DOS játékok
Keresés:
[www.dosjatekok.hu]:\DOS játékok L>

Lemmings

Készítő: DMA Design
Kiadó: Psygnosis Limited
Év: 1990
Méret: 646.43 KB
Lemmings letöltése
indítása böngészőből

Lemmings
1990-ben a DMA Design PC-n is piacra dobta Lemmings címû játékát. Ezzel megkezdõdött a lemmingek élete PC-n. Az elsõ részt késõbb még három is követte, és a cég több mini-lemmings játékot adott ki. Amelyekben egy közös pont volt, mind a 7-et az elsõ rész szerkesztõjével készítették. A Lemmingsben négy nehézségi szint közül választhatunk: Fun, Tricky, Taxing és Mayhem. A Fun pályasorozat a legegyszerûbb, mellyel bárki megbirkózhat. Míg a Mayhem még a tapasztaltabbakat is megkínozhatja. Lemmingjeink nyolc cselekvést tudnak végrehajtani, ezek a klasszikus Lemmings tudások, melyek minden késõbbi játékban is szerepelnek. A játék maga egyébként tökéletes. Szuper játszhatóság, kiváló grafika és zene. Örök klasszikus, kötelezõ darab!

Lode Runner

Készítő: Broderbund Software
Kiadó: Broderbund Software
Év: 1983
Méret: 147.08 KB
Lode Runner letöltése
indítása böngészőből

Lode Runner
A Lode Runner az egyik legõsibb klasszikus játék, mely rengeteg platform alá volt elérhetõ. A pályákon össze kell gyûjtenünk a kincseket, úgy hogy közben ne kapjanak el. Kötelezõ darab!

Lode Runner Live

Készítő: Aleksey V. Vaneev
Kiadó: -
Év: 1995
Méret: 79.37 KB
Lode Runner Live letöltése
indítása böngészőből

Lode Runner Live
Broderbound 1983-ban dobta piacra a Lode Runner nevû játékát, amely hatalmas sikereket aratott. Ahogy fejlõdött a PC piac, úgy egyre nehezebb volt a nagy õsi klasszikussal játszani. A processzorok rohamos fejlõdésével nõtt a játék sebessége is. Persze manapság már ilyen problémákra itt a DOSBox. Aleksey viszont elkészítette a saját Lode Runner utánzatát, így az újabb gépeken is lehetett élvezni a játékot. A játék remake-je egész jó lett. Mindenképp megéri megnézni.

Lode Runner: The Legend Returns

Készítő: Presage Software
Kiadó: Sierra
Év: 1994
Méret: 4.9 MB
Lode Runner: The Legend Returns letöltése
indítása böngészőből

Lode Runner: The Legend Returns
Az 1983-as Lode Runner folytatása a Sierra-tól. Az elsõ részhez hasonlóan kincset gyûjtünk, miközben üldöznek minket. Az évjárathoz méltó gyönyörû grafikával, és nagyon jó animációkkal látták el a játékot. A zenére se lehet semmi panaszunk. Fergeteges, ahogy üldözõink, a piros csuhás sátánisták botladoznak utánunk. A játszhatóság is remek. Ez egy tökéletes játék még tökéletesebb folytatása. Kötelezõ darab!

Lost Vikings (The)

Készítő: Silicon & Synapse
Kiadó: Interplay
Év: 1993
Méret: 1.22 MB
Lost Vikings (The) letöltése
indítása böngészőből

Lost Vikings  (The)
Három elveszett vikinggel kell kisebb-nagyobb logikai feladatokat megoldanunk. Minderre sok remek pálya áll rendelkezésünkre, melyek jelszavát érdemes feljegyezni. Eric magasat ugrik, és képes áttörni bizonyos falakat. Olaf pajzsa védelmet tud nyújtani, és ha maga fölé tartja, a többiek rá tudnak állni. A pajzs ejtõernyõként is szolgál. Baleog meg tudja ölni az ellenfeleket, illetve íjával lehet gombokat messzirõl kapcsolni. Az elsõ pár pályán megtanulhatjuk a játék használatát, ami egyáltalán nem nehéz. A grafika nagyon szép, a zene-bona is remek. Kötelezõ darab! ( Köszi Manó! :) )

Lotus: The Ultimate Challenge

Készítő: Magnetic Fields
Kiadó: Gremlin
Év: 1993
Méret: 1.07 MB
Lotus: The Ultimate Challenge letöltése
indítása böngészőből

Lotus: The Ultimate Challenge
Rengeteg jó hátulnézeti autósjáték készült DOS alá. A Lotus is közéjük tartozik. Remek száguldozás jellemzi a játékot, ami alapja a játék élményének. A játékzene ízlés szerint állítható, vagy akár ki is kapcslható. A grafikáját EGA-ban szépen megcsinálták. Kötelezõ game!