DOS játékok
Keresés:
[www.dosjatekok.hu]:\DOS játékok S>

Settlers, The

Készítő: Blue Byte
Kiadó: Blue Byte
Év: 1994
Méret: 1.65 MB
Settlers, The letöltése
indítása böngészőből

Settlers, The
A méltán népszerû játéksorozat elsõ része. Egy birodalmat kell felépíteni és irányítani. Biztosítani a kellõ nyersanyagot és hadsereget. Mindezt az apró kis dolgos settlereink közremûködésével. A játékmenet elég lassú, de így hosszú és átgondolt játszmában részesülhetünk. A grafika, és a zene is kiváló. Kötelezõ darab!

Shipbomber 95

Készítő: James Saito
Kiadó: JJsoft
Év: 1995
Méret: 48.76 KB
Shipbomber 95 letöltése
indítása böngészőből

Shipbomber 95
Egy szép Torpedo klón. Nem konkrétan a gép ellen játszunk, szóval nincs saját felszerelt táblánk, amelyre a gép bombázhatna. Kár érte.

Sint Nicolaas

Készítő: Mike Wiering
Kiadó: Wiering Software
Év: 2001
Méret: 163.82 KB
Sint Nicolaas letöltése
indítása böngészőből

Sint Nicolaas
Mike Wiering egyik remek ingyenes játéka. A télapót kell irányítanunk, és az ajándékokat kézbesítenünk házról házra, a kéményeken keresztûl. Kiváló grafikával és hangal rendelkezik. Kötelezõ darab!

Skyroads

Készítő: Bluemoon Interactive
Kiadó: Creative Dimensions
Év: 1993
Méret: 578.49 KB
Skyroads letöltése
indítása böngészőből

Skyroads
Kosmonaut sikerét látván Bluemoon Interactive elkészítette a Skyroads-t. 30 pályát teljesíthetünk, melyek egyáltalán nem könnyûek. A zenebonát ezentúl SB-en is élvezhetjük. Kötelezõ darab!

Smurfs (the)

Készítő: Infogrames
Kiadó: Infogrames
Év: 1997
Méret: 10.08 MB
Smurfs (the) letöltése

Smurfs (the)
A The Smurfs egy aranyos kis platform játék adaptáció a Hupikék törpikék nevû mesesorozatról. A grafika és a zene egész jó, a játékmenet egy kicsit nehézkes. Feladatunk egy törp irányítása különbözõ pályákon keresztül. Mindezt számtalan akadály nehezíti meg (víztócsa, szakadék, óriásalma, dobálózó mókus, ...). Összességében egy jó kis játék.

Soko-Ban

Készítő: Spectrum Holobyte
Kiadó: Spectrum Holobyte
Év: 1984
Méret: 112.84 KB
Soko-Ban letöltése
indítása böngészőből

Soko-Ban
A jó öreg Soko-Ban DOS-alá. A játék lényege, hogy a dobozokat a helyükre toljuk. Persze mindezt megfontoltan és átgondolva, mert azért nem ennyire egyszerû a dolgunk. Rengeteg pályát, és ha nem lenne elég, pálya szerkesztõt is tartalmaz. Ez is egy jó játék, egyszerû CGA grafikával és érdekes menürendszerrel.

Space Invaders

Készítő: Paul S. Reid
Kiadó: -
Év: 1995
Méret: 5.28 KB
Space Invaders letöltése
indítása böngészőből

Space Invaders
Egy remek Space Invaders játék. Minden rendben van vele. Paul jó munkát végzett.

Spot

Készítő: Virgin Mastertronic
Kiadó: Virgin Mastertronic
Év: 1990
Méret: 404.58 KB
Spot letöltése
indítása böngészőből

Spot
Minél több ellenséges korong színét kell megváltoztatni a mi színünkre ahhoz, hogy nyerjünk. Kellemes hanghatások, szép grafika és remek animációk.

