DOS játékok
Keresés:
[www.dosjatekok.hu]:\DOS játékok A>

ACiD Tetris

Készítő: Dungeons Dwellers Design
Kiadó: ?
Év: 1997
Méret: 1.16 MB
ACiD Tetris letöltése
indítása böngészőből

ACiD Tetris
Az ACiD Tetris egy igen jó grafikával ellátott DOS-os tetris, a háttérben különböző zenékkel. Tetris kedvelőknek különösen ajánlom!

Advantage Tennis

Készítő: Infogrames Europe SA
Kiadó: Infogrames Europe SA
Év: 1991
Méret: 422.13 KB
Advantage Tennis letöltése
indítása böngészőből

Advantage Tennis
Meglepően jól játszható, szépen animált tenisz játék. A sportágat kedvelők számára abszolút jó kikapcsolódást nyújt! VGA grafika és Adlib hang jellemzi.
MegaStorm

Ágyú

Készítő: Ákoshegyi Miklós
Kiadó:
Év: ?
Méret: 39.43 KB
Ágyú letöltése
indítása böngészőből

Ágyú
Ákoshegyi Miklós játéka. Végtelenül egyszerű, de annál izgalmasabb! Kétjátékos (két emberi játékos kell hozzá, computer nincs), egy-egy ágyúval lövi egymást a két játékos, egymás után, felváltva. A nyíl billentyűkkel lehet az ágyúk dőlésszögét és tűzerejét beállítani. Minél közelebb csapódik be a lövedék (egy pixel) az ellenfélhez, annál több pontot kapunk. Pontozás alapján ér véget a játék VAGY ha telibetrafáljuk ellenfelünket. A terep véletlenszerűen generált, sosem egyforma, sosem unalmas.

Airborne Ranger

Készítő: Microprose Software
Kiadó: Microprose Software
Év: 1988
Méret: 285.25 KB
Airborne Ranger letöltése
indítása böngészőből

Airborne Ranger
Korának egyik legjobb akciójátéka Hercules, CGA, EGA, MCGA és Tandy támogatással, PC Speaker hanggal. Remekül variálható fegyverarzenál, és rengeteg küldetés áll rendelkezésünkre. Gyorsabb gépeken játszhatatlan, DOSBox alatt vissza kell fogni a sebességet, hogy élvezhető legyen.
MegaStorm

Airlift Rescue

Készítő: David Fleming
Kiadó: Softek Development
Év: 1995
Méret: 131.63 KB
Airlift Rescue letöltése
indítása böngészőből

Airlift Rescue
A Broderbund Software 1982-ben mutatta be a Dan Gorlin alkotta Chopliftert, ami aztán sok feldolgozást ért meg, ezek közül az egyik az Airlift Rescue, ami egy remek kis életmentő játék, melyben egy mentőhelikoptert irányítunk, és embereket kell megmentenünk, miközben tankok, ufók és repülők igyekeznek megállítani minket. VGA grafika és Adlib hang mellett élvezhetjük a játékmenetet.
MegaStorm

Akasztófa

Készítő: Végh Tamás
Kiadó: Fire-Ant Software
Év: 1999
Méret: 34.75 KB
Akasztófa letöltése
indítása böngészőből

Akasztófa
Egy akasztófa játék Végh Tamás-tól, melyben országneveket kell kitalálni. Ha jól emlékszem mind a 196 ország szerepel az adatbázisában (tudtommal ennyit különböztetünk meg). Remek témaválasztás, tanító jellegű.

Aladdin

Készítő: Disney Interactive
Kiadó: Virgin Interactive
Év: 1994
Méret: 1.71 MB
Aladdin letöltése
indítása böngészőből

Aladdin
Gondolom, hogy mindenki ismeri ezt a játékot, melyben Jázmin hercegnőt kell megmentenünk Aladdin szerepében. Több izgalmas pályából áll. A pályákban ajándékokat lehet és érdemes felszedni, ugyanis ezek segítenek átmenni a pályákon. Tökéletes grafika és zene. Kötelező darab!

