DOS játékok
Keresés:
[www.dosjatekok.hu]:\DOS játékok S>

Sam and Max Hit the road

Készítő: Lucasarts
Kiadó: Lucasarts
Év: 1994
Méret: 109.32 MB
Sam and Max Hit the road letöltése

Sam and Max Hit the road
A játékban két karaktert irányíthatunk: Sam egy hat láb magas kutya, aki öltönyt és kalapot visel, míg Max egy kicsi és agresszív "hiperkinetikus nyúl dolog". Mindketten élvezik a problémák és esetek mániákus megoldását, gyakran a törvények teljes figyelmen kívül hagyásával...
opepe

Settlers, The

Készítő: Blue Byte
Kiadó: Blue Byte
Év: 1994
Méret: 1.65 MB
Settlers, The letöltése
indítása böngészőből

Settlers, The
A méltán népszerű játéksorozat első része. Egy birodalmat kell felépíteni és irányítani. Biztosítani a kellő nyersanyagot és hadsereget. Mindezt az apró kis dolgos settlereink közreműködésével. A játékmenet elég lassú, de így hosszú és átgondolt játszmában részesülhetünk. A grafika, és a zene is kiváló. Kötelező darab!

Shipbomber 95

Készítő: James Saito
Kiadó: JJsoft
Év: 1995
Méret: 48.76 KB
Shipbomber 95 letöltése
indítása böngészőből

Shipbomber 95
Egy szép Torpedo klón. Nem konkrétan a gép ellen játszunk, szóval nincs saját felszerelt táblánk, amelyre a gép bombázhatna. Kár érte.

SimCity 2000

Készítő: Maxis
Kiadó: Electronic Arts
Év: 1993
Méret: 69.77 MB
SimCity 2000 letöltése

SimCity 2000
A SimCity 2000 egy város építő videójáték a Maxis-től 1993-ból. Utakat, Síneket, Házakat, Szolgáltatásokat és még sok mást építhetünk benne.
Chruchyn

Sint Nicolaas

Készítő: Mike Wiering
Kiadó: Wiering Software
Év: 2001
Méret: 163.82 KB
Sint Nicolaas letöltése
indítása böngészőből

Sint Nicolaas
Mike Wiering egyik remek ingyenes játéka. A télapót kell irányítanunk, és az ajándékokat kézbesítenünk házról házra, a kéményeken keresztűl. Kiváló grafikával és hangal rendelkezik. Kötelező darab!

Skyroads

Készítő: Bluemoon Interactive
Kiadó: Creative Dimensions
Év: 1993
Méret: 578.49 KB
Skyroads letöltése
indítása böngészőből

Skyroads
Kosmonaut sikerét látván Bluemoon Interactive elkészítette a Skyroads-t. 30 pályát teljesíthetünk, melyek egyáltalán nem könnyűek. A zenebonát ezentúl SB-en is élvezhetjük. Kötelező darab!

Smurfs (the)

Készítő: Infogrames
Kiadó: Infogrames
Év: 1997
Méret: 10.08 MB
Smurfs (the) letöltése

Smurfs (the)
A The Smurfs egy aranyos kis platform játék adaptáció a Hupikék törpikék nevű mesesorozatról. A grafika és a zene egész jó, a játékmenet egy kicsit nehézkes. Feladatunk egy törp irányítása különböző pályákon keresztül. Mindezt számtalan akadály nehezíti meg (víztócsa, szakadék, óriásalma, dobálózó mókus, ...). Összességében egy jó kis játék.

Soko-Ban

Készítő: Spectrum Holobyte
Kiadó: Spectrum Holobyte
Év: 1984
Méret: 112.84 KB
Soko-Ban letöltése
indítása böngészőből

Soko-Ban
A jó öreg Soko-Ban DOS-alá. A játék lényege, hogy a dobozokat a helyükre toljuk. Persze mindezt megfontoltan és átgondolva, mert azért nem ennyire egyszerű a dolgunk. Rengeteg pályát, és ha nem lenne elég, pálya szerkesztőt is tartalmaz. Ez is egy jó játék, egyszerű CGA grafikával és érdekes menürendszerrel.

