DOS játékok
Keresés:
[www.dosjatekok.hu]:\DOS játékok R>

Race Drivin'

Készítő: Tengen
Kiadó: Domark
Év: 1992
Méret: 405.16 KB
Race Drivin' letöltése
indítása böngészőből

Race Drivin'
Tengen Hard Drivin' sorozatának harmadik darabja, és ezzel eggyütt az utolsó is. A játék kortárs versenytársaival szemben eléggé lemaradt, mind grafikailag, mid szimulásció szempontjából, mind játékélméányből. Egyénfüggő, de szerintem volt baja annak, aki pl. Test Drive, ill. Stunts helyett ezt választotta :)

Rampage

Készítő: Bally Midway
Kiadó: Activision
Év: 1988
Méret: 123.75 KB
Rampage letöltése
indítása böngészőből

Rampage
3 szörny bőrébe bújhatunk eme érdekes játék által. Egyedül nem könnyű vele játszani, meghát nagyobb élmény közössen rombolni a házakat.

Realms

Készítő: Graftgold
Kiadó: Electronic Arts
Év: 1990
Méret: 313.07 KB
Realms letöltése
indítása böngészőből

Realms
Egy királyfi bőrébe bújva irányíthatjuk seregeinket, és felszámolhatjuk ellenségeinket. Mindezeket segíti a remeg grafika (VGA) és hang, melyeket kedvünkre választhatunk.

Red Baron

Készítő: Dynamix
Kiadó: Sierra
Év: 1990
Méret: 1.93 MB
Red Baron letöltése
indítása böngészőből

Red Baron
Red Baron, avagy magyarosan Vörös Báró. A játék a nevét eme híres repülőgépről kapta. A létező legjobb első világháborús repülőgép szimulátor DOS alá. Remek VGA grafikával, jó zenebonával és könnyű kezeléssel rendelkezik. Kötelező ...!

Revenge On Army

Készítő: Tomcat
Kiadó: Tomcat
Év: 1995
Méret: 739.87 KB
Revenge On Army letöltése

Revenge On Army
[ (+18) Kizárólag felnőtt játék! ] A Revenge On játék trilógia utolsó része. Főhősünknek sínen van az élete, de a hadseregen való bosszúállás még hátra van. A játékot kizárólag az utókornak való megőrzés céljából tettem fel az oldalra! Letölteni csak saját felelősséggel, ugyanis sértő trágár szöveget tartalmaz!

Revenge On Police

Készítő: Tomcat
Kiadó: Tomcat
Év: 1995
Méret: 347.75 KB
Revenge On Police letöltése

Revenge On Police
[ (+18) Kizárólag felnőtt játék! ] A Revenge On játék trilógia második része. Főhősünket elkapták az első részben, küldetésünk megszökni. A játékot kizárólag az utókornak való megőrzés céljából tettem fel az oldalra! Letölteni csak saját felelősséggel, ugyanis sértő trágár szöveget tartalmaz!

Revenge On School

Készítő: Tomcat
Kiadó: Tomcat
Év: 1994
Méret: 179.29 KB
Revenge On School letöltése

Revenge On School
[ (+18) Kizárólag felnőtt játék! ] Szöveges kalandjáték, melyet a Szakadt Csöves nevű játék ihletett. Tomcat Revenge On játék trilógiájának első része. Főhősünket kirúgták az iskolából, küldetésünk bosszút állni. A játékot kizárólag az utókornak való megőrzés céljából tettem fel az oldalra! Letölteni csak saját felelősséggel, ugyanis sértő trágár szöveget tartalmaz!

Reversi

Készítő: Láng Attila Dávid
Kiadó:
Év:
Méret: 39.9 KB
Reversi letöltése
indítása böngészőből

Reversi
Attila remek, szép grafikával rendelkező Reversi játéka. Kötelező darab!

Rick Dangerous

Készítő: Core Design
Kiadó: Microplay
Év: 1989
Méret: 287.87 KB
Rick Dangerous letöltése
indítása böngészőből

Rick Dangerous
A Rick Dangerous a Core Design első és egyben egyik legemlékezetesebb DOS-os játéka (a Tomb Raider és a Thunderhawk mellett). Indiana Jones törpe változatával kell képernyőről-képernyőre átküzdeni magunkat. Csapdák és ellenfelek vannak dögivel, úgyhogy az unatkozás kizárva.

