DOS játékok
Keresés:
[www.dosjatekok.hu]:\DOS játékok U>

Ugh!

Készítő: Bonespark Software Artistic
Kiadó: Blue Byte
Év: 1992
Méret: 127.31 KB
Ugh! letöltése
indítása böngészőből

Ugh!
Ez a játék is egy szép példa a régi játékok által nyújtott igazi játékélményre. Egy repülõtaxis õsembert irányítunk, akinek feladata az õsemberek különbözõ állomások közti szállítása. Nyílbillentyûkkel kell a helikopter szerû jármûvet irányítanunk, figyelve hogy ne ütközzünk, csapódjunk. A fõbb nehézségeket a környezet adta meglepetések okozzák (alvó dinoszaurusz által csapott levegõ, emelkedõ vízszint, kis repülõ dinoszaurusz, ...). Korához illõ szép grafika, kellemes zene. Érdemes kipróbálni ezt a kiváló játékot!

Ultima I

Készítő: Richard Garriott
Kiadó: Origin Systems
Év: 1987
Méret: 142.55 KB
Ultima I letöltése
indítása böngészőből

Ultima I
Ultima I, késõbbi nevén Ultima I: The First Age of Darkness. Ez a legelsõ számítógépes RPG játék. 1981-ben jelent meg hivatalosan Apple II-re, majd késõbb számtalan platformra. 1987-ben jelent meg PC-re. Fõhõsünk lehet harcos, pap, varázsló vagy tolvaj, ezenfelül kiválaszthatjuk, hogy férfi vagy nõ legyen, bár ez csak grafikai malõr :), ugyanis csak a fõhõs kinézete változik meg. Mivel efféle játékokkal nem szoktam játszani, így errõl a játékról nem tudok sokat írni. Annyit tudok, hogy a szembejövõ ellenségeket le lehet kaszabolni ("A" gomb és utána nyílbillentyûkkel kiválasztani, hogy melyik irányba sújtson le a karakter). Ha eléggé ismered ezt a játékot, és tudsz a játékhoz méltó szép bemutatást írni, akkor írd meg e-mailben (kezdõlap alja, mindig az aktuális e-mail cím látható ott), és kiteszem az oldalra a neveddel, ha kéred :).

Urthwurm

Készítő: Bas de Reuver
Kiadó: Bas de Reuver
Év: 2002
Méret: 19.13 KB
Urthwurm letöltése
indítása böngészőből

Urthwurm
Az alapkoncepciója az SFCave nevû játék, mely Windows3X/PalmOS rendszerekre volt elérhetõ. A játékmenet nagyon egyszerû, a vezérlés a szóköz billentyûvel történik. Cél, hogy végigmenjünk a 10 szinten. Ezt 3 különbözõ nehézségi fokozaton is megpróbálhatjuk. A grafika egy kicsivel lehetne jobb, bár az eredeti játékot így is felülmúlja. Remek játék!