DOS játékok
Keresés:
[www.dosjatekok.hu]:\DOS játékok H>

H.U.R.L

Készítő: Millennium Media Group
Kiadó: Deep River Publishing
Év: 1995
Méret: 1.34 MB
H.U.R.L letöltése
indítása böngészőből

H.U.R.L
H.U.R.L, avagy Hardcore Union of Radical Litterbugs (radikális szemetelők csoportja). Ez a gyerekeknek készült erőszakmentes játék a Slob zónában játszódik, melynek Bob a vezetője. Bob egy tiszta alsónemű tolvaj és az imént megnevezett csoport vezetője, ráadásul a világ összes tiszta alsónemű készletét ellopta. A mi feladatunk ezeket visszaszerezni. Úgy kell keresztül jutnunk a játékon, hogy feltakarítunk a H.U.R.L mocskos lényei után. Így pénzhez jutunk, melyből vehetünk fegyvereket (vizes lufi, dezodor, szappan). A játékos ezt a takarítást csinálja a főellenségig, akinek a fegyvere a saját piszkos pelenkája. Én féltem ettől a játéktól, rendkívül bizarr, pedig pont az újonnan felbukkant erőszakos FPS játékok ellen készült. Maga a grafika pofás, a zene is szép. Mindazonáltal érdemes kipróbálni! :D Remek játék!

Hányból egy

Készítő: OP Software Studios
Kiadó:
Év: 1998
Méret: 262.48 KB
Hányból egy letöltése
indítása böngészőből

Hányból egy
Az RTL Klub "Százból egy" vetélkedőjének mintájára készült kvíz program. Több, mint száz kérdéssel és válaszokkal, akár több játékos számára is játszható.
opepe

Hertmannsoft játékcsomag

Készítő: Hertmann László
Kiadó: -
Év: 1997-2001
Méret: 44.93 KB
Hertmannsoft játékcsomag letöltése

Hertmannsoft játékcsomag
Hertmann László remek kis játékprogramjaihoz van szerencsénk, melyek karakteres képernyőn megjelenő nyelvi és logikai játékok gyűjteménye. Tartalma: Szópóker, Hotelportás, Rejtvényparádé, Szóraka, Bújócska. Érdekességképpen megemlítendő, hogy a szerző mai napig is (jelen esetben: 2014) DOS operációs rendszert is használ a mindennapi életben, az internetezést és levelezést is beleértve.
 "számomra a DOS nem csupán munkaeszköz, nem csupán operációs rendszer, hanem egyúttal életforma is. Egy sokkalta tisztább, átláthatóbb világot képvisel, akárcsak a klasszikus irodalom, a dallamos zene vagy a néphagyomány. Ebben a világban még nem a gép parancsolt az embernek, a játékok pedig nem helyettesíteni, csak kiegészíteni próbálták hagyományos örömeinket, kapcsolatainkat. Páratlan, gyönyörű örökségünk ez a rendszer! Ápoljuk, óvjuk, éltessük mindörökké!" -Hertmann László

Hexxagon

Készítő: Argo Games
Kiadó: Software Creations
Év: 1993
Méret: 544.05 KB
Hexxagon letöltése
indítása böngészőből

Hexxagon
A Hexxagon egy jópofa kis táblás játék, melyben az a lényeg, hogy mi foglaljuk el a legnyagyobb területet. A terjeszkedés előtt rá kel kattintani az egyik "bábúnkra" és kiválasztani a kivánt területet. Ha a kiválaszott terület az aktuális mellet van, akkor a bábúnk osztódik, különben ugrik. Ha az utóbbiak közül valamelyik bekövetkezik, és ha az új terület körül ellenséges bábúk találhatók, akkor azokat saját bábúnká váltuzatjuk. Ajánlani tudom.

Hexxagon II

Készítő: Argo Games
Kiadó: Software Creations
Év: 1993
Méret: 526.67 KB
Hexxagon II letöltése
indítása böngészőből

Hexxagon II
Lényegében ugynaz mint az első játék, csak némi újítással. A gép inteligenciáját növelték, hogy több kihívást jelentsen a játék. A karakterek változtak a hanghatással együtt. A grafika is szépült. Akárcsak az első verzióban, itt is lehet változtatni a nehézségen vagy emberi ellenfelet is választhatunk. Ezt is ajánlani tudom.

Home Alone

Készítő: Manley Associates
Kiadó: Capstone
Év: 1991
Méret: 518.2 KB
Home Alone letöltése
indítása böngészőből

Home Alone
A mai napig nagy népszerűségnek örvendő film megszámítógépesítése. Home Alone, illetve ahogy hazánkban futott: Reszkessetek betörők. A játék ott kezdődik, hogy Kevint véletlenül otthon felejtette a családja, és kénytelen egyedül szembeszállni a ház kirámolására készülő két lökött betörővel. Egy óránk van az előkészületekre, hogy aztán szíves fogadtatásban részesíthessük őket. A szobákban különböző segédeszközöket kaphatunk fel, amelyeket a megfelelő helyekre kell elhelyeznünk. Van egy rejtekhelyünk is: a padlás ablakából kimászhatunk egy kis faházba. Ide nem tud követni a két rabló. 9 óra után a csapdákat jobb ha kerüljük. A zene-bona nagyon kellemes Adlib, a grafika szépséges VGA. Kötelező darab!

Home Alone 2: Lost in New York

Készítő: Manley Associates
Kiadó: Capstone
Év: 1992
Méret: 885.5 KB
Home Alone 2: Lost in New York letöltése
indítása böngészőből

Home Alone 2: Lost in New York
A Reszkessetek betörők második részének játékadaptációja sem maradt el. Kevint végre nem felejtették otthon, viszont a reptéren elkeveredett, és így New York-ban kötött ki. Pechjére találkozik az első részben megismert két ügyetlen betörővel, akik épp megszöktek a börtönből. Harry és Marv élve a lehetőséggel eltervezik, hogy megleckéztetik a srácot. Különböző helyszíneken fogunk rohangálni előlük. Útközben igyekezzünk minél több cuccot szerezni, amivel akadályozhatjuk őket futásukban. Célunk, hogy ne kapjanak el. Kiváló zenebona, remek grafika. Az első részhez hasonlóan szintén egy kötelező darab!