejlesztőnek (a SAPIEN Technologies-tól) köszönhetően készült el egy komplettebb, nagyobb tudású szerkesztőprogram, melyet 1992-ben az Autodesk adott ki Instant Artist néven. Később a Maxis adta ki Print Artist néven. Ezen idők alatt persze tovább fejlődött a program. 1995-ben a Sierra felvásárolta a Pixellite Group-ot, és ezzel együtt a szoftver jogait. Innentől a Sierra vitte tovább a szoftvert.
A Pixellite Group által kidolgozott technológia került be a Microsoft Word-be. Ez a WordArt funkció.

File Wizard


Verzió: 1.35
Méret: 283 KB
File Wizard File Wizard letöltése

Egy remek magyar fejlesztésű NC klón, rengeteg extrával: hosszú és színes fájlnevek, "húzd és ejtsd", tömörített állományok kezelése, fájlkeresés, fájlleírások, mp3 átnevezés TAG szerint, CD-lejátszó, szerkesztő, néző, felhasználói menü, fájltársítás, 100-nál több szöveges mód, képernyővédők, könyvtárösszehasonlítás, stb.

Mpxplay

Rengeteg verzió, és információ:
Mpxplay Mpxplay letöltése

Kis gépigényű, karakteres megjelenésű, okos zenelejátszó.

Norton Commander


Atyja: John Socha
Verzió: 4.0
Méret: 229 KB
Norton Commander Norton Commander letöltése

A Norton Commander egy DOS alatt futó keretprogram. Célja, hogy a DOS parancsait gépelés nélkül (vagy legalábbis minimális gépeléssel) elérhetővé tegye, ráadásul bővíti is a DOS szolgáltatásait. A program széles körben elterjedt, és az ún. kétpaneles fájlkezelők őse, mintapéldánya lett. Pl. rengeteg alternatívája készült DOS alá (DOS Navigator, File Wizard, Volkov Commander, Necromancer's DOS Navigator, stb.).

OpenGEM


Verzió: 3.2.3-pacc10
Méret: 2,07 MB
OpenGEM OpenGEM letöltése

Az OpenGEM (vagy más néven FreeGEM Desktop) egy nem többfolyamatos (nem multitasking-os) 16 bites grafikus felület (GUI) DOS alá.