DOS játékok
Keresés:
[www.dosjatekok.hu]:\DOS játékok H>

H.U.R.L

Készítő: Millennium Media Group
Kiadó: Deep River Publishing
Év: 1995
Méret: 1.34 MB
H.U.R.L letöltése
indítása böngészőből

H.U.R.L
H.U.R.L, avagy Hardcore Union of Radical Litterbugs (radikális szemetelõk csoportja). Ez a gyerekeknek készült erõszakmentes játék a Slob zónában játszódik, melynek Bob a vezetõje. Bob egy tiszta alsónemû tolvaj és az imént megnevezett csoport vezetõje, ráadásul a világ összes tiszta alsónemû készletét ellopta. A mi feladatunk ezeket visszaszerezni. Úgy kell keresztül jutnunk a játékon, hogy feltakarítunk a H.U.R.L mocskos lényei után. Így pénzhez jutunk, melybõl vehetünk fegyvereket (vizes lufi, dezodor, szappan). A játékos ezt a takarítást csinálja a fõellenségig, akinek a fegyvere a saját piszkos pelenkája. Én féltem ettõl a játéktól, rendkívül bizarr, pedig pont az újonnan felbukkant erõszakos FPS játékok ellen készült. Maga a grafika pofás, a zene is szép. Mindazonáltal érdemes kipróbálni! :D Remek játék!

Hertmannsoft játékcsomag

Készítő: Hertmann László
Kiadó: -
Év: 1997-2001
Méret: 44.93 KB
Hertmannsoft játékcsomag letöltése

Hertmannsoft játékcsomag
Hertmann László remek kis játékprogramjaihoz van szerencsénk, melyek karakteres képernyõn megjelenõ nyelvi és logikai játékok gyûjteménye. Tartalma: Szópóker, Hotelportás, Rejtvényparádé, Szóraka, Bújócska. Érdekességképpen megemlítendõ, hogy a szerzõ mai napig is (jelen esetben: 2014) DOS operációs rendszert is használ a mindennapi életben, az internetezést és levelezést is beleértve.
 "számomra a DOS nem csupán munkaeszköz, nem csupán operációs rendszer, hanem egyúttal életforma is. Egy sokkalta tisztább, átláthatóbb világot képvisel, akárcsak a klasszikus irodalom, a dallamos zene vagy a néphagyomány. Ebben a világban még nem a gép parancsolt az embernek, a játékok pedig nem helyettesíteni, csak kiegészíteni próbálták hagyományos örömeinket, kapcsolatainkat. Páratlan, gyönyörû örökségünk ez a rendszer! Ápoljuk, óvjuk, éltessük mindörökké!" -Hertmann László

Hexxagon

Készítő: Argo Games
Kiadó: Software Creations
Év: 1993
Méret: 544.05 KB
Hexxagon letöltése
indítása böngészőből

Hexxagon
A Hexxagon egy jópofa kis táblás játék, melyben az a lényeg, hogy mi foglaljuk el a legnyagyobb területet. A terjeszkedés elõtt rá kel kattintani az egyik "bábúnkra" és kiválasztani a kivánt területet. Ha a kiválaszott terület az aktuális mellet van, akkor a bábúnk osztódik, különben ugrik. Ha az utóbbiak közül valamelyik bekövetkezik, és ha az új terület körül ellenséges bábúk találhatók, akkor azokat saját bábúnká váltuzatjuk. Ajánlani tudom.

Hexxagon II

Készítő: Argo Games
Kiadó: Software Creations
Év: 1993
Méret: 526.67 KB
Hexxagon II letöltése
indítása böngészőből

Hexxagon II
Lényegében ugynaz mint az elsõ játék, csak némi újítással. A gép inteligenciáját növelték, hogy több kihívást jelentsen a játék. A karakterek változtak a hanghatással együtt. A grafika is szépült. Akárcsak az elsõ verzióban, itt is lehet változtatni a nehézségen vagy emberi ellenfelet is választhatunk. Ezt is ajánlani tudom.

Home Alone

Készítő: Manley Associates
Kiadó: Capstone
Év: 1991
Méret: 518.2 KB
Home Alone letöltése
indítása böngészőből

Home Alone
A mai napig nagy népszerûségnek örvendõ film megszámítógépesítése. Home Alone, illetve ahogy hazánkban futott: Reszkessetek betörõk. A játék ott kezdõdik, hogy Kevint véletlenül otthon felejtette a családja, és kénytelen egyedül szembeszállni a ház kirámolására készülõ két lökött betörõvel. Egy óránk van az elõkészületekre, hogy aztán szíves fogadtatásban részesíthessük õket. A szobákban különbözõ segédeszközöket kaphatunk fel, amelyeket a megfelelõ helyekre kell elhelyeznünk. Van egy rejtekhelyünk is: a padlás ablakából kimászhatunk egy kis faházba. Ide nem tud követni a két rabló. 9 óra után a csapdákat jobb ha kerüljük. A zene-bona nagyon kellemes Adlib, a grafika szépséges VGA. Kötelezõ darab!

Home Alone 2: Lost in New York

Készítő: Manley Associates
Kiadó: Capstone
Év: 1992
Méret: 885.5 KB
Home Alone 2: Lost in New York letöltése
indítása böngészőből

Home Alone 2: Lost in New York
A Reszkessetek betörõk második részének játékadaptációja sem maradt el. Kevint végre nem felejtették otthon, viszont a reptéren elkeveredett, és így New York-ban kötött ki. Pechjére találkozik az elsõ részben megismert két ügyetlen betörõvel, akik épp megszöktek a börtönbõl. Harry és Marv élve a lehetõséggel eltervezik, hogy megleckéztetik a srácot. Különbözõ helyszíneken fogunk rohangálni elõlük. Útközben igyekezzünk minél több cuccot szerezni, amivel akadályozhatjuk õket futásukban. Célunk, hogy ne kapjanak el. Kiváló zenebona, remek grafika. Az elsõ részhez hasonlóan szintén egy kötelezõ darab!