Star Wars Chess

Készítő: Software Toolworks
Kiadó: Software Toolworks
Év: 1993
Méret: 17.3 MB
Star Wars Chess letöltése
indítása böngészőből

Star Wars Chess
A Star Wars Chess valószínûleg a Battle Chess apropóján készült. Adott egy sakktábla, rajta figurákkal, melyeket rengeteg animáció tesz élethûvé. Ez esetben a Star Wars híres szereplõi csapnak össze a sakk szabályai szerint. Szóval lehet nevetni, amikor pl. Leia hercegnõ legyõz egy AT-ST Birodalmi Lépegetõt :). A játék Sound Blaster zenéi remekül digitalizált Star Wars-os zenék. A grafika és az animáció is remek. A mesterséges intelligencia nem a legjobb, de aki komoly sakkjátékkal akar játszani az biztos nem a Star Wars Sakkal fog játszani. A játékot leginkább szórakozni vágyó játékosoknak ajánlom. Star Wars rajongók figyelem! Kötelezõ darab! (DOSBox használata esetén érdemes a CPU sebességét 10000 cycles körülire állítani (Ctrl+F12, lásd: kezdõlap), mert alatta túl, lassú felette meg szaggat a játék.)

Stax

Készítő: Láng Attila Dávid
Kiadó:
Év:
Méret: 41.36 KB
Stax letöltése
indítása böngészőből

Stax
Attila remek, és szép grafikával ellátott Tetris klónja. A klasszikus alakzatokon túl akad még pár, melyek olykor jól tudnak jönni.

Stone Age

Készítő: Stonehenge Soft Art
Kiadó: Eclipse Software Design
Év: 1992
Méret: 318.89 KB
Stone Age letöltése

Stone Age
A Stone Age egy fantasztikus logikai játék, amely hazánkban igen elterjedt volt. Egy dinoszauruszt kell minden pályán átvezetnünk a kijáratig. Természetesen a kijárat elérése megannyi bonyodalommal jár. A speciális mezõket a space gombbal is aktiválhatjuk. A kezdeti pályák könnyûek, tanító jellegûek, de a játék gyorsan nehezedik. Összesen 100 pálya vár a vállalkozó kedvûekre. Érdemes a pályák kódjait feljegyzetelni, hogy ott folytathassuk, ahol abbahagytuk. A kezelés kiváló, a grafika szép, hangeffektek sajnos nincsenek, de a rengeteg és szép hátérzene kárpótolja a játékost. Kötelezõ darab!

Stormlord

Készítő: Hewson
Kiadó: Hewson
Év: 1989
Méret: 181.74 KB
Stormlord letöltése
indítása böngészőből

Stormlord
Egy szuper platform játék rengeteg fejtörõvel. Nem egy tipikus arcade darab. Használnunk kell tárgyakat. Például a méheket a legkönnyebb elcsalni a mézes bödönnel, vagy az óriási esõcseppek ellen megvéd az esernyõ, és így tovább. A pályákról az elfogott tündéreket kell kiszabadítanunk. A pályákon segítségünkre lesz Mael Dvin a sas, aki a koponyás kövekrõl kap fel minket, és szállít a pálya egyik részérõl a másikra. Fegyverzetünk egy kardból és egy energia lövedékbõl áll, attól függõen használja karakterünk, hogy milyen hosszan nyomjuk le a tûzgombot. Természetesen ellenfelekbõl sincs hiány, szóval kalandra fel. A grafika gyönyörû. A kezelhetõség is kiváló. Jó játék, kötelezõ darab.