Space Invaders

Készítő: Paul S. Reid
Kiadó: -
Év: 1995
Méret: 5.28 KB
Space Invaders letöltése
indítása böngészőből

Space Invaders
Egy remek Space Invaders játék. Minden rendben van vele. Paul jó munkát végzett.

Spot

Készítő: Virgin Mastertronic
Kiadó: Virgin Mastertronic
Év: 1990
Méret: 404.58 KB
Spot letöltése
indítása böngészőből

Spot
Minél több ellenséges korong színét kell megváltoztatni a mi színünkre ahhoz, hogy nyerjünk. Kellemes hanghatások, szép grafika és remek animációk.

Star Wars Chess

Készítő: Software Toolworks
Kiadó: Software Toolworks
Év: 1993
Méret: 17.3 MB
Star Wars Chess letöltése
indítása böngészőből

Star Wars Chess
A Star Wars Chess valószínűleg a Battle Chess apropóján készült. Adott egy sakktábla, rajta figurákkal, melyeket rengeteg animáció tesz élethűvé. Ez esetben a Star Wars híres szereplői csapnak össze a sakk szabályai szerint. Szóval lehet nevetni, amikor pl. Leia hercegnő legyőz egy AT-ST Birodalmi Lépegetőt :). A játék Sound Blaster zenéi remekül digitalizált Star Wars-os zenék. A grafika és az animáció is remek. A mesterséges intelligencia nem a legjobb, de aki komoly sakkjátékkal akar játszani az biztos nem a Star Wars Sakkal fog játszani. A játékot leginkább szórakozni vágyó játékosoknak ajánlom. Star Wars rajongók figyelem! Kötelező darab! (DOSBox használata esetén érdemes a CPU sebességét 10000 cycles körülire állítani (Ctrl+F12, lásd: kezdőlap), mert alatta túl, lassú felette meg szaggat a játék.)

Stax

Készítő: Láng Attila Dávid
Kiadó:
Év:
Méret: 41.36 KB
Stax letöltése
indítása böngészőből

Stax
Attila remek, és szép grafikával ellátott Tetris klónja. A klasszikus alakzatokon túl akad még pár, melyek olykor jól tudnak jönni.

Stone Age

Készítő: Stonehenge Soft Art
Kiadó: Eclipse Software Design
Év: 1992
Méret: 318.89 KB
Stone Age letöltése

Stone Age
A Stone Age egy fantasztikus logikai játék, amely hazánkban igen elterjedt volt. Egy dinoszauruszt kell minden pályán átvezetnünk a kijáratig. Természetesen a kijárat elérése megannyi bonyodalommal jár. A speciális mezőket a space gombbal is aktiválhatjuk. A kezdeti pályák könnyűek, tanító jellegűek, de a játék gyorsan nehezedik. Összesen 100 pálya vár a vállalkozó kedvűekre. Érdemes a pályák kódjait feljegyzetelni, hogy ott folytathassuk, ahol abbahagytuk. A kezelés kiváló, a grafika szép, hangeffektek sajnos nincsenek, de a rengeteg és szép hátérzene kárpótolja a játékost. Kötelező darab!

Stormlord

Készítő: Hewson
Kiadó: Hewson
Év: 1989
Méret: 181.74 KB
Stormlord letöltése
indítása böngészőből

Stormlord
Egy szuper platform játék rengeteg fejtörővel. Nem egy tipikus arcade darab. Használnunk kell tárgyakat. Például a méheket a legkönnyebb elcsalni a mézes bödönnel, vagy az óriási esőcseppek ellen megvéd az esernyő, és így tovább. A pályákról az elfogott tündéreket kell kiszabadítanunk. A pályákon segítségünkre lesz Mael Dvin a sas, aki a koponyás kövekről kap fel minket, és szállít a pálya egyik részéről a másikra. Fegyverzetünk egy kardból és egy energia lövedékből áll, attól függően használja karakterünk, hogy milyen hosszan nyomjuk le a tűzgombot. Természetesen ellenfelekből sincs hiány, szóval kalandra fel. A grafika gyönyörű. A kezelhetőség is kiváló. Jó játék, kötelező darab.

