DOS játékok
Keresés:
[www.dosjatekok.hu]:\DOS játékok U>

Ugh!

Készítő: Bonespark Software Artistic
Kiadó: Blue Byte
Év: 1992
Méret: 127.31 KB
Ugh! letöltése
indítása böngészőből

Ugh!
Ez a játék is egy szép példa a régi játékok által nyújtott igazi játékélményre. Egy repülőtaxis ősembert irányítunk, akinek feladata az ősemberek különböző állomások közti szállítása. Nyílbillentyűkkel kell a helikopter szerű járművet irányítanunk, figyelve hogy ne ütközzünk, csapódjunk. A főbb nehézségeket a környezet adta meglepetések okozzák (alvó dinoszaurusz által csapott levegő, emelkedő vízszint, kis repülő dinoszaurusz, ...). Korához illő szép grafika, kellemes zene. Érdemes kipróbálni ezt a kiváló játékot!

Ultima I

Készítő: Richard Garriott
Kiadó: Origin Systems
Év: 1987
Méret: 142.55 KB
Ultima I letöltése
indítása böngészőből

Ultima I
Ultima I, későbbi nevén Ultima I: The First Age of Darkness. Ez a legelső számítógépes RPG játék. 1981-ben jelent meg hivatalosan Apple II-re, majd később számtalan platformra. 1987-ben jelent meg PC-re. Főhősünk lehet harcos, pap, varázsló vagy tolvaj, ezenfelül kiválaszthatjuk, hogy férfi vagy nő legyen, bár ez csak grafikai malőr :), ugyanis csak a főhős kinézete változik meg. Mivel efféle játékokkal nem szoktam játszani, így erről a játékról nem tudok sokat írni. Annyit tudok, hogy a szembejövő ellenségeket le lehet kaszabolni ("A" gomb és utána nyílbillentyűkkel kiválasztani, hogy melyik irányba sújtson le a karakter). Ha eléggé ismered ezt a játékot, és tudsz a játékhoz méltó szép bemutatást írni, akkor írd meg e-mailben (kezdőlap alja, mindig az aktuális e-mail cím látható ott), és kiteszem az oldalra a neveddel, ha kéred :).

Urthwurm

Készítő: Bas de Reuver
Kiadó: Bas de Reuver
Év: 2002
Méret: 19.13 KB
Urthwurm letöltése
indítása böngészőből

Urthwurm
Az alapkoncepciója az SFCave nevű játék, mely Windows3X/PalmOS rendszerekre volt elérhető. A játékmenet nagyon egyszerű, a vezérlés a szóköz billentyűvel történik. Cél, hogy végigmenjünk a 10 szinten. Ezt 3 különböző nehézségi fokozaton is megpróbálhatjuk. A grafika egy kicsivel lehetne jobb, bár az eredeti játékot így is felülmúlja. Remek játék!