Street Rod

Készítő: Logical Design Works
Kiadó: California Dreams
Év: 1989
Méret: 404.23 KB
Street Rod letöltése
indítása böngészőből

Street Rod
A történet 1963-ban játszódik. Egy fiatal srác bõrébe bújhatunk, akinek célja, hogy megvegye álmai autóját egy 1963-as Corvette-t, amint megvette legyõzze vele a Király-t, akinek ugyancsak egy 1963-as Corvette-je van. Kevés pénzzel indul a játék, melybõl egy autó mindenképpen kijön. Pénzt versenyek megnyerésével szerezhetünk. A játéknak egyértelmûen akkor van vége, ha legyõzzük a Királyt, mint gyorsulásban, mint párbajban. Grafikája szép EGA, hangját pedig speaker-en élvezhetjük. Kiváló játékélmény, kötelezõ darab!

Street Rod 2

Készítő: Logical Design Works
Kiadó: California Dreams
Év: 1991
Méret: 697.05 KB
Street Rod 2 letöltése
indítása böngészőből

Street Rod 2
Street Rod folytatása. Szebben kidolgozott grafika, és ezentúl Adlibon is élvezhetjük a játék zenéjét. Több versenytípus, nehezebb játémenet. Ha valakinek az elsõ rész nem, volt kihívás, annak ajánlani tudom.

Stronghold

Készítő: Stormfront Studios
Kiadó: Strategic Simulations
Év: 1993
Méret: 2.46 MB
Stronghold letöltése
indítása böngészőből

Stronghold
A Stronghold a legjobb stratégiai játékok tulajdonságait vegyíti a 3D-s tereppel, és a D&D világával. Egy kis településbõl kell hatalmas és erõs királyságot varázsolnunk. Természetesen a környéken sok ellenséges élõlény kószálhat. A harc elég egyszerû dolog a játékban. Nincs rá hatással a D&D belekeverése a játékba. Utóbbi csak karakterünk, és katonáink fejlõdésére van kihatással. Az auto build révén nekünk elég csak felügyelni a gép építkezéseit, és néha kiegészíteni, fejleszteni. Bár egérrel vezérlünk, azért egy kicsit szokni kell. Kell egy kis idõ, mire kitapasztalja az ember a játék mûködését. Kötelezõ darab!

Stunt Car Racer

Készítő: Microplay
Kiadó: Microplay
Év: 1989
Méret: 252.17 KB
Stunt Car Racer letöltése
indítása böngészőből

Stunt Car Racer
Egy nagyon szórakoztató játék, amelyet több platform alá is elérhetõ. PC-s verziója is a lehetõ legjobb lett. Geoff Crammond igazán jó munkát végzett. Trükkös versenypályákon száguldozhatunk. Az autó sebességét szinte érzi az ember, olyan jól visszaadja a program. A grafika EGA, míg a hangokat a Speaker szolgáltatja. A Stunt Car Racer egy alapmû. Kötelezõ darab!

Stunt Driver

Készítő: Sphere
Kiadó: Spectrum Holobyte
Év: 1990
Méret: 649.17 KB
Stunt Driver letöltése
indítása böngészőből

Stunt Driver
Riválisával (Stunts) egy idõben megjelenõ játék. Sokban hasonlít a két játék, mégis valahogy feledésbe merûlt a Stunt Driver, miközben a Stunts egészen mai napig nagy népszerûségnek örvend. Igaz, hogy a Stunts remekebb szimulációval, szebb grafikával került piacra, de a Stunts Driver mégis tartogat meglepetéseket. Ilyen példáúl a multiplyer lehetõség, a kamera felvételek, az élethû burulások és ütközések, melyeket a depóban kijavíthatunk.

Stunts

Készítő: Distinctive Software
Kiadó: Broderbund
Év: 1990
Méret: 1.09 MB
Stunts letöltése
indítása böngészőből

Stunts
A játék megalkotása elött már a Test Drive elsõ két részével hatalmas sikereket ért el a DSI (Distinctive Software Inc.). Viszont a Test Drive harmadik részét már nem õk alkották meg, ugyanis összerugták a port az Accolade-al. Válaszul a DSI mindent beleadott és megírták a Stunts-t, mely mai napig is sok ember ápolgat emlékeiben. A grafika kiváló lett, a speaker zenebonából kihozták a maximumot (SB-t is támogatja!) és a kezelhetõséget is nagyon eltalálták. A remek mégis egyszerû kezelhetõségû pályaszerkesztõ már hab a tortán. Játszhatunk az idõ ellen vagy egy adot ellenféllel. Kötelezõ darab!

