DOS játékok
Keresés:
[www.dosjatekok.hu]:\DOS játékok G>

Galacta

Készítő: Sean M. Puckett
Kiadó: Albino Frog Software
Év: 1993
Méret: 102.17 KB
Galacta letöltése
indítása böngészőből

Galacta
A Galacta nevű játékkal először egy régi iskolai gépen ismerkedtem meg, floppyra raktam és hazahoztam :). Egy kis űrhajót kell vezetnünk billentyűzettel vagy akár joystick-kal és le kell lőni az űrben található "lényeket". Élvezetes kis játék.

Galactix

Készítő: Scott Host
Kiadó: Cygnus Software
Év: 1992
Méret: 585.58 KB
Galactix letöltése
indítása böngészőből

Galactix
2019-ben járunk, a Földet idegen űrhajók támadták meg. A feladatunk megállítani őket. Izgalmas shooter játék, amiben szokatlan módon egy kis kinyújtható karral (C) kell összehalászni az upgrade-eket: energia, rakéta és erősebb tűzerő. Összesen 100 szinten kell átverekednünk magunkat, rendszeresen találkozunk kisebb-nagyobb bosszokkal, amelyek természetesen erősebbek mint az átlag űrhajók. Remek VGA grafika Sound Blaster támogatással, ajánlott darab!
MegaStorm

Galagon

Készítő: John W. Champeau
Kiadó: Champ Games
Év: 1997
Méret: 662.98 KB
Galagon letöltése
indítása böngészőből

Galagon
Az igazi Galaxia fanoknak itt egy Galagon, mely lényegében szinte ugyanaz. A színek, az ellenségek, azok viselkedése és a hangok változtak meg legfőképp.

Galaxia

Készítő: John W. Champeou
Kiadó: Champ Games
Év: 1996
Méret: 689.43 KB
Galaxia letöltése
indítása böngészőből

Galaxia
Ez a Galaxia nevű játékátirat elődjével még Nintendo NES-en (TV játék) találkoztam. Célunk egyértelmű: űrhajónkkal elpusztítani az ellenséget. Lehet felváltva ketten is játszani, és ha ügyesek voltunk, akkor felkerülünk az eredménylistára. Jól el lehet vele szórakozni. Egy kiváló Galaxia klón.

Galaxian

Készítő: Namco
Kiadó: Atari Games
Év: 1983
Méret: 11.38 KB
Galaxian letöltése
indítása böngészőből

Galaxian
Öreg és talán kevésbé öreg játékosokhoz is biztos remek emlékek kötődnek a Galaxian nevű remek játékélménnyel rendelkező játék hallatán, bármely klónjáról is legyen szó. Ez egy 83-as darab, meg is látszik rajta.

Gemmies

Készítő: Láng Attila Dávid
Kiadó:
Év:
Méret: 43.02 KB
Gemmies letöltése
indítása böngészőből

Gemmies
A játék egyszerű, egyértelmű és nagyszerű. Ha legalább 3 azonos színű golyó egymás mellet van (vízszintesen, függőlegesen vagy átlósan), akkor eltűnnek. Az egyik legérdekesebb és szerintem a legjobb a játékban, hogy nem ad okot a kapkodásra. A fentről jövő 3-as golyóláncokat mi küldjük le, nem pedig a játék árasztja ránk. Remek kikapcsolódás!

Giana

Készítő: Myth
Kiadó: -
Év: 1998
Méret: 184.09 KB
Giana letöltése
indítása böngészőből

Giana
Giana, avagy Mario lány változata. Szerencsére a készítő megmutatta, milyen az ha nem ragaszkodik a 32KB-os korlátozáshoz. Aki szereti a Mario-t, annak ez a játék szintén egy alapmű.

Giana Sisters 32K

Készítő: Myth
Kiadó: -
Év: 1998
Méret: 32.16 KB
Giana Sisters 32K letöltése
indítása böngészőből

Giana Sisters 32K
Kétségtelen, hogy Myth Mario-n nőtt fel. Egy igazán remek klónt sikerült összehoznia. Mint ahogy a nevében is mutatja, a játék 32KB-ba belefért. Ez elég szép teljesítmény, de ennél fogva egy kissé lecsupaszított lett a játék, de ez a játékélményen egyáltalán nem ront. Kötelező darab!

Giana Sisters X-Mas '98 Special Edition

Készítő: Myth
Kiadó: -
Év: 1998
Méret: 206.57 KB
Giana Sisters X-Mas '98 Special Edition letöltése
indítása böngészőből

Giana Sisters X-Mas '98 Special Edition
A Giana Sisters karácsonyi átirata. A pályákon folyamatosan havazik, és karácsonyi zene szól (ráadásul Amiga-s zene!). A játék nehezebb lett, így megmérettethetjük magunkat. Remek játék!

Gobliiins

Készítő: Coktel Vision
Kiadó: Sierra
Év: 1991
Méret: 1.43 MB
Gobliiins letöltése
indítása böngészőből

Gobliiins
Három koboldot irányítva képernyőnként kell megoldani eszméletlen jól kitalált feladatokat. Mindegyik koboldunk rendelkezik speciális tulajdonsággal, amik a feladatok megoldásához elengedhetetlen. Természetesen a megoldások egyáltalán nem könnyűek, elég sokat kell velük szenvedni, de megéri, hiszen a Gobliiins az egyik legszórakoztatóbb és legviccesebb PC-s játék. Emellett csodás grafika, és teljesen egérvezérelt játékmenet teszi teljessé szórakozásunkat. Kötelező darab!

