DOS játékok
Keresés:
[www.dosjatekok.hu]:\DOS játékok C>

California Games II

Készítő: Epyx
Kiadó: Epyx
Év: 1990
Méret: 859.72 KB
California Games II letöltése
indítása böngészőből

California Games II
A játékban többféle sportágban próbálhatjuk ki magunkat (sárkányrepülés, snowboard, bodyboard, deszkázás, jetskizés). Lehet gyakorolni, és egymás ellen versengeni. A játék humorosan kommunikál velünk. Szép grafika, hangulatos zene. Kötelező darab! Köszönöm Sándor Tibornak, hogy elküldte ezt a játékot, amit hosszú évek után talált meg.

Carmageddon

Készítő: Stainless Software Ltd.
Kiadó: Interplay
Év: 1997
Méret: 15.65 MB
Carmageddon letöltése
indítása böngészőből

Carmageddon
Carmageddon egy autós roncsderbi játék 1997-ből. Emlékszem amikor megismertük, testvérem szerint mindig is egy ilyen játékra volt szükségem, mert Ő kaszkadőri ügyességével sem tudta utánozni, amiket más játékokban műveltem az autóval, mindig lehetetlenül kicsúsztam és nekimentem minden(ki)nek, itt végre nem büntetnek érte, az autók is törnek és a hangok is viccesek. A főmenüt mindig billentyűzettel vezéreltem, hogy ne lássam a levágott kezet. Ebben a játékban nem az agresszivitást hanem a szabadságot szerettem. Ez demó verzió. Gyerekek esetén felnőtt felügyelete, beleegyezése szükséges.
tibi486

Cash Invaders

Készítő: Bas de Reuver
Kiadó: Bas de Reuver
Év: 2002
Méret: 414.57 KB
Cash Invaders letöltése
indítása böngészőből

Cash Invaders
Igaz, ez már egy 2002-es játék, de elismerésre méltó. A DOS platform kedvelőinek egy újabb gyöngyszem. Csodás grafika, remek hangok, szuper játékmenet. Ráadásul egy híres, és régi játék újrafeldolgozása a lehető legjobb módon. Space Invaders reborn! :) Kötelező darab!

Castle Adventure

Készítő: Kevin Bales
Kiadó:
Év: 1984
Méret: 40.19 KB
Castle Adventure letöltése
indítása böngészőből

Castle Adventure
A Castle Adventure egy ASCII grafikai felületű labirintus kalandjáték. Személy szerint szeretem a kakateres képernyőn készített játékokat. A Castle Adventure egyáltalán nem egyszerű, de van lehetőségünk több játékállás mentésére bármikor játék közben. 83 szoba van, és 13 összegyűjthető kincs. Csodás grafika, autentikus Speaker hanghatások! :)

Castle Master

Készítő: Incentive Software
Kiadó: Domark
Év: 1990
Méret: 508.67 KB
Castle Master letöltése
indítása böngészőből

Castle Master
Kedvesünket elrabolták, feladatunk pedig kiszabadítani őt. A játék kezelhetősége elég nehézkes, csak részben egér vezérelt. A maga idejében a grafika jónak számított, a zenebona pedig speaker-es. Kötelező darab!

Castle Master 2: The Crypt

Készítő: Incentive Software
Kiadó: Domark
Év: 1990
Méret: 230.57 KB
Castle Master 2: The Crypt letöltése
indítása böngészőből

Castle Master 2: The Crypt
A készítő csapat az első rész sikereit látván, gyorsan el is készítették a játék folytatását. A történet nem változott, csak a helyszín más.

Castle-Fight

Készítő: Allan Tengg
Kiadó: ATS
Év: 1995
Méret: 51.83 KB
Castle-Fight letöltése
indítása böngészőből

Castle-Fight
Célunk megsemmisíteni az ellenség várát. Az ellenség lehet egy másik személy, vagy akár a számítógép is. A lövéshez nincs más dolgunk, mint biztosítani a feltételeket (pl.: golyó, por, katona) és kiadni az utasítást a röppálya és az erő gondos beállítása után. Ezeket a beállításokat az aktuális ágyúra való kattintással érhetjük el. Ne feledkezzünk meg a folyton változó szél irányáról és erősségéről sem. Fogyó készleteinket feltölthetjük, katonákat vásárolhatunk, várfalat foltozhatunk, persze mindezt a pénzünk erejéig. A játéknak akkor van vége, amikor az egy fél lövés képtelenné válik. A játékhoz illő szép grafikával, és azzal a néhány hanghatással is meg voltam elégedve. Remek játékélmény! Kötelező darab!