Styx

Készítő: Windmill Software
Kiadó: Windmill Software
Év: 1983
Méret: 19.03 KB
Styx letöltése
indítása böngészőből

Styx
A Styx az egyik legkorábbi PC-s játékfejlesztõ terméke. A Windmill Software több alapjátékkal lepte meg a gép felhasználóit. Persze a PC irodai mivolta miatt csupa egyszerû és nem túl idõigényes programmal. Az egyik ilyen alapmû volt ez a kis Qix klón, amely addig kizárólag Atarin hódított. A Styx egy egyszerû területfoglalós progi. Az éleken mozogva kell elkerülnünk a ránk vadászó gonosz vonalakat és gömböket, hogy aztán minél nagyobb részt hasíthassunk ki a pályából. Újdonság az eredeti ötlethez képest, hogy átlósan is mozoghatunk. A tuningolt CGA grafika mai szemmel nézve sem rossz, bár ez DOSBox esetén megnehezíti a játék futtatását (példaként: a dosbox-0.74.conf fájlban a machine paraméter értékét át kell állítani svga_s3-ról cga-ra). A kezelhetõség is jó (numpad, F1). A PC Speaker hang egy 1983-as játék esetében pedig egészen normális. Kötelezõ darab!

Supaplex

Készítő: Digital Integration Ltd.
Kiadó: Digital Integration Ltd.
Év: 1991
Méret: 285.9 KB
Supaplex letöltése
indítása böngészőből

Supaplex
Egy számítógép bogár szerepéba bújunk, akit egy pac-man féle figura alkot. Egy nyomtatott áramkörön mozgunk, mely egy programot szimbolizál. Meg kell ennünk a különbözõ atomokat. Lényegében egy vírusmentes tiszta szoftverré alakítjuk az adott pályát. Mûveletünket különbözõ bombák nehezítik, melyek felrobbanhatnak, esetleg elzárhatják utunkat, ezért gondossan meg kell terveznünk a mozgást. 111 pálya áll rendelkezésünkre. Jó grafikája és a zenéje (Speaker, Sound Blaster, Adlib, Roland). A beállítások menüpontja nagyon pofás, egy hangkártya, melyen a különbözõ IC-k a gombok, és a drótokon is látszik, hogy melyik van éppen mûködésben. jópofa egy játék!

Super Angelo

Készítő: Mike Wiering
Kiadó: Wiering Software
Év: 2004
Méret: 250.28 KB
Super Angelo letöltése
indítása böngészőből

Super Angelo
Egy újabb Mario klón Mike Wiering-tõl. Shareware, az igazi rajongók megvehetik a teljes verziót is. A grafika továbbra is szép, a hangok most már nem csak Speaker-en szólnak. Minden rendben van vele!

Super Cauldron

Készítő: Titus
Kiadó: Titus
Év: 1992
Méret: 623.69 KB
Super Cauldron letöltése
indítása böngészőből

Super Cauldron
Az 1980-as évek közepén - a C64-en és ZX Spectrumon - nagy sikernek örvendõ Cauldron szériának lett az utolsó darabja a Super Cauldron. A Titus által készített rész azonban kicsit különbözik a Palace Software által készített elsõ két résztõl. Valójában a francia csapat a platform játékok készítésében jeleskedett, és emiatt fõleg erre a részre helyezõdött a hangsúly a játékban. A sztori szerint egy boszorkányt (Zmira-t) irányítva kell megmentenünk a gonosztól Cauldron királyságot. Természetesen rengeteg ellenfélen kell majd átküzdenünk magunkat, mire végre lenyomhatjuk a gonosz varázslót. Zmira ehhez igénybe veheti varázslatait, de az elején mindössze egy nagyon gyenge kõhajigálós varázslattal rendelkezik. Lehet repkedni, ezt a seprûkkel tehetjük meg, amelyekbõl van bõven a pályákon. Szép grafika, és a zenebona is rendben van. Egy nehéz, de jó kis platformjáték.

