DOS játékok
Keresés:
[www.dosjatekok.hu]:\DOS játékok C>

Cash Invaders

Készítő: Bas de Reuver
Kiadó: Bas de Reuver
Év: 2002
Méret: 414.57 KB
Cash Invaders letöltése
indítása böngészőből

Cash Invaders
Igaz, ez már egy 2002-es játék, de elismerésre méltó. A DOS platform kedvelõinek egy újabb gyöngyszem. Csodás grafika, remek hangok, szuper játékmenet. Ráadásul egy híres, és régi játék újrafeldolgozása a lehetõ legjobb módon. Space Invaders reborn! :) Kötelezõ darab!

Castle Master

Készítő: Incentive Software
Kiadó: Domark
Év: 1990
Méret: 508.67 KB
Castle Master letöltése
indítása böngészőből

Castle Master
Kedvesünket elrabolták, feladatunk pedig kiszabadítani õt. A játék kezelhetõsége elég nehézkes, csak részben egér vezérelt. A maga idejében a grafika jónak számított, a zenebona pedig speaker-es. Kötelezõ darab!

Castle Master 2: The Crypt

Készítő: Incentive Software
Kiadó: Domark
Év: 1990
Méret: 230.57 KB
Castle Master 2: The Crypt letöltése
indítása böngészőből

Castle Master 2: The Crypt
A készítõ csapat az elsõ rész sikereit látván, gyorsan el is készítették a játék folytatását. A történet nem változott, csak a helyszín más.

Castle-Fight

Készítő: Allan Tengg
Kiadó: ATS
Év: 1995
Méret: 51.83 KB
Castle-Fight letöltése
indítása böngészőből

Castle-Fight
Célunk megsemmisíteni az ellenség várát. Az ellenség lehet egy másik személy, vagy akár a számítógép is. A lövéshez nincs más dolgunk, mint biztosítani a feltételeket (pl.: golyó, por, katona) és kiadni az utasítást a röppálya és az erõ gondos beállítása után. Ezeket a beállításokat az aktuális ágyúra való kattintással érhetjük el. Ne feledkezzünk meg a folyton változó szél irányáról és erõsségérõl sem. Fogyó készleteinket feltölthetjük, katonákat vásárolhatunk, várfalat foltozhatunk, persze mindezt a pénzünk erejéig. A játéknak akkor van vége, amikor az egy fél lövés képtelenné válik. A játékhoz illõ szép grafikával, és azzal a néhány hanghatással is meg voltam elégedve. Remek játékélmény! Kötelezõ darab!

Castlevania

Készítő: Distinctive Software
Kiadó: Konami
Év: 1990
Méret: 335.19 KB
Castlevania letöltése
indítása böngészőből

Castlevania
A játék a jól ismert Drakula sztorit dolgozza fel platform stílusban. Tény, hogy vannak szebb DOS-os platform játékok, de a Castlevania szerintem a hangulatával, és a jó kezelhetõségével hódította meg a játékosközönséget. Grafikája 16 színt tartalmazó EGA, a zenebona viszont kellemes Adlib.

CD-Man

Készítő: Creative Dimensions
Kiadó: Creative Dimensions
Év: 1992
Méret: 470.15 KB
CD-Man letöltése
indítása böngészőből

CD-Man
Egy helyes Pac-Man klón a Creative Dimensions csapattól. Szellemek helyett más szörnyekkel kell megküzdenünk, melyek a pályákkal együtt változnak. Aki szereti a Pac-Man játékokat, annak csak ajánlani tudom.

Centiped-em

Készítő: John W. Champeau
Kiadó: Champ Games
Év: 1997
Méret: 537.27 KB
Centiped-em letöltése
indítása böngészőből

Centiped-em
Egy klasszikus Atari-s játék PC-s átirata Champ-tõl. Ûrhajónkkal lényegében mindent el kell puszitanuk. Remek grafika és zene.

Charlie II

Készítő: Mike Wiering
Kiadó: Wiering Software
Év: 2001
Méret: 1.77 MB
Charlie II letöltése
indítása böngészőből

Charlie II
A nagy sikerû Charlie the Duck folytatásához van szerencsénk. Bár ez is csak shareware verzió, de a játék egyharmada elérhetõ. Most még több rejtett helyszínt kell felfedeznünk. A játékmenet ugyanaz. Mint ahogy az elsõ rész, ez is kötelezõ darab!

Charlie the Duck

Készítő: Mike Wiering
Kiadó: Wiering Software
Év: 1996
Méret: 369.48 KB
Charlie the Duck letöltése
indítása böngészőből

Charlie the Duck
Egy aranyos kis platformjáték, melyben Charlie-t a kacsát irányíthatjuk különbözõ helyszíneken keresztül. Rengeteg különbözõ ellenséggel lesz dolgunk. Tud úszni és még alámerülni is, ezáltal rejtett területeket fedezhetünk fel. A szép VGA grafika és a kellemes hangok még élvezhetõbbé teszik ezt a remek játékot.

Cisco Heat

Készítő: Jaleco
Kiadó: Image Works
Év: 1991
Méret: 277.96 KB
Cisco Heat letöltése
indítása böngészőből

Cisco Heat
A Jaleco se maradt ki a hátúlnézetes autós játékokból. Ebben az autós játékban megfordúl a szerep. Eddig minket üldöztek a rendõrök, és most mi fogunk üldözgetni egy csapat rendõr segítségével. Amikor elõszõr próbáltam ki a játékot, akkor nagyon megijedtem a játék fõmenüjén, mert túl egyszerû volt. Maga a játék nem is rossz.