Rick Dangerous 2

Készítő: Core Design
Kiadó: MicroStyle
Év: 1990
Méret: 202.07 KB
Rick Dangerous 2 letöltése
indítása böngészőből

Rick Dangerous 2
Mini Indiana Jones utánzatunk kalandjának második részében új szerelésben lézer pisztollyal hadonászva kell utat törnünk a fő gonosz bázisáig. Fegyverzet továbbra is csak korlátozott mennyiségben áll rendelkezésünkre, ezért nem árt takarékoskodni velük. A grafika szép VGA, a zenebona szuper Adlib. Kötelező darab!

Rise of the Triad: Dark War

Készítő: Apogee Software, Ltd.
Kiadó: FormGen, Inc.
Év: 1995
Méret: 6.9 MB
Rise of the Triad: Dark War letöltése
indítása böngészőből

Rise of the Triad: Dark War
Eredetileg Wolfenstein II volt a címe, de fejlesztés közben átkeresztelték, illetve a koncepciót is átírták. Fejlesztett Wolf3D motort használ, aminek köszönhetően ellenségeink nem csak a földön támadnak minket, hanem a fejünk felett is. 5 választható karaktert, rakétával szétrombolható ellenségeket és kiváló zenét is tartalmaz.
janihd2018

River Raid Remake

Készítő: Barwiol Soft
Kiadó: -
Év: 1993
Méret: 18.9 KB
River Raid Remake letöltése
indítása böngészőből

River Raid Remake
A klasszikus River Raid egy Atari 2600-asra írt játék. Készült is néhány utánzata. Ez a PC-s átirat szerintem nagyon jó lett. Aki nem ismerné: célunk, hogy repülőgépünkkel elpusztítsuk az ellenséges egységeket (repülők, hajók, tankok, helikopterek, ...) odafigyelve a fogyó üzemanyagra. Kötelező darab!

Road Hog!

Készítő: Teacy Entertainment
Kiadó: Ticsoft
Év: 1995
Méret: 1.46 MB
Road Hog! letöltése
indítása böngészőből

Road Hog!
A versenyek során kilenc különböző helyszínen tehetjük próbára tudásunkat. Ezek rendkívül változatosak. Minden pálya új ellenfeleket, időjárási viszonyokat, látnivalókat hoz magával. Összességében a grafika szép, a zenebona kellemes és a játszhatóság is kiváló.

Robotron: 2084

Készítő: Williams Electronics
Kiadó: Atari Games
Év: 1984
Méret: 17.95 KB
Robotron: 2084 letöltése
indítása böngészőből

Robotron: 2084
Elszabadult robotok, megmentésükre váró civilek, ez a Robotron. Kezelése billentyűzettel elég extrém a 16 gomb használata miatt. Joystick-al kényelmesebb a játék. DOSBox segítségével vegyük vissza a játék sebességét, a könnyebb játszhatóság érdekében. Egy jó tanács: fő a civilek!

Rocks 'n' Diamonds

Készítő: Artsoft Entertainment
Kiadó: -
Év: 1998
Méret: 3.21 MB
Rocks 'n' Diamonds letöltése
indítása böngészőből

Rocks 'n' Diamonds
A Rocks 'n' Diamonds négy klasszikus játék freeware ötvözete. Mind a négy program rendkívüli népszerűségnek örvendett a maga korában: a Boulder Dash (C64, PC), az Emerald Mine (C64, Amiga), a Soko-ban (C64, PC), és a Supaplex (Amiga, PC). A játék utolsó MS-DOS verzióját 2004-ben dobták ki, ez tölthető le innen. Kötelező darab!

Ryssän Kauhu

Készítő: Sheepart's Products
Kiadó: -
Év: 1998
Méret: 784.78 KB
Ryssän Kauhu letöltése
indítása böngészőből

Ryssän Kauhu
A történet 1939 november 30-án játszódik. Gyalogos szovjetek mennek felénk, és nekünk gépfegyverünkkel el kell őket pusztítanunk. A töltényekkel nem árt sporólni, ugyanis szintről szintre egyre több ruszki próbál elintézni minket. Összeségében egy jópofa finn játék. Grafikája jó, a hangja is jól sikerűlt. A kinyiffanó katonák röhejes hangja, meg a hősünk finn káromkodása teszi hagulatossá a játékot.