Super Nibbly

Készítő: Cosmos
Kiadó: Cosmos
Év: 1993
Méret: 248.25 KB
Super Nibbly letöltése
indítása böngészőből

Super Nibbly
A Super Nibbly egy aranyos kis kígyós játék klón. Fõhõsünket világutazásán kell végigkísérnünk, különbözõ egyre nehezedõ pályákon keresztül.

Super Pac-Mon Remix

Készítő: Jess Ragan
Kiadó: Jesscreations
Év: 1996
Méret: 987.23 KB
Super Pac-Mon Remix letöltése
indítása böngészőből

Super Pac-Mon Remix
A Jesscreations csapat elkészítette a Namco-féle Super Pac-Man klón verzióját is. Ez a klón is egész jól sikerült!

Super Pinball

Készítő: Russco
Kiadó: Russco
Év: 1987
Méret: 115.87 KB
Super Pinball letöltése
indítása böngészőből

Super Pinball
A Super Pinball egy nagyon régi flippergyûjtemény, amely öt táblát foglal magába. A játék a jól ismert Pinball Construction Set szerkesztõvel készült. Egész jó pályák vannak benne. Egy igazi ritkaság ez a játék.

Super Ski

Készítő: Microids
Kiadó: Microids
Év: 1988
Méret: 128.17 KB
Super Ski letöltése
indítása böngészőből

Super Ski
A híres Super Ski sorozat elsõ része 1988-ban jelent meg. A játék tökéletesen kihasználta az akkor gépek teljesítményét. A grafika CGA, és ráadásul igazán szép. A játékban választhatunk gyakorlást, vagy versenyt. Összesen négy versenyszámban indulhatunk. Ugrásnál csak egy pálya van, míg a másik három számban (lesiklás, és kétféle szlalom) három különbözõ nehézségû pálya van. Remek egy játék!

Super Ski II

Készítő: Microids
Kiadó: Microids
Év: 1990
Méret: 800.92 KB
Super Ski II letöltése
indítása böngészőből

Super Ski II
A Super Ski sorozat második része, mely sokat fejlõdött az elõzõ rész óta. Két versenyszámmal több van. A grafika rengeteget fejlõdött. Továbbra is választhatunk gyakorlást, vagy versenyt. A zene-bona és a játszhatóság is jó. Méltó folytatása lett az elsõ résznek.

Szakadt Csöves

Készítő: Pató Pál Software
Kiadó: Pató Pál Software
Év: 1989
Méret: 53.98 KB
Szakadt Csöves letöltése
indítása böngészőből

Szakadt Csöves
[ (+18) Kizárolag felnõtt játék! ] Szöveges kalandjáték. A rendszerváltás ideje van, a Szakadt Csöves a Marx (Nyugati) téri aluljáróban mozog az égtájak mentén, és közben kéreget, iszik, késel, meg-meghal, a szokásos csöves tevékenységet végzi. A játékot kizárólag az utókornak való megõrzés céljából tettem fel az oldalra! Letölteni csak saját felelõsséggel, ugyanis sértõ trágár szöveget tartalmaz!

Színes memóriajáték

Készítő: ?
Kiadó: -
Év: 1998
Méret: 28.93 KB
Színes memóriajáték letöltése
indítása böngészőből

Színes memóriajáték
Minimum 2 maximum 8 személy fejlesztheti emlékezõképességét ezzel a játékkal. Ha a számítógép is játszik, akkor azzal együtt értendõ a játékosok száma. A PC memóriáját 8 különbözõ erõsségû szintre állíthatjuk be.