Street Rod

Készítő: Logical Design Works
Kiadó: California Dreams
Év: 1989
Méret: 404.23 KB
Street Rod letöltése
indítása böngészőből

Street Rod
A történet 1963-ban játszódik. Egy fiatal srác bőrébe bújhatunk, akinek célja, hogy megvegye álmai autóját egy 1963-as Corvette-t, amint megvette legyőzze vele a Király-t, akinek ugyancsak egy 1963-as Corvette-je van. Kevés pénzzel indul a játék, melyből egy autó mindenképpen kijön. Pénzt versenyek megnyerésével szerezhetünk. A játéknak egyértelműen akkor van vége, ha legyőzzük a Királyt, mint gyorsulásban, mint párbajban. Grafikája szép EGA, hangját pedig speaker-en élvezhetjük. Kiváló játékélmény, kötelező darab!

Street Rod 2

Készítő: Logical Design Works
Kiadó: California Dreams
Év: 1991
Méret: 697.05 KB
Street Rod 2 letöltése
indítása böngészőből

Street Rod 2
Street Rod folytatása. Szebben kidolgozott grafika, és ezentúl Adlibon is élvezhetjük a játék zenéjét. Több versenytípus, nehezebb játémenet. Ha valakinek az első rész nem, volt kihívás, annak ajánlani tudom.

Stronghold

Készítő: Stormfront Studios
Kiadó: Strategic Simulations
Év: 1993
Méret: 2.46 MB
Stronghold letöltése
indítása böngészőből

Stronghold
A Stronghold a legjobb stratégiai játékok tulajdonságait vegyíti a 3D-s tereppel, és a D&D világával. Egy kis településből kell hatalmas és erős királyságot varázsolnunk. Természetesen a környéken sok ellenséges élőlény kószálhat. A harc elég egyszerű dolog a játékban. Nincs rá hatással a D&D belekeverése a játékba. Utóbbi csak karakterünk, és katonáink fejlődésére van kihatással. Az auto build révén nekünk elég csak felügyelni a gép építkezéseit, és néha kiegészíteni, fejleszteni. Bár egérrel vezérlünk, azért egy kicsit szokni kell. Kell egy kis idő, mire kitapasztalja az ember a játék működését. Kötelező darab!

Stunt Car Racer

Készítő: Microplay
Kiadó: Microplay
Év: 1989
Méret: 252.17 KB
Stunt Car Racer letöltése
indítása böngészőből

Stunt Car Racer
Egy nagyon szórakoztató játék, amelyet több platform alá is elérhető. PC-s verziója is a lehető legjobb lett. Geoff Crammond igazán jó munkát végzett. Trükkös versenypályákon száguldozhatunk. Az autó sebességét szinte érzi az ember, olyan jól visszaadja a program. A grafika EGA, míg a hangokat a Speaker szolgáltatja. A Stunt Car Racer egy alapmű. Kötelező darab!

Stunt Driver

Készítő: Sphere
Kiadó: Spectrum Holobyte
Év: 1990
Méret: 649.17 KB
Stunt Driver letöltése
indítása böngészőből

Stunt Driver
Riválisával (Stunts) egy időben megjelenő játék. Sokban hasonlít a két játék, mégis valahogy feledésbe merűlt a Stunt Driver, miközben a Stunts egészen mai napig nagy népszerűségnek örvend. Igaz, hogy a Stunts remekebb szimulációval, szebb grafikával került piacra, de a Stunts Driver mégis tartogat meglepetéseket. Ilyen példáúl a multiplyer lehetőség, a kamera felvételek, az élethű burulások és ütközések, melyeket a depóban kijavíthatunk.

Stunts

Készítő: Distinctive Software
Kiadó: Broderbund
Év: 1990
Méret: 1.09 MB
Stunts letöltése
indítása böngészőből

Stunts
A játék megalkotása elött már a Test Drive első két részével hatalmas sikereket ért el a DSI (Distinctive Software Inc.). Viszont a Test Drive harmadik részét már nem ők alkották meg, ugyanis összerugták a port az Accolade-al. Válaszul a DSI mindent beleadott és megírták a Stunts-t, mely mai napig is sok ember ápolgat emlékeiben. A grafika kiváló lett, a speaker zenebonából kihozták a maximumot (SB-t is támogatja!) és a kezelhetőséget is nagyon eltalálták. A remek mégis egyszerű kezelhetőségű pályaszerkesztő már hab a tortán. Játszhatunk az idő ellen vagy egy adot ellenféllel. Kötelező darab!

