DOS játékok
Keresés:
[www.dosjatekok.hu]:\DOS játékok A>

ACiD Tetris

Készítő: Dungeons Dwellers Design
Kiadó: ?
Év: 1997
Méret: 1.16 MB
ACiD Tetris letöltése
indítása böngészőből

ACiD Tetris
Az ACiD Tetris egy igen jó grafikával ellátott DOS-os tetris, a háttérben különbözõ zenékkel. Tetris kedvelõknek különösen ajánlom!

Advantage Tennis

Készítő: Infogrames Europe SA
Kiadó: Infogrames Europe SA
Év: 1991
Méret: 422.13 KB
Advantage Tennis letöltése
indítása böngészőből

Advantage Tennis
Meglepõen jól játszható, szépen animált tenisz játék. A sportágat kedvelõk számára abszolút jó kikapcsolódást nyújt! VGA grafika és Adlib hang jellemzi.
MegaStorm

Airborne Ranger

Készítő: Microprose Software
Kiadó: Microprose Software
Év: 1988
Méret: 285.25 KB
Airborne Ranger letöltése
indítása böngészőből

Airborne Ranger
Korának egyik legjobb akciójátéka Hercules, CGA, EGA, MCGA és Tandy támogatással, PC Speaker hanggal. Remekül variálható fegyverarzenál, és rengeteg küldetés áll rendelkezésünkre. Gyorsabb gépeken játszhatatlan, DOSBox alatt vissza kell fogni a sebességet, hogy élvezhetõ legyen.
MegaStorm

Airlift Rescue

Készítő: David Fleming
Kiadó: Softek Development
Év: 1995
Méret: 131.63 KB
Airlift Rescue letöltése
indítása böngészőből

Airlift Rescue
A Broderbund Software 1982-ben mutatta be a Dan Gorlin alkotta Chopliftert, ami aztán sok feldolgozást ért meg, ezek közül az egyik az Airlift Rescue, ami egy remek kis életmentõ játék, melyben egy mentõhelikoptert irányítunk, és embereket kell megmentenünk, miközben tankok, ufók és repülõk igyekeznek megállítani minket. VGA grafika és Adlib hang mellett élvezhetjük a játékmenetet.
MegaStorm

Akasztófa

Készítő: Végh Tamás
Kiadó: Fire-Ant Software
Év: 1999
Méret: 34.75 KB
Akasztófa letöltése
indítása böngészőből

Akasztófa
Egy akasztófa játék Végh Tamás-tól, melyben országneveket kell kitalálni. Ha jól emlékszem mind a 196 ország szerepel az adatbázisában (tudtommal ennyit különböztetünk meg). Remek témaválasztás, tanító jellegû.

Aladdin

Készítő: Disney Interactive
Kiadó: Virgin Interactive
Év: 1994
Méret: 1.71 MB
Aladdin letöltése
indítása böngészőből

Aladdin
Gondolom, hogy mindenki ismeri ezt a játékot, melyben Jázmin hercegnõt kell megmentenünk Aladdin szerepében. Több izgalmas pályából áll. A pályákban ajándékokat lehet és érdemes felszedni, ugyanis ezek segítenek átmenni a pályákon. Tökéletes grafika és zene. Kötelezõ darab!

Alley Cat

Készítő: Bill Williams
Kiadó: Synapse Software, IBM
Év: 1984
Méret: 30.14 KB
Alley Cat letöltése
indítása böngészőből

Alley Cat
Egy csodálatos õsrégi játék. Elõször 1983-ban jelent meg 8 bites Atari gépekre, majd késõbb 1984-ben PC-re. Akkoriban szinte minden számítógépen megtalálható volt ez az apró kis szórakoztató csoda (Nem emlékszem már pontosan, de mintha alapjátékként járt volna az IBM PC-khez). Egy macskát irányítunk a játékban, célunk a macskalány szívének meghódítása. A sikerhez sikeresen végigvitt küldetéseken át vezet az út. Küldetéseket ablakokon beugrálva lehet szerezni. Szemgyönyörködtetõ CGA grafika és Speaker zenebona profi párosítása. Tökéletes játék!

Amõba

Készítő: CSOKI Szoftver
Kiadó: CSOKI Szoftver
Év: 1982
Méret: 8.57 KB
Amõba letöltése
indítása böngészőből

Amõba
Régi, hazai fejlesztésû amõba játék, mely a karakteres képernyõt használja mint GUI.

Amõba

Készítő: Szin Róbert
Kiadó: -
Év: 1996
Méret: 44.48 KB
Amõba letöltése

Amõba
Szin Róbert amõba játéka, mely szép grafikával, és egeres vezérléssel rendelkezik. A program szeret taktikázni, remek ellenfél. Kiváló játék!

Animal Quest

Készítő: Alive software
Kiadó: ?
Év: 1991
Méret: 191.78 KB
Animal Quest letöltése

Animal Quest
A játék olyan mint egy táplálkozási lánc. Ki kell választani egy állatot, akit a nyílbillentyûk segítségével a pályákon keresztül kell irányítani. Majdnem minden állatnak vannak ellenségei, ami nem az ellenség annak mi vagyunk az ellenségei, tehát megehetjük õket, de az ellenség is minket. A játék használata egyszerû, megvan hozzá a kötelezõ zenebona is. A grafika is szép. Kötelezõ darab!

Another World

Készítő: Delphine Software
Kiadó: Interplay
Év: 1991
Méret: 1.11 MB
Another World letöltése

Another World
Az 1991-ben megjelent Another World (Amerikában: Out of this World, Japánban: Outer World címen jelent meg) egy kétdimenziós platformjáték, megalkotója pedig Eric Chahi. A maga korában még újnak számító poligon grafikája, filmszerû története, animált átvezetõ jelenetei, hanghatásai, harcrendszere és a szereplõk közötti kommunikáció hiteles ábrázolása miatt hamar népszerûvé vált. Kötelezõ darab!

Antarctic Adventure

Készítő: Friends
Kiadó: ?
Év: 1995
Méret: 28.5 KB
Antarctic Adventure letöltése
indítása böngészőből

Antarctic Adventure
Az Antarctic Adventure egy Konami által kiadott játék, melyet nem adtak ki PC-re. Ezen PC-s átiratot a Friends nevû MSX cracker csoportnak köszönhetjük. Pentarou nevezetû pingvint irányítva kell körbejárnunk az Antarktiszt, az utunkba kerülõ akadályok megkerülésével vagy átugrásával. Célunk elérése közben gyönyörködhetünk az aranyos grafika és zenebona párosban. Mi kell még?

Apple Panic

Készítő: Olaf Lubeck
Kiadó: Broderbund Software
Év: 1982
Méret: 9.17 KB
Apple Panic letöltése
indítása böngészőből

Apple Panic
Az 1980-as Space Panic PC-s klónja. Az eredeti egy Arcade játék. Az elsõ klón Apple II-re készült, és számos platformra portolták még. Egy nagyon egyszerû, de nagyszerû játék. Grafikája és speaker zenebonája korhû, és remek. Kötelezõ darab!

Aquanoid

Készítő: Stefan Heineke, Karsten Finger
Kiadó: -
Év: 1992
Méret: 175.66 KB
Aquanoid letöltése
indítása böngészőből

Aquanoid
Az Aquanoid egy remek Arkanoid klón. Szép grafika, sok pálya, pályaszerkesztõ és sok érdekes ajándék. Jó idõtöltés!

Arcade Volleyball

Készítő: Microforum
Kiadó: Microforum
Év: 1987
Méret: 24.08 KB
Arcade Volleyball letöltése
indítása böngészőből

Arcade Volleyball
Ismét egy igazán régi játég CGA grafikával. Elég hangulatos, jópofa játék. Röplabdázhatunk a gép, illetve egy személy ellen.

Arkanoid

Készítő: Novalogic
Kiadó: Taito
Év: 1988
Méret: 81.59 KB
Arkanoid letöltése

Arkanoid
Íme a falbontós játékok egyike. A feladat egyszerû: el kell az ütõnkkel kapni a labdát és nem szabad elejtenünk. A fal eltalálásával ajándékokat is kaphatunk, amelyeknek különbözõ szerepe van. A grafika szép és a kezelés is könnyû. Aki szereti az ilyen játékokat annak nagyon meg fog tetszeni.

Arkanoid 2

Készítő: Novalogic
Kiadó: Taito
Év: 1989
Méret: 129.83 KB
Arkanoid 2 letöltése

Arkanoid 2
Ez a játék az Arkanoid folytatása. Sokat nem változott, hiszen az elsõ rész is tökéletes volt. Újdonság a szép színes háttér és a pályaszerkesztõ. A pályaszerkesztõ használata nem valami kényelmes, de a játék kezelése a megszokás szerint könnyû. Tökéletes egy falbontós játék!

Asterocks

Készítő: John W. Champeau
Kiadó: Champ Games
Év: 1997
Méret: 581.3 KB
Asterocks letöltése
indítása böngészőből

Asterocks
Egy klasszikus Atari-s játék PC-s átirata Champ-tõl. Ûrhajónkkal aszteroidákat kell megsemmisítenünk. Az idegen hajók se kímélnek minket, szóval azokat is sorozni kell. Remek grafika és zene. Ez egy nagyon jó Asteroids klón!

Astro Fire

Készítő: Owen Thomas
Kiadó: ORT Software
Év: 1994
Méret: 397.17 KB
Astro Fire letöltése
indítása böngészőből

Astro Fire
Kiváló animációkat felvonultató shooter játék. Sziklákat és ellenséges ûrhajókat kell kiiktatnunk, ami csak látszólag egyszerû, ahogy elmélyedünk a játékban egyre nehezebb dolgunk lesz. Nagyon jó minõségû kép és hanghatásokkal fûszerezett játék, a legnagyobb baj vele az, hogy csak Shareware, így csak a teljes játék 13-át élvezhetjük.
MegaStorm