Alley Cat

Készítő: Bill Williams
Kiadó: Synapse Software, IBM
Év: 1984
Méret: 30.14 KB
Alley Cat letöltése
indítása böngészőből

Alley Cat
Egy csodálatos ősrégi játék. Először 1983-ban jelent meg 8 bites Atari gépekre, majd később 1984-ben PC-re. Akkoriban szinte minden számítógépen megtalálható volt ez az apró kis szórakoztató csoda (Nem emlékszem már pontosan, de mintha alapjátékként járt volna az IBM PC-khez). Egy macskát irányítunk a játékban, célunk a macskalány szívének meghódítása. A sikerhez sikeresen végigvitt küldetéseken át vezet az út. Küldetéseket ablakokon beugrálva lehet szerezni. Szemgyönyörködtető CGA grafika és Speaker zenebona profi párosítása. Tökéletes játék!

Amőba

Készítő: CSOKI Szoftver
Kiadó: CSOKI Szoftver
Év: 1982
Méret: 8.57 KB
Amőba letöltése
indítása böngészőből

Amőba
Régi, hazai fejlesztésű amőba játék, mely a karakteres képernyőt használja mint GUI.

Amőba

Készítő: Szin Róbert
Kiadó: -
Év: 1996
Méret: 44.48 KB
Amőba letöltése

Amőba
Szin Róbert amőba játéka, mely szép grafikával, és egeres vezérléssel rendelkezik. A program szeret taktikázni, remek ellenfél. Kiváló játék!

Amőba1

Készítő: ????
Kiadó:
Év: 1992
Méret: 38.99 KB
Amőba1 letöltése
indítása böngészőből

Amőba1
Semmi különöset nemtudok róla egy régi CDn volt rajta egérel irányitható és fekete fehér ha bárki tud róla bővebb információkat
Kisbivaly

Animal Quest

Készítő: Alive software
Kiadó: ?
Év: 1991
Méret: 191.78 KB
Animal Quest letöltése

Animal Quest
A játék olyan mint egy táplálkozási lánc. Ki kell választani egy állatot, akit a nyílbillentyűk segítségével a pályákon keresztül kell irányítani. Majdnem minden állatnak vannak ellenségei, ami nem az ellenség annak mi vagyunk az ellenségei, tehát megehetjük őket, de az ellenség is minket. A játék használata egyszerű, megvan hozzá a kötelező zenebona is. A grafika is szép. Kötelező darab!

Another World

Készítő: Delphine Software
Kiadó: Interplay
Év: 1991
Méret: 1.11 MB
Another World letöltése

Another World
Az 1991-ben megjelent Another World (Amerikában: Out of this World, Japánban: Outer World címen jelent meg) egy kétdimenziós platformjáték, megalkotója pedig Eric Chahi. A maga korában még újnak számító poligon grafikája, filmszerű története, animált átvezető jelenetei, hanghatásai, harcrendszere és a szereplők közötti kommunikáció hiteles ábrázolása miatt hamar népszerűvé vált. Kötelező darab!

Antarctic Adventure

Készítő: Friends
Kiadó: ?
Év: 1995
Méret: 28.5 KB
Antarctic Adventure letöltése
indítása böngészőből

Antarctic Adventure
Az Antarctic Adventure egy Konami által kiadott játék, melyet nem adtak ki PC-re. Ezen PC-s átiratot a Friends nevű MSX cracker csoportnak köszönhetjük. Pentarou nevezetű pingvint irányítva kell körbejárnunk az Antarktiszt, az utunkba kerülő akadályok megkerülésével vagy átugrásával. Célunk elérése közben gyönyörködhetünk az aranyos grafika és zenebona párosban. Mi kell még?

Apple Panic

Készítő: Olaf Lubeck
Kiadó: Broderbund Software
Év: 1982
Méret: 9.17 KB
Apple Panic letöltése
indítása böngészőből

Apple Panic
Az 1980-as Space Panic PC-s klónja. Az eredeti egy Arcade játék. Az első klón Apple II-re készült, és számos platformra portolták még. Egy nagyon egyszerű, de nagyszerű játék. Grafikája és speaker zenebonája korhű, és remek. Kötelező darab!

Aquanoid

Készítő: Stefan Heineke, Karsten Finger
Kiadó: -
Év: 1992
Méret: 175.66 KB
Aquanoid letöltése
indítása böngészőből

Aquanoid
Az Aquanoid egy remek Arkanoid klón. Szép grafika, sok pálya, pályaszerkesztő és sok érdekes ajándék. Jó időtöltés!