Styx

Készítő: Windmill Software
Kiadó: Windmill Software
Év: 1983
Méret: 19.03 KB
Styx letöltése
indítása böngészőből

Styx
A Styx az egyik legkorábbi PC-s játékfejlesztő terméke. A Windmill Software több alapjátékkal lepte meg a gép felhasználóit. Persze a PC irodai mivolta miatt csupa egyszerű és nem túl időigényes programmal. Az egyik ilyen alapmű volt ez a kis Qix klón, amely addig kizárólag Atarin hódított. A Styx egy egyszerű területfoglalós progi. Az éleken mozogva kell elkerülnünk a ránk vadászó gonosz vonalakat és gömböket, hogy aztán minél nagyobb részt hasíthassunk ki a pályából. Újdonság az eredeti ötlethez képest, hogy átlósan is mozoghatunk. A tuningolt CGA grafika mai szemmel nézve sem rossz, bár ez DOSBox esetén megnehezíti a játék futtatását (példaként: a dosbox-0.74.conf fájlban a machine paraméter értékét át kell állítani svga_s3-ról cga-ra). A kezelhetőség is jó (numpad, F1). A PC Speaker hang egy 1983-as játék esetében pedig egészen normális. Kötelező darab!

Supaplex

Készítő: Digital Integration Ltd.
Kiadó: Digital Integration Ltd.
Év: 1991
Méret: 285.9 KB
Supaplex letöltése
indítása böngészőből

Supaplex
Egy számítógép bogár szerepéba bújunk, akit egy pac-man féle figura alkot. Egy nyomtatott áramkörön mozgunk, mely egy programot szimbolizál. Meg kell ennünk a különböző atomokat. Lényegében egy vírusmentes tiszta szoftverré alakítjuk az adott pályát. Műveletünket különböző bombák nehezítik, melyek felrobbanhatnak, esetleg elzárhatják utunkat, ezért gondossan meg kell terveznünk a mozgást. 111 pálya áll rendelkezésünkre. Jó grafikája és a zenéje (Speaker, Sound Blaster, Adlib, Roland). A beállítások menüpontja nagyon pofás, egy hangkártya, melyen a különböző IC-k a gombok, és a drótokon is látszik, hogy melyik van éppen működésben. jópofa egy játék!

Super Angelo

Készítő: Mike Wiering
Kiadó: Wiering Software
Év: 2004
Méret: 250.28 KB
Super Angelo letöltése
indítása böngészőből

Super Angelo
Egy újabb Mario klón Mike Wiering-től. Shareware, az igazi rajongók megvehetik a teljes verziót is. A grafika továbbra is szép, a hangok most már nem csak Speaker-en szólnak. Minden rendben van vele!

Super Cauldron

Készítő: Titus
Kiadó: Titus
Év: 1992
Méret: 623.69 KB
Super Cauldron letöltése
indítása böngészőből

Super Cauldron
Az 1980-as évek közepén - a C64-en és ZX Spectrumon - nagy sikernek örvendő Cauldron szériának lett az utolsó darabja a Super Cauldron. A Titus által készített rész azonban kicsit különbözik a Palace Software által készített első két résztől. Valójában a francia csapat a platform játékok készítésében jeleskedett, és emiatt főleg erre a részre helyeződött a hangsúly a játékban. A sztori szerint egy boszorkányt (Zmira-t) irányítva kell megmentenünk a gonosztól Cauldron királyságot. Természetesen rengeteg ellenfélen kell majd átküzdenünk magunkat, mire végre lenyomhatjuk a gonosz varázslót. Zmira ehhez igénybe veheti varázslatait, de az elején mindössze egy nagyon gyenge kőhajigálós varázslattal rendelkezik. Lehet repkedni, ezt a seprűkkel tehetjük meg, amelyekből van bőven a pályákon. Szép grafika, és a zenebona is rendben van. Egy nehéz, de jó kis platformjáték.

Super Nibbly

Készítő: Cosmos
Kiadó: Cosmos
Év: 1993
Méret: 248.25 KB
Super Nibbly letöltése
indítása böngészőből

Super Nibbly
A Super Nibbly egy aranyos kis kígyós játék klón. Főhősünket világutazásán kell végigkísérnünk, különböző egyre nehezedő pályákon keresztül.

Super Pac-Mon Remix

Készítő: Jess Ragan
Kiadó: Jesscreations
Év: 1996
Méret: 987.23 KB
Super Pac-Mon Remix letöltése
indítása böngészőből

Super Pac-Mon Remix
A Jesscreations csapat elkészítette a Namco-féle Super Pac-Man klón verzióját is. Ez a klón is egész jól sikerült!

Super Pinball

Készítő: Russco
Kiadó: Russco
Év: 1987
Méret: 115.87 KB
Super Pinball letöltése
indítása böngészőből

Super Pinball
A Super Pinball egy nagyon régi flippergyűjtemény, amely öt táblát foglal magába. A játék a jól ismert Pinball Construction Set szerkesztővel készült. Egész jó pályák vannak benne. Egy igazi ritkaság ez a játék.

Super Ski

Készítő: Microids
Kiadó: Microids
Év: 1988
Méret: 128.17 KB
Super Ski letöltése
indítása böngészőből

Super Ski
A híres Super Ski sorozat első része 1988-ban jelent meg. A játék tökéletesen kihasználta az akkor gépek teljesítményét. A grafika CGA, és ráadásul igazán szép. A játékban választhatunk gyakorlást, vagy versenyt. Összesen négy versenyszámban indulhatunk. Ugrásnál csak egy pálya van, míg a másik három számban (lesiklás, és kétféle szlalom) három különböző nehézségű pálya van. Remek egy játék!

Super Ski II

Készítő: Microids
Kiadó: Microids
Év: 1990
Méret: 800.92 KB
Super Ski II letöltése
indítása böngészőből

Super Ski II
A Super Ski sorozat második része, mely sokat fejlődött az előző rész óta. Két versenyszámmal több van. A grafika rengeteget fejlődött. Továbbra is választhatunk gyakorlást, vagy versenyt. A zene-bona és a játszhatóság is jó. Méltó folytatása lett az első résznek.

Super Stupid Space Invaders

Készítő: PLBM Games
Kiadó: PLBM Games
Év: 1997
Méret: 14.42 KB
Super Stupid Space Invaders letöltése
indítása böngészőből

Super Stupid Space Invaders
Super Stupid Space Invaders bár egy önmagát "hülye"-nek nevező játék, valójában egy nagyon jól elkészített ASCII grafikai felületű Space Invaders klón. Személy szerint szeretem a kakateres képernyőn készített játékokat. Mérete kicsi, csak 25K ! Két játékos felváltva játszik. Meglepő módon egész jól játszható, és bár a játékmenet, a grafika és a hangok meglehetősen egyszerűek, mégis nagyszerű, kötelező darab!
tibi486

Szakadt Csöves

Készítő: Pató Pál Software
Kiadó: Pató Pál Software
Év: 1989
Méret: 53.98 KB
Szakadt Csöves letöltése
indítása böngészőből

Szakadt Csöves
[ (+18) Kizárolag felnőtt játék! ] Szöveges kalandjáték. A rendszerváltás ideje van, a Szakadt Csöves a Marx (Nyugati) téri aluljáróban mozog az égtájak mentén, és közben kéreget, iszik, késel, meg-meghal, a szokásos csöves tevékenységet végzi. A játékot kizárólag az utókornak való megőrzés céljából tettem fel az oldalra! Letölteni csak saját felelősséggel, ugyanis sértő trágár szöveget tartalmaz!

Színes memóriajáték

Készítő: ?
Kiadó: -
Év: 1998
Méret: 28.93 KB
Színes memóriajáték letöltése
indítása böngészőből

Színes memóriajáték
Minimum 2 maximum 8 személy fejlesztheti emlékezőképességét ezzel a játékkal. Ha a számítógép is játszik, akkor azzal együtt értendő a játékosok száma. A PC memóriáját 8 különböző erősségű szintre állíthatjuk be.