Conqueror

Készítő: Rainbow Arts
Kiadó: Rainbow Arts
Év: 1989
Méret: 135.61 KB
Conqueror letöltése
indítása böngészőből

Conqueror
Gyönyörû poligon grafikás tájon száguldozva kell egy kis tankot irányítanunk, és minden ellenséges tankot legyõznünk. Kezdéskor választhatunk, melyik fél második világháborús tankját akarjuk vezetni, és irány a harcmezõ. A játék nem könnyû, a gépi ellenfél igazán jól játszik. A kezelhetõség sem egyszerû, de a grafika az mindenért kárpótol.

Cool Spot

Készítő: Virgin
Kiadó: Virgin
Év: 1994
Méret: 746.92 KB
Cool Spot letöltése
indítása böngészőből

Cool Spot
A Cool Spot egy szép grafikával és zenével ellátott remek platform játék. Célunk minél több pont összegyûjtése, és a foglyul ejtett Spotok kiszabadítása. A játék igazán nehéz, ráadásul még az idõ is ellenünk van. Összességében a Cool Spot egy jó játék.

Crazy Cars

Készítő: Titus
Kiadó: Titus
Év: 1988
Méret: 139.47 KB
Crazy Cars letöltése
indítása böngészőből

Crazy Cars
A Crazy Cars egy jó kis autós játék. Három pálya van, és mindegyikben más autót kapunk. A pályákat nem valami könnyû végigvinni, mert fogy az idõ és nem szabad nekimenni semminek.

Crazy Cars 2

Készítő: Titus
Kiadó: Titus
Év: 1989
Méret: 175.06 KB
Crazy Cars 2 letöltése
indítása böngészőből

Crazy Cars 2
Íme a Crazy Cars folytatása. Elsõ ránézésre igazán jó autós játéknak látszik. A készítõk eléggé elkapkodták ezt a játékot. Az autó kormányzása egérrel történik és állandóan üldöz a rendõrség. A száguldozás nem is rossz, de a kormány használata egyszerûen borzasztó. Nem is meglepõ, hiszen az autós játékok egyik leggyengébb pontja a kormány. Az EGA grafika elég jó. A Crazy Cars 2 szerintem nem egy rossz játék.

Crazy Cars 3

Készítő: Titus
Kiadó: Titus
Év: 1993
Méret: 1.4 MB
Crazy Cars 3 letöltése
indítása böngészőből

Crazy Cars 3
A Crazy Cars 3 egy csodálatos autós játék. A Titius készítõi most aztán igazán beleadtak a játékkészítésbe. A Grafika csodálatossan szép VGA. Megfigyelhetõ, hogy a Crazy Cars, ahogy fejlõdött, úgy szépûlt a grafikája is. A kormányon javítottak, és most televan az egész út autókkal. Amerikában kell versenyeznünk. Az ellenfelekkel meg kell tenni a téteket, és kikell választani, hogy hol akarunk versenyezni. Persze ez az egész illegális, tehát egy csomó nem versenyzõ autó fog az utunkban lenni, és üldözni fog a rendõrség. Tehát a nyerés nem is valami könnyû. Szerintem a játékot érdemes kipróbálni.

Cycles (the)

Készítő: Distinctive Software
Kiadó: Accolade
Év: 1989
Méret: 333.21 KB
Cycles (the) letöltése
indítása böngészőből

Cycles (the)
Íme egy Distinctive Software egyik remeke. Engem már a Grand Prix Circuit is nagyon lenyûgözött. Ez a játék hasonlít is rá, fõleg a fõmenü szempontjából. Ez az egyetlen legjobb belülnézeti motoros játék a DOS-osok közûl. Ha átváltunk kézi sebváltóra, akkor eggyesben egykerekezhetünk is. A pályák hasonlítanak a Grand Prix Circuit pályáira, csak most már nem sík a felület. Ebben a játékban három motor közül választhatunk. Játszhatunk idõmérõt, futamot idõmérõvel az elején és bajnokságot az összes pályával. A zenebona kiválló a játszhatóság tökéletes és a grafika nagyon szép (EGA). Kötelezõ darab! Kihagyhatatlan!

Cyrus

Készítő: Intelligent Chess Software
Kiadó: Intelligent Chess Software
Év: 1985
Méret: 102.38 KB
Cyrus letöltése
indítása böngészőből

Cyrus
Az Intelligent Chess Software játékát anno képzett sakkozóknak szánta. Játszhatunk 2D-s és 3D-s táblával is, attól függõen melyik tetszik jobban. A játék 16 nehézségi szintet ajánl fel nekünk, de már a negyedik is elég kemény. A program igen komoly menüvel rendelkezik, melyben például kielemezhetjük a játékot, vagy akár két gépet is összeereszthetünk. Rengeteg lehetõségünk van. Nem sokan mondanák meg errõl a játékról, hogy 1985-ös. A grafika, a kezelhetõség és a szavatosság is átlag feletti. Sõt sokáig a legjobb PC-s sakk program volt. Kötelezõ darab!