Arcade Volleyball

Készítő: Microforum
Kiadó: Microforum
Év: 1987
Méret: 24.08 KB
Arcade Volleyball letöltése
indítása böngészőből

Arcade Volleyball
Ismét egy igazán régi játég CGA grafikával. Elég hangulatos, jópofa játék. Röplabdázhatunk a gép, illetve egy személy ellen.

Arkanoid

Készítő: Novalogic
Kiadó: Taito
Év: 1988
Méret: 81.59 KB
Arkanoid letöltése

Arkanoid
Íme a falbontós játékok egyike. A feladat egyszerű: el kell az ütőnkkel kapni a labdát és nem szabad elejtenünk. A fal eltalálásával ajándékokat is kaphatunk, amelyeknek különböző szerepe van. A grafika szép és a kezelés is könnyű. Aki szereti az ilyen játékokat annak nagyon meg fog tetszeni.

Arkanoid 2

Készítő: Novalogic
Kiadó: Taito
Év: 1989
Méret: 129.83 KB
Arkanoid 2 letöltése

Arkanoid 2
Ez a játék az Arkanoid folytatása. Sokat nem változott, hiszen az első rész is tökéletes volt. Újdonság a szép színes háttér és a pályaszerkesztő. A pályaszerkesztő használata nem valami kényelmes, de a játék kezelése a megszokás szerint könnyű. Tökéletes egy falbontós játék!

Asterocks

Készítő: John W. Champeau
Kiadó: Champ Games
Év: 1997
Méret: 581.3 KB
Asterocks letöltése
indítása böngészőből

Asterocks
Egy klasszikus Atari-s játék PC-s átirata Champ-től. Űrhajónkkal aszteroidákat kell megsemmisítenünk. Az idegen hajók se kímélnek minket, szóval azokat is sorozni kell. Remek grafika és zene. Ez egy nagyon jó Asteroids klón!

Astro Fire

Készítő: Owen Thomas
Kiadó: ORT Software
Év: 1994
Méret: 397.17 KB
Astro Fire letöltése
indítása böngészőből

Astro Fire
Kiváló animációkat felvonultató shooter játék. Sziklákat és ellenséges űrhajókat kell kiiktatnunk, ami csak látszólag egyszerű, ahogy elmélyedünk a játékban egyre nehezebb dolgunk lesz. Nagyon jó minőségű kép és hanghatásokkal fűszerezett játék, a legnagyobb baj vele az, hogy csak Shareware, így csak a teljes játék 13-át élvezhetjük.
MegaStorm

Az Ork Háború

Készítő: Gg
Kiadó:
Év: 199?
Méret: 26.34 KB
Az Ork Háború letöltése
indítása böngészőből

Az Ork Háború
A játék maga egy szöveges kalandjáték, a négy égtáj irányába lehet mászkálni, a városokban lehet vásárolni és eladni (fegyverek, gyógyitalok), valamint beszélni egy-két emberkével. De a legizgalmasabb rész a harc, amikor pl. az orkokkal kell megküzdeni. :) "Egy ember férfi vagy. Egy kis falucskában éltél családoddal, mindaddig, amíg orkok nem özönlötték el a faluval szomszédos erdőt. Az egyik támadáskor összes rokonod áldozatul esett az orkoknak, csak te menekültél meg. Az egyetlen tárgy, amivel rendelkezel, egy kés. De te bosszút fogadtál. Úgy hallottad, hogy az orkok vezére egy óriás-ork, bizonyos Shadden, aki személyesen vezette a támadást és ő ölte meg szüleidet is. Most rád vár a feladat, hogy megtaláld és megöld. Mondjuk egy késsel nem sok esélyed lenne..." Annyit lehet még tudni, hogy Békésiek voltak a fejlesztők, valamint egy Avatars of the Chaos nevű szerepjáték klubot hirdettek a játékban. Lehetséges, hogy kapott folytatást a játék, de gyanítom nem sok esély van rá, előkerítsük. Mi már ennek örülünk, hogy ez a gyöngyszem előkerült!
pingvin66666