DOS játékok
Keresés:
[www.dosjatekok.hu]:\DOS játékok T>

Tank Wars

Készítő: Kenny Morse
Kiadó: Kenny Morse
Év: 1990
Méret: 174.62 KB
Tank Wars letöltése
indítása böngészőből

Tank Wars
Egy jó kis 2D-s tankos játék. Szerintem jópofa!

Tapper

Készítő: Midway
Kiadó: Midway
Év: 1983
Méret: 40.07 KB
Tapper letöltése
indítása böngészőből

Tapper
Egy nagyon remek, és egyben szórakoztató játék. Feladatunk, hogy a vendégeket kiszolgáljuk sörrel, majd a visszagurított üres korsókat összeszedni, mielõtt leesnének. Kötelezõ darab!

Team Suzuki

Készítő: Gremlin
Kiadó: Gremlin
Év: 1991
Méret: 171.48 KB
Team Suzuki letöltése
indítása böngészőből

Team Suzuki
Grafikára nem szép, szimulációja sem jó, és maga a játék sem könnyû. A zenéje lett egyedûl elfogadható, legalább is szerintem. Cycles az örök.

Terep 1

Készítő: Nagymáthé Dénes
Kiadó: Nagymáthé Dénes
Év: 1995-96
Méret: 84.93 KB
Terep 1 letöltése

Terep 1
Nagymáthé Dénes alkotása még a Terep 2 elöttrõl. Kevésbé ismert, ugyanis elég hamar meg is irta a fejlesztõ a Terep 2-t. Egy grafikai motor megírása nem semmi dolog!

Terep 2

Készítő: Nagymáthé Dénes
Kiadó: Nagymáthé Dénes
Év: 1996-97
Méret: 238 KB
Terep 2 letöltése

Terep 2
Terep 2, avagy más néven: Deformers. 3D-s autószimulátor DOS-alá. Grafikája szerintem ennél is saját fejlesztésû 320x200-as felbontással. Kiválló szimulációval rendelkezik, de annyira, hogy még az autókat is széttörhetjük. Játszhatunk 2-en is egy gép elõtt ülve osztott képernyõn. Teljesíteni kívánt feladat nincs, a mozgásod szabad, mehetsz amerre akarsz (persze a pálya határain belül). Viszont található benne egy körút, ugrató, szakadék, ... és még sorolhatnám. Rengeteg közeg áll rendelkezésünkre, mint pl. füves föld, sár, víz, ..., melyeken a kerék tapadása válozik. Teljes verzió nem készült belõle, viszont készítõje egy másik nagysikerû Magyar PC-s játék, az Insane fejlesztésén is részt vett. Ha ügyes vagy készíthetsz saját pályákat ill. autó textúrákat. Kötelezõ darab! Vagyismint: nagyon is kötelezõ, ezt a játékot mindenkinek ismernie kell! :)

Test Drive

Készítő: Distinctive Software
Kiadó: Accolade
Év: 1987
Méret: 259.08 KB
Test Drive letöltése
indítása böngészőből

Test Drive
A játék, melyben egy realisztikus autóverseny részesei lehetünk. Vigyáznunk kell a szabályossan közlekedõ autósokra, saját autónk épségére, és persze a gyorshajtókra vadászó rendõrökre. 5 kiváló autó közül választhatunk. Az útról épségessen letérni képtelenség, ugyanis a pálya végig egy hegyi útvonal, melyet szikla és szakadék határol. Szép EGA grafika és Speaker zene-bona szórkoztatja a versenyzõt. Kötelezõ darab!

Test Drive 2

Készítő: Distinctive Software
Kiadó: Accolade
Év: 1989
Méret: 1.22 MB
Test Drive 2 letöltése
indítása böngészőből

Test Drive 2
A nagysikerû Test Drive-nak meglett a következménye, ki is adták rá 2 évre a második részét. A grafika kidolgozottabb, ugyancsk EGA, és a zene-bonát is Speakeren élvezhetjük. Rengeteg pálya, még élvezetesebb játékmenet. Egy örök klaszzikussá nõtte ki magát a játék. Szintén kötelezõ darab!

Test Drive 3

Készítő: Accolade
Kiadó: Accolade
Év: 1990
Méret: 857.3 KB
Test Drive 3 letöltése
indítása böngészőből

Test Drive 3
Ami elõször feltünik a játékba való belépéskor, hogy sehol sem látunk DSI jelzét :( . A DSI és az Accolade összerúgta a port, így a Test Drive 3 részét kénytelen volt az Accolade megcsinálni. A feladatot Tom Loughry-ra bízták, akit a Steel Thunder projectbõl ismertek meg. Nagy kár érte, viszont ennek következményeképp a DSI megalkotta a Stunts-ot. A fõmenüben megeshet, hogy nem tudunk mozogni, ezen egy Num Lock gomb nyomása segíthet. A szép menü (pl. az autók megjelenése autóválasztásnál) és kellemes zene-bona után hirtelen hangulatváltás következik az autó vezetése közben. Az autók szinte irányíthatatlanok. Egy erõsebb gépen meg túlságossan gyors a játék. Ugyanezeket a hibákat láthatjuk néhány késõbbi Accolda progin is (Gunboat, Grand Prix Unlimited). Na, de hogy mégis miért nevezhetõ jó játéknak? Mert a készítõk nagyonis megtöltötték élettel a pályákat. Különbözõ állatok, mûködõ sorompó, vonatok, repülõgépek, este a fényszóró használata, esõ és bogarak eltávolítására ablaktörlõ, és még sorolhatnám. Akkoