DOS játékok
Keresés:
[www.dosjatekok.hu]:\DOS játékok Z>

Zool

Készítő: Gremlin
Kiadó: Gremlin
Év: 1993
Méret: 505.06 KB
Zool letöltése
indítása böngészőből

Zool
A Zool első része egy átlagos platform játék a Gremlin-től. Egy Zool nevű lényt irányítunk 18 pályán keresztül. Sajnos a szintek közt nincs nagy eltérés, így nagy öröm, mikor a játék végre világot vált. Ezekből összesen hat van. A program nehézsége abban rejlik, hogy az ellenfelek szinte azonnal újraélednek. Valójában nem jelentenek túl nagy kihívást, ugyanis számtalan módszer létezik az irtásukra. Jó a grafika, a zenebona és a játszhatóság is.

Zool 2

Készítő: Gremlin
Kiadó: Gremlin
Év: 1994
Méret: 1.08 MB
Zool 2 letöltése
indítása böngészőből

Zool 2
A Zool 2 szintén egy remek PC-s platform játék. Minden meg van benne, ami ebben a kategóriában kell. Kiváló kezelhetőség, rajzfilmeket idéző szép grafika, szuper animációk és jó kis zenebona teszi hangulatossá a játékot. Két karakter közül választhatunk. Zool női megfelelőjével is játszhatunk, ő Zooz. Különböző dolgokat is felszedhetünk a pályákon, a bal alsó sarokban mutatja a játék mennyi gyümölcsöt gyűjtöttünk össze (99% kell), a nyíl pedig a kijáratot jelzi. Extraként felszedhetünk: életet, időt, pajzsot, bombát, energiát és három Zoon összeszedése után megérkezik hű űrkutyánk segíteni a bónusz pályán. Nem árt tudni, hogy az ellenfeleket érdemesebb úgy irtani, hogy ráugrunk a fejükre, így energiát is szerezhetünk. A Zool 2 egy kiváló játék!

Zorro

Készítő: Capstone
Kiadó: Capstone
Év: 1995
Méret: 1.65 MB
Zorro letöltése
indítása böngészőből

Zorro
A játék betöltődése után érdemes az F1 gombbal előhívható súgót megjeleníteni és átnézni a játék kezelését. Pl. az F3 gombbal választhatunk különböző mentések közül, az F2-vel pedig menthetjük a játékállást. Hasonlít a Prince of Persia játékhoz, viszont a Zorroban a kardon kívül rendelkezésünkre áll egy ostor is, mely elsősorban az ellenség távol tartására ill. gatyája lecsapására is használható. Az igazi nehézséget a forgó faállványok okozzák, melyek csak az egyik irányba forognak. Na meg a csapdák. Nehéz belerázódni, de ha az ember ráérez, akkor kellemes időtöltést jelenthet a játék. Mindez megspékelve egy viszonylag jó grafikával, és remek zenebonával. Az itt letölthető játék nem a legfrissebb kiadás (+ kivannak véve a betöltővideók), de mellékelve van a patch is, melyben rengeteg újítás található (hátrány, hogy kivették a csalásokat is a hibákon kívül). Aki szereti a Prince of Persia-t, annak egy próbát mindenképpen megér.

Zsírozás

Készítő: Szele József
Kiadó: -
Év: 1995
Méret: 367.59 KB
Zsírozás letöltése
indítása böngészőből

Zsírozás
Egy kiváló zsírozós játék Szele Józseftől. Három nehézségi szint választható: óvodás, öreg zsugás, taktikus. A számítógépes ellenfél jópofa megszólalásai még élvezetesebbé teszik a játékot. Szép grafika, felhasználóbarát játék. Kötelező darab!

ZZT

Készítő: Epic MegaGames
Kiadó: Epic MegaGames
Év: 1991
Méret: 277.54 KB
ZZT letöltése

ZZT
Egy nagyon remek karakteres képernyőn futó kalandjáték. Igazi remekmű, kötelező darab!