Castlevania

Készítő: Distinctive Software
Kiadó: Konami
Év: 1990
Méret: 335.19 KB
Castlevania letöltése
indítása böngészőből

Castlevania
A játék a jól ismert Drakula sztorit dolgozza fel platform stílusban. Tény, hogy vannak szebb DOS-os platform játékok, de a Castlevania szerintem a hangulatával, és a jó kezelhetőségével hódította meg a játékosközönséget. Grafikája 16 színt tartalmazó EGA, a zenebona viszont kellemes Adlib.

CD-Man

Készítő: Creative Dimensions
Kiadó: Creative Dimensions
Év: 1992
Méret: 470.15 KB
CD-Man letöltése
indítása böngészőből

CD-Man
Egy helyes Pac-Man klón a Creative Dimensions csapattól. Szellemek helyett más szörnyekkel kell megküzdenünk, melyek a pályákkal együtt változnak. Aki szereti a Pac-Man játékokat, annak csak ajánlani tudom.

Centiped-em

Készítő: John W. Champeau
Kiadó: Champ Games
Év: 1997
Méret: 537.27 KB
Centiped-em letöltése
indítása böngészőből

Centiped-em
Egy klasszikus Atari-s játék PC-s átirata Champ-től. Űrhajónkkal lényegében mindent el kell puszitanuk. Remek grafika és zene.

Charlie II

Készítő: Mike Wiering
Kiadó: Wiering Software
Év: 2001
Méret: 1.77 MB
Charlie II letöltése
indítása böngészőből

Charlie II
A nagy sikerű Charlie the Duck folytatásához van szerencsénk. Bár ez is csak shareware verzió, de a játék egyharmada elérhető. Most még több rejtett helyszínt kell felfedeznünk. A játékmenet ugyanaz. Mint ahogy az első rész, ez is kötelező darab!

Charlie the Duck

Készítő: Mike Wiering
Kiadó: Wiering Software
Év: 1996
Méret: 369.48 KB
Charlie the Duck letöltése
indítása böngészőből

Charlie the Duck
Egy aranyos kis platformjáték, melyben Charlie-t a kacsát irányíthatjuk különböző helyszíneken keresztül. Rengeteg különböző ellenséggel lesz dolgunk. Tud úszni és még alámerülni is, ezáltal rejtett területeket fedezhetünk fel. A szép VGA grafika és a kellemes hangok még élvezhetőbbé teszik ezt a remek játékot.

Cisco Heat

Készítő: Jaleco
Kiadó: Image Works
Év: 1991
Méret: 277.96 KB
Cisco Heat letöltése
indítása böngészőből

Cisco Heat
A Jaleco se maradt ki a hátúlnézetes autós játékokból. Ebben az autós játékban megfordúl a szerep. Eddig minket üldöztek a rendőrök, és most mi fogunk üldözgetni egy csapat rendőr segítségével. Amikor előszőr próbáltam ki a játékot, akkor nagyon megijedtem a játék főmenüjén, mert túl egyszerű volt. Maga a játék nem is rossz.

Civilization

Készítő: Microprose
Kiadó:
Év: 1991
Méret: 1.64 MB
Civilization letöltése
indítása böngészőből

Civilization
A Civilization egy stratégiai játék, amelyben célod egy birodalom építése, ami kiállja az idő próbáját. Legyél a világ uralkodója azáltal, hogy civilizációt hozol létre és vezeted a kőkortól az információs korig. Háborúzz, vagy legyél diplomatikus vezető, és haladj fej-fej mellett a történelem legnagyobb vezetőivel, miközben megpróbálod felépíteni a világ legnagyobb valaha ismert civilizációját.
opepe

Conqueror

Készítő: Rainbow Arts
Kiadó: Rainbow Arts
Év: 1989
Méret: 135.61 KB
Conqueror letöltése
indítása böngészőből

Conqueror
Gyönyörű poligon grafikás tájon száguldozva kell egy kis tankot irányítanunk, és minden ellenséges tankot legyőznünk. Kezdéskor választhatunk, melyik fél második világháborús tankját akarjuk vezetni, és irány a harcmező. A játék nem könnyű, a gépi ellenfél igazán jól játszik. A kezelhetőség sem egyszerű, de a grafika az mindenért kárpótol.