Gobliins 2: The Prince Buffoon

Készítő: Coktel Vision
Kiadó: Sierra
Év: 1992
Méret: 2.46 MB
Gobliins 2: The Prince Buffoon letöltése
indítása böngészőből

Gobliins 2: The Prince Buffoon
A koboldok visszatértek. Igaz már csak ketten vannak (Winkle és Fingus), de ez semmit sem ront, illetve könnyít a játékon. Ahogy az se, hogy halhatatlanok lettek kis tréfamestereink. Maximum annyiban változtatja meg a megszokott játékmenetet, hogy most már nyugodtan lehet őket különböző dolgokkal szívatni. Egyikük biztosan jól fog szórakozni a másik felsülésén. E részben a király elrabolt fiát kell visszaszereznünk. Gyönyörű grafika, jó kis zene-bona. A Coktel Vision megint nagyot alkotott, kötelező darab!

Gobman

Készítő: Filipe Mateus
Kiadó: -
Év: 1992
Méret: 82.03 KB
Gobman letöltése
indítása böngészőből

Gobman
Minden elismerésem Filipe Mateus-nak, aki egy nagyon jó Pac-Man klónt készített! Érdemes kipróbálni!

Golden Axe

Készítő: SEGA
Kiadó: SEGA
Év: 1990
Méret: 590.78 KB
Golden Axe letöltése
indítása böngészőből

Golden Axe
A Golden Axe az egyik leghíresebb akciójáték volt PC-re. Három karakter közül választhatunk, sőt akár többen is játszhatunk. Több különlegesebb mozdulatot is alkalmazhatunk a harcban. A grafika szép és a Speaker hang/zene is csodálatos. Kötelező darab!

Golyócskák

Készítő: Láng Attila Dávid
Kiadó:
Év: 1993
Méret: 59.23 KB
Golyócskák letöltése
indítása böngészőből

Golyócskák
Egy egyedi logikai játék Láng Attila D.-tól, melyet commodore 16-ra is megírt. Játszhatunk akár 9-en is. A játékosok tetszőlegesen megválaszthatók, és lehetnek akár gépi játékosok is. Célunk, hogy minél több pontot gyűjtsünk össze azáltal, hogy a különböző értékű golyókat vízbe juttatjuk. Köszönöm Attilának ezt a remek kis játékot!

Grand Prix 500 2

Készítő: Microids
Kiadó: Microids
Év: 1991
Méret: 662.19 KB
Grand Prix 500 2 letöltése
indítása böngészőből

Grand Prix 500 2
Ez a játék a Superbike Challenge(PC verzió) második része, melyet a Microids adott ki. A C64-re írt első résznek a nevét adták át ennek a játéknak. A Grafika jobb lett, de a szimulációra több időt szánhattak volna. Ettől eltkeintve játszahtó.

Grand Prix Circuit

Készítő: Distinctive Software
Kiadó: Accolade
Év: 1988
Méret: 327.07 KB
Grand Prix Circuit letöltése
indítása böngészőből

Grand Prix Circuit
A Grand Prix Circuit az első komoly Formula-1-es játék PC-re. A DSI-Accolade páros nagyon jól tudott teljesíteni. A játék elképesztő pályafutása révén sok ember emlékezetébe belevéste magát, hiszen a kiadásától számolva 4 évig nem volt konkurenciája. Három autó közül választhatunk(Ferrari, McLaren, Williams) és játszhatunk bajnokságot is. Ha az évszámot megnézzük, akkor a grafika és a zene-bona tökéletes. Ez egy kötelező darab!

Grand Prix Unlimited

Készítő: Accolade
Kiadó: Accolade
Év: 1992
Méret: 887.99 KB
Grand Prix Unlimited letöltése
indítása böngészőből

Grand Prix Unlimited
Tom Loughy vezetésével készült el a Grand Prix Unlimited, ami a híres és a maga idejében sikeres Grand Prix Circuit folytatása. A játék igazán jóra sikeredett a kifinomított grafikának és a sok érdekes újdonságnak(időjárás beállítás, 5 csapat autója, pályaszerkesztés, stb...) köszönhetően. Az Accolade ennél a játéknál sem vitte túlzásba a szimulációt, akárcsak a Test Drive 3-nál. Hiába lett ez a játék szép kis darab, hiszen a gyors technikai fejlődés révén gyorsan elavult és a vele egyidőben a Microprose által a piacra dobott F1GP sokkal nagyobb nyomot hagyott a játéktörténelemben. A rákövetkező évben pedig a Papyrus megjelent a mindent felülmúló Indycar Racing-el.

Grand Theft Auto 1

Készítő: DMA Design Ltd.
Kiadó: BMG Interactive
Év: 1997
Méret: 5.4 MB
Grand Theft Auto 1 letöltése
indítása böngészőből

Grand Theft Auto 1
GTA1 a sorozat első része 1997-ből, még felülnézetes és DOS-on is betölthető. Itt még nem bejárhatatlanul nagy a város, de elég nagy. Lehet küldetéseket teljesíteni, vagy bármelyik lopott autóval csak úgy száguldozni, rendőrséget hergelni. Leginkább száguldozni szerettem a városban, kedvencem a tanker és a busz. Személy szerint én csak a felülnézetes GTA 1 és 2-t szerettem (sajnos a 2. az már csak Win alatt futott.) Sokat játszottam vele egy erős 486-os gépen. Ez a demó verzió csak egy pályát tartalmaz és csak Low colorban, vagyis 8 bites (256) színmélységgel megy, ezért GTA8 a könyvtár neve. Gyerekek esetén felnőtt felügyelete, beleegyezése szükséges.
tibi486