DOS játékok
Keresés:
[www.dosjatekok.hu]:\DOS játékok D>

Dangerous Dave

Készítő: John Romero
Kiadó: Softdisk
Év: 1990
Méret: 72.51 KB
Dangerous Dave letöltése
indítása böngészőből

Dangerous Dave
Korához képest igen szép VGA grafika, és kicsi méret jellemzi ezt a helyes kis platformer játékot. Célunk átmenni a 10 pályán. A pályákon belül rengeteg akadály, és rejtett helyek találhatók. John Romero nevéhez sok ismert korai FPS játék tartozik (pl.: Doom, Quake, Duke Nukem, Wolfenstein 3D). Ajánlott darab!

Darkland

Készítő: Dark Side
Kiadó: -
Év: 2001
Méret: 59.86 KB
Darkland letöltése
indítása böngészőből

Darkland
A Darkland egy magyar szöveges játék. Célunk, hogy minél erõsebbek legyünk, amihez pedig sok pénzt kell gyûjteni. Nem könnyû, ugyanis a játék elején nagyon gyengék vagyunk.

Days of Thunder

Készítő: Argonaut Software
Kiadó: Mindscape
Év: 1990
Méret: 483.84 KB
Days of Thunder letöltése
indítása böngészőből

Days of Thunder
A Days of Thunder egy belülnézeti autós játék. Az autó belülrõl nem is olyan ronda, mint amilyen a külsõ táj. A grafika sajnos nem a legjobb. A korához képest eléggé levan maradva. Nevet nem választhatunk, a játék beállítására sok lehetõségünk nincs. Van néhány pálya, amit kiválaszthatunk. A kormány nem a legjobb, de az autó kereke nem csuszik meg a kanyarnál. Az én tetszésemet nemigazán nyerte el, de ezzel nem mondom azt, hogy rossz a játék. Lényegében jó egy játék, de nem a legjobb. Na most ebbõl szedj ki vakamit :)

Deathtrack

Készítő: Dynamix
Kiadó: Activision
Év: 1990
Méret: 468.49 KB
Deathtrack letöltése
indítása böngészőből

Deathtrack
A Deathtrack-ban valami jövõbeli autókat vezethetünk, amik felvannak fegyverkezve. A fegyvereket 1-7 ig terjedõ gombokkal lehet elérni. Még a verseny közbeni lövöldözésrõl sokat mondhatnánk. Egyértelmûen csak meg kell nyerni a versenyeket és pénzt kapuk az autónk túrbózására. Nagyon idegesít a játék sebessége, szinte alig lehet kormányozni. Ez emlékeztet a Test Drive 3-ra. Ehhez a játékhoz érdemes beszerezni egy lassítót. Nálam a DOSBox remekûl bejött. Ajánlom annak aki szereti az autós játékokat, amelyekben lehet lövöldözni.

Die Hard

Készítő: Dynamix
Kiadó: Activision
Év: 1989
Méret: 516.74 KB
Die Hard letöltése
indítása böngészőből

Die Hard
A Die Hard a 80-as évek egyik legnagyobb filmsikere volt. Ezt meglovagolva a Dynamix elkészítette a Bruce Willis által fémjelzett film számítógépes adaptációját. A játék szépen követi a film cselekményét, és néha egy-egy átvezetõ képpel árulja el nekünk, hogy éppen hol tartunk a történetben. A grafikailag rendben van. A zenebona Speaker, de hallhatóan nem sok energiát fektettek bele. Az inventory kezelése egyszerû, az izompólós McClane irányítását azonban szokni kell. Persze miután ráállt a kezünk a megfelelõ billentyûkre nem okozhat gondot.

Die Hard 2

Készítő: Grandslam
Kiadó: Grandslam
Év: 1991
Méret: 663.55 KB
Die Hard 2 letöltése
indítása böngészőből

Die Hard 2
A második részt már nem a Dynamix készítette, hanem a Grandslam. Ráadásul egy sima "rail shooter"-t csaptak össze a filmhez. Ez a játékstílus nem rossz, azonban a Die Hard 2 valahogy nem az igazi. Gyorsan rá lehet unni, az egyetlen jópofa rész a gyakorló lövészet. A grafika és az Adlib zene hozzá az elvárható színvonalat, a kezelés egérrel megy. Összességében a Die Hard 2 nem rossz játék, csak átlagos. A stílus kedvelõinek jó szórakozást nyújt.

Dig Dug

Készítő: Namco
Kiadó: Atari Games
Év: 1983
Méret: 11.58 KB
Dig Dug letöltése
indítása böngészőből

Dig Dug
Célunk a szörnyek kiirtása, melyet érdekes fegyverünk többszöri alkalmazása révén tudunk elérni. Minden egyes sújtással szépen felfúvódnak, majd kidurrannak. A grafika csak CGA, de nem rossz. A zene a Speakeren egész szépen szól. Jól ellehet vele játszani.

DinoPark Tycoon

Készítő: Manley Associates
Kiadó: MECC
Év: 1993
Méret: 1.58 MB
DinoPark Tycoon letöltése
indítása böngészőből

DinoPark Tycoon
Feladatunk a semmibõl és 5000$ hitelbõl felépíteni egy dinoszaurusz parkot. Vásárolni kell dinókat, etetni, bekeríteni õket, és mindez egyáltalán nem olcsó mulatság. Persze a költségvetésnek ez csak egy része. A játék nagyon alapos, részletes és informatív. Kezelése egyszerû. Remek grafika, a zenebona se rossz.

Disc

Készítő: Loriciel
Kiadó: Loriciel
Év: 1990
Méret: 507.55 KB
Disc letöltése
indítása böngészőből

Disc
Az alapötlet az 1982-es Tron címû filmbõl származik. Ezt alapul véve készítette el a Loriciel a Disc nevû játékát. A lényegen nem változtattak: jól meg kell szórnunk a koronggal az ellenfelet. Az se baj, ha többször célt tévesztünk, mert a mögötte lévõ falat bontva a talpa alól is eltûnik a föld. A játék kezelése sem nehéz. Szép a grafika és a zene is. Kötelezõ darab!

Dominó

Készítő: Rostás Attila, Gerényi Gábor, Barczi Imre
Kiadó: -
Év: 1988
Méret: 94.61 KB
Dominó letöltése

Dominó
Klasszikus dominó játék, melynek nehézsége, hogy csak két perc áll rendelkezésünkre. Tovább nehezíti a kirakást, hogy kizárólag csak a billentyûzetet lehet használni. Az idõkorlát teszi izgalmassá a játékot, sok sikert!

Dominó

Készítő: Molnár Kálmán
Kiadó: -
Év: 1992
Méret: 31.38 KB
Dominó letöltése

Dominó
Szintén egy Magyar fejlesztésû dominó játék. A játék kezelésére ez esetben is csak a billentyûzet szolgál. Az idõ annyira nem sürget. Kellemes játék.

Donkey

Készítő: Bill Gates
Kiadó: ?
Év: 1981
Méret: 32.54 KB
Donkey letöltése
indítása böngészőből

Donkey
A történet 1970 és 1980 között játszódik, amikor az IBM kiadta elsõ PC-it. Az IBM megbízásából ezekre a számítógépekre a Microsoft (akkoriban még Micro-Soft) készített operációs rendszert (eleinte PC DOS, majd MS-DOS néven), és ezzel együtt elkészítették ezen új számítógépen mûködõ BASIC programozási nyelvet. A programozási nyelv demonstrálására írta meg Bill Gates ezt a kis játékot. Ma letölthetõ Windows 8, Windows Phone és Apple eszközökre is. Ezen az oldalon természetesen a DOS-os futtatható verzió tölthetõ le a forráskóddal együtt. A játék lényege, hogy kikerülgessük az utunkba kerülõ szamarakat. Szerintem ez egy remek játék :)

DOOM

Készítő: id Software
Kiadó: id Software
Év: 1993
Méret: 5.65 MB
DOOM letöltése
indítása böngészőből

DOOM
A Doom (Végzet) volt az egyik legfelkapottabb FPS játék a maga idejében. Mondjuk nemigen akadt ellenfele. A kezdetleges "ál"3D-s grafikája mindenkit lenyûgözött, és emellett maga a játék akkoriban túl erõszakosnak minõsült. De hát valahol el kellet kezdeni. :) Fõhõsünk egy névtelen tengerészgyalogos, akit a Marsra küldenek, hogy ölje meg a rangelsõ katonatisztet, mivel egy értelmetlen mészárlást rendelt el a bolygón. A katonatiszt a UAC-nek (Union Aerospace Corporation - „Egyesült Ûripari Vállalat”) dolgozik, amely egy katonai egyesület és titkos teleportációs kísérletekkel foglalkozik a Mars holdjai között (Phobos, Deimos). A fõszereplõt egy jelentéktelen biztonsági szolgálatba állítják, ám hamarosan valami hiba történik egy teleportációs kísérlet folytán és különbözõ teremtmények jönnek elõ a pokolból a teleportkapun keresztül. A katonai védekezés kudarcba fullad, nem tudják megállítani az inváziót és a bázist hamarosan uralmuk alá vonják a démonok. A Marsról kiküldik a UAC csapatot a Phobosra, hogy megvizsgálják az incidenst, de a rádiókapcsolat megszakad és csak egyetlen túlélõ marad hátra, mégpedig maga a játékos, akinek egyetlen feladata maradt hátra: kijutni ebbõl a pokolból. Alapmû!

DOOM II

Készítő: id Software
Kiadó: GT Interactive Software
Év: 1994
Méret: 6.48 MB
DOOM II letöltése
indítása böngészőből

DOOM II
Doom II: Hell on Earth. A méltán népszerû elsõ rész szintén sikeres folytatása, mely folytatja a történetet, így továbbra is a névtelen tengerészgyalogos bõrébe bújva küzdünk a pokol erõivel szemben. Miután fõhõsünk a Phobos-ról elteleportálódott a pokol másik szegletére, a Deimos-ra, visszakerül a Földre, amit szintén megszálltak a pokolbéli teremtmények. Célunk, egyszer s mindenkorra véget vetni az inváziónak.

Dyna Blaster

Készítő: Hudson Soft
Kiadó: Ubi Soft
Év: 1992
Méret: 371.94 KB
Dyna Blaster letöltése
indítása böngészőből

Dyna Blaster
A Dyna Blaster Bomberman néven is ismert. Sok pálya van benne. A játék lényege, hogy megöljük a szörnyeket és megkeressük a kijáratot a bombák segítségével. A játékban egymás ellen is játszhatunk. Remek grafika. Szép zenebona. Utánozhatatlan játékélmény. Kötelezõ darab!