Cool Spot

Készítő: Virgin
Kiadó: Virgin
Év: 1994
Méret: 746.92 KB
Cool Spot letöltése
indítása böngészőből

Cool Spot
A Cool Spot egy szép grafikával és zenével ellátott remek platform játék. Célunk minél több pont összegyűjtése, és a foglyul ejtett Spotok kiszabadítása. A játék igazán nehéz, ráadásul még az idő is ellenünk van. Összességében a Cool Spot egy jó játék.

Crazy Cars

Készítő: Titus
Kiadó: Titus
Év: 1988
Méret: 139.47 KB
Crazy Cars letöltése
indítása böngészőből

Crazy Cars
A Crazy Cars egy jó kis autós játék. Három pálya van, és mindegyikben más autót kapunk. A pályákat nem valami könnyű végigvinni, mert fogy az idő és nem szabad nekimenni semminek.

Crazy Cars 2

Készítő: Titus
Kiadó: Titus
Év: 1989
Méret: 175.06 KB
Crazy Cars 2 letöltése
indítása böngészőből

Crazy Cars 2
Íme a Crazy Cars folytatása. Első ránézésre igazán jó autós játéknak látszik. A készítők eléggé elkapkodták ezt a játékot. Az autó kormányzása egérrel történik és állandóan üldöz a rendőrség. A száguldozás nem is rossz, de a kormány használata egyszerűen borzasztó. Nem is meglepő, hiszen az autós játékok egyik leggyengébb pontja a kormány. Az EGA grafika elég jó. A Crazy Cars 2 szerintem nem egy rossz játék.

Crazy Cars 3

Készítő: Titus
Kiadó: Titus
Év: 1993
Méret: 1.4 MB
Crazy Cars 3 letöltése
indítása böngészőből

Crazy Cars 3
A Crazy Cars 3 egy csodálatos autós játék. A Titius készítői most aztán igazán beleadtak a játékkészítésbe. A Grafika csodálatossan szép VGA. Megfigyelhető, hogy a Crazy Cars, ahogy fejlődött, úgy szépűlt a grafikája is. A kormányon javítottak, és most televan az egész út autókkal. Amerikában kell versenyeznünk. Az ellenfelekkel meg kell tenni a téteket, és kikell választani, hogy hol akarunk versenyezni. Persze ez az egész illegális, tehát egy csomó nem versenyző autó fog az utunkban lenni, és üldözni fog a rendőrség. Tehát a nyerés nem is valami könnyű. Szerintem a játékot érdemes kipróbálni.

Cycles (the)

Készítő: Distinctive Software
Kiadó: Accolade
Év: 1989
Méret: 333.21 KB
Cycles (the) letöltése
indítása böngészőből

Cycles (the)
Íme egy Distinctive Software egyik remeke. Engem már a Grand Prix Circuit is nagyon lenyűgözött. Ez a játék hasonlít is rá, főleg a főmenü szempontjából. Ez az egyetlen legjobb belülnézeti motoros játék a DOS-osok közűl. Ha átváltunk kézi sebváltóra, akkor eggyesben egykerekezhetünk is. A pályák hasonlítanak a Grand Prix Circuit pályáira, csak most már nem sík a felület. Ebben a játékban három motor közül választhatunk. Játszhatunk időmérőt, futamot időmérővel az elején és bajnokságot az összes pályával. A zenebona kiválló a játszhatóság tökéletes és a grafika nagyon szép (EGA). Kötelező darab! Kihagyhatatlan!

Cyrus

Készítő: Intelligent Chess Software
Kiadó: Intelligent Chess Software
Év: 1985
Méret: 102.38 KB
Cyrus letöltése
indítása böngészőből

Cyrus
Az Intelligent Chess Software játékát anno képzett sakkozóknak szánta. Játszhatunk 2D-s és 3D-s táblával is, attól függően melyik tetszik jobban. A játék 16 nehézségi szintet ajánl fel nekünk, de már a negyedik is elég kemény. A program igen komoly menüvel rendelkezik, melyben például kielemezhetjük a játékot, vagy akár két gépet is összeereszthetünk. Rengeteg lehetőségünk van. Nem sokan mondanák meg erről a játékról, hogy 1985-ös. A grafika, a kezelhetőség és a szavatosság is átlag feletti. Sőt sokáig a legjobb PC-s sakk program volt. Kötelező darab!