DOS játékok
Keresés:
[www.dosjatekok.hu]:\DOS játékok D>

Dangerous Dave

Készítő: John Romero
Kiadó: Softdisk
Év: 1990
Méret: 72.51 KB
Dangerous Dave letöltése
indítása böngészőből

Dangerous Dave
Korához képest igen szép VGA grafika, és kicsi méret jellemzi ezt a helyes kis platformer játékot. Célunk átmenni a 10 pályán. A pályákon belül rengeteg akadály, és rejtett helyek találhatók. John Romero nevéhez sok ismert korai FPS játék tartozik (pl.: Doom, Quake, Duke Nukem, Wolfenstein 3D). Ajánlott darab!

Darkland

Készítő: Dark Side
Kiadó: -
Év: 2001
Méret: 59.86 KB
Darkland letöltése
indítása böngészőből

Darkland
A Darkland egy magyar szöveges játék. Célunk, hogy minél erősebbek legyünk, amihez pedig sok pénzt kell gyűjteni. Nem könnyű, ugyanis a játék elején nagyon gyengék vagyunk.

Day of the Tentacle

Készítő: Lucasarts
Kiadó: Lucasarts
Év: 1993
Méret: 146.51 MB
Day of the Tentacle letöltése

Day of the Tentacle
A Day of the Tentacle öt évvel a Maniac Mansion eseményei után játszódik. Dr. Fred Edison egyik kreálmánya, Purple Tentacle (Lila Csáp) beleiszik a kúriából kiömlő, a Sludge-O-Matic nevű gép által termelt ipari szennyvízbe (az említett gépnek ez az egyedüli funkciója), aminek következtében két tömzsi kar-nyúlványt növeszt, valamint világuralmi terveket kezd szövögetni. Bernard és barátai azt tervezik, hogy dr. Fred pottyantós vécéből átalakított időgépe (azaz a "Chron-o-John") segítségével visszautaznak az időben, hogy leállítsák a mérgező anyagot kibocsátó gépet, így megakadályozzák „Purple”-t hogy igyon a mérgező hulladékból.
opepe

Days of Thunder

Készítő: Argonaut Software
Kiadó: Mindscape
Év: 1990
Méret: 483.84 KB
Days of Thunder letöltése
indítása böngészőből

Days of Thunder
A Days of Thunder egy belülnézeti autós játék. Az autó belülről nem is olyan ronda, mint amilyen a külső táj. A grafika sajnos nem a legjobb. A korához képest eléggé levan maradva. Nevet nem választhatunk, a játék beállítására sok lehetőségünk nincs. Van néhány pálya, amit kiválaszthatunk. A kormány nem a legjobb, de az autó kereke nem csuszik meg a kanyarnál. Az én tetszésemet nemigazán nyerte el, de ezzel nem mondom azt, hogy rossz a játék. Lényegében jó egy játék, de nem a legjobb. Na most ebből szedj ki vakamit :)

Death Rally

Készítő: Remedy Entartainment
Kiadó: Apogee Software
Év: 1996
Méret: 12.04 MB
Death Rally letöltése

Death Rally
A Death Rally egy autóverseny szimulátor játék. A játékban a játékos 495 dollárral és egy gyenge Vagabond nevű autóval indul (a VW Beetle alapján), és olyan halálos versenyeken kell versenyeznie, ahol minden autó felfegyverkezik (bár lehetőség van fegyver nélküli játékra is). A játékos pénzt nyer azzal, hogy az első helyeken végzett, pénzbónuszokat gyűjtött a verseny alatt, küldetéseket teljesített és más autókat tönkretett. A játék végső célja az "Ellenfél", a Death Rally vitathatatlan királyának legyőzése egy az egyben versenyen.
opepe

Deathtrack

Készítő: Dynamix
Kiadó: Activision
Év: 1990
Méret: 468.49 KB
Deathtrack letöltése
indítása böngészőből

Deathtrack
A Deathtrack-ban valami jövőbeli autókat vezethetünk, amik felvannak fegyverkezve. A fegyvereket 1-7 ig terjedő gombokkal lehet elérni. Még a verseny közbeni lövöldözésről sokat mondhatnánk. Egyértelműen csak meg kell nyerni a versenyeket és pénzt kapuk az autónk túrbózására. Nagyon idegesít a játék sebessége, szinte alig lehet kormányozni. Ez emlékeztet a Test Drive 3-ra. Ehhez a játékhoz érdemes beszerezni egy lassítót. Nálam a DOSBox remekűl bejött. Ajánlom annak aki szereti az autós játékokat, amelyekben lehet lövöldözni.

Die Hard

Készítő: Dynamix
Kiadó: Activision
Év: 1989
Méret: 516.74 KB
Die Hard letöltése
indítása böngészőből

Die Hard
A Die Hard a 80-as évek egyik legnagyobb filmsikere volt. Ezt meglovagolva a Dynamix elkészítette a Bruce Willis által fémjelzett film számítógépes adaptációját. A játék szépen követi a film cselekményét, és néha egy-egy átvezető képpel árulja el nekünk, hogy éppen hol tartunk a történetben. A grafikailag rendben van. A zenebona Speaker, de hallhatóan nem sok energiát fektettek bele. Az inventory kezelése egyszerű, az izompólós McClane irányítását azonban szokni kell. Persze miután ráállt a kezünk a megfelelő billentyűkre nem okozhat gondot.

Die Hard 2

Készítő: Grandslam
Kiadó: Grandslam
Év: 1991
Méret: 663.55 KB
Die Hard 2 letöltése
indítása böngészőből

Die Hard 2
A második részt már nem a Dynamix készítette, hanem a Grandslam. Ráadásul egy sima "rail shooter"-t csaptak össze a filmhez. Ez a játékstílus nem rossz, azonban a Die Hard 2 valahogy nem az igazi. Gyorsan rá lehet unni, az egyetlen jópofa rész a gyakorló lövészet. A grafika és az Adlib zene hozzá az elvárható színvonalat, a kezelés egérrel megy. Összességében a Die Hard 2 nem rossz játék, csak átlagos. A stílus kedvelőinek jó szórakozást nyújt.

Dig Dug

Készítő: Namco
Kiadó: Atari Games
Év: 1983
Méret: 11.58 KB
Dig Dug letöltése
indítása böngészőből

Dig Dug
Célunk a szörnyek kiirtása, melyet érdekes fegyverünk többszöri alkalmazása révén tudunk elérni. Minden egyes sújtással szépen felfúvódnak, majd kidurrannak. A grafika csak CGA, de nem rossz. A zene a Speakeren egész szépen szól. Jól ellehet vele játszani.

DinoPark Tycoon

Készítő: Manley Associates
Kiadó: MECC
Év: 1993
Méret: 1.58 MB
DinoPark Tycoon letöltése
indítása böngészőből

DinoPark Tycoon
Feladatunk a semmiből és 5000$ hitelből felépíteni egy dinoszaurusz parkot. Vásárolni kell dinókat, etetni, bekeríteni őket, és mindez egyáltalán nem olcsó mulatság. Persze a költségvetésnek ez csak egy része. A játék nagyon alapos, részletes és informatív. Kezelése egyszerű. Remek grafika, a zenebona se rossz.

Disc

Készítő: Loriciel
Kiadó: Loriciel
Év: 1990
Méret: 507.55 KB
Disc letöltése
indítása böngészőből

Disc
Az alapötlet az 1982-es Tron című filmből származik. Ezt alapul véve készítette el a Loriciel a Disc nevű játékát. A lényegen nem változtattak: jól meg kell szórnunk a koronggal az ellenfelet. Az se baj, ha többször célt tévesztünk, mert a mögötte lévő falat bontva a talpa alól is eltűnik a föld. A játék kezelése sem nehéz. Szép a grafika és a zene is. Kötelező darab!

Dominó

Készítő: Rostás Attila, Gerényi Gábor, Barczi Imre
Kiadó: -
Év: 1988
Méret: 94.61 KB
Dominó letöltése

Dominó
Klasszikus dominó játék, melynek nehézsége, hogy csak két perc áll rendelkezésünkre. Tovább nehezíti a kirakást, hogy kizárólag csak a billentyűzetet lehet használni. Az időkorlát teszi izgalmassá a játékot, sok sikert!

Dominó

Készítő: Molnár Kálmán
Kiadó: -
Év: 1992
Méret: 31.38 KB
Dominó letöltése

Dominó
Szintén egy Magyar fejlesztésű dominó játék. A játék kezelésére ez esetben is csak a billentyűzet szolgál. Az idő annyira nem sürget. Kellemes játék.

Donkey

Készítő: Bill Gates
Kiadó: ?
Év: 1981
Méret: 32.54 KB
Donkey letöltése
indítása böngészőből

Donkey
A történet 1970 és 1980 között játszódik, amikor az IBM kiadta első PC-it. Az IBM megbízásából ezekre a számítógépekre a Microsoft (akkoriban még Micro-Soft) készített operációs rendszert (eleinte PC DOS, majd MS-DOS néven), és ezzel együtt elkészítették ezen új számítógépen működő BASIC programozási nyelvet. A programozási nyelv demonstrálására írta meg Bill Gates ezt a kis játékot. Ma letölthető Windows 8, Windows Phone és Apple eszközökre is. Ezen az oldalon természetesen a DOS-os futtatható verzió tölthető le a forráskóddal együtt. A játék lényege, hogy kikerülgessük az utunkba kerülő szamarakat. Szerintem ez egy remek játék :)

DOOM

Készítő: id Software
Kiadó: id Software
Év: 1993
Méret: 5.65 MB
DOOM letöltése
indítása böngészőből

DOOM
A Doom (Végzet) volt az egyik legfelkapottabb FPS játék a maga idejében. Mondjuk nemigen akadt ellenfele. A kezdetleges "ál"3D-s grafikája mindenkit lenyűgözött, és emellett maga a játék akkoriban túl erőszakosnak minősült. De hát valahol el kellet kezdeni. :) Főhősünk egy névtelen tengerészgyalogos, akit a Marsra küldenek, hogy ölje meg a rangelső katonatisztet, mivel egy értelmetlen mészárlást rendelt el a bolygón. A katonatiszt a UAC-nek (Union Aerospace Corporation - „Egyesült Űripari Vállalat”) dolgozik, amely egy katonai egyesület és titkos teleportációs kísérletekkel foglalkozik a Mars holdjai között (Phobos, Deimos). A főszereplőt egy jelentéktelen biztonsági szolgálatba állítják, ám hamarosan valami hiba történik egy teleportációs kísérlet folytán és különböző teremtmények jönnek elő a pokolból a teleportkapun keresztül. A katonai védekezés kudarcba fullad, nem tudják megállítani az inváziót és a bázist hamarosan uralmuk alá vonják a démonok. A Marsról kiküldik a UAC csapatot a Phobosra, hogy megvizsgálják az incidenst, de a rádiókapcsolat megszakad és csak egyetlen túlélő marad hátra, mégpedig maga a játékos, akinek egyetlen feladata maradt hátra: kijutni ebből a pokolból. Alapmű!

DOOM II

Készítő: id Software
Kiadó: GT Interactive Software
Év: 1994
Méret: 6.48 MB
DOOM II letöltése
indítása böngészőből

DOOM II
Doom II: Hell on Earth. A méltán népszerű első rész szintén sikeres folytatása, mely folytatja a történetet, így továbbra is a névtelen tengerészgyalogos bőrébe bújva küzdünk a pokol erőivel szemben. Miután főhősünk a Phobos-ról elteleportálódott a pokol másik szegletére, a Deimos-ra, visszakerül a Földre, amit szintén megszálltak a pokolbéli teremtmények. Célunk, egyszer s mindenkorra véget vetni az inváziónak.

Dyna Blaster

Készítő: Hudson Soft
Kiadó: Ubi Soft
Év: 1992
Méret: 371.94 KB
Dyna Blaster letöltése
indítása böngészőből

Dyna Blaster
A Dyna Blaster Bomberman néven is ismert. Sok pálya van benne. A játék lényege, hogy megöljük a szörnyeket és megkeressük a kijáratot a bombák segítségével. A játékban egymás ellen is játszhatunk. Remek grafika. Szép zenebona. Utánozhatatlan játékélmény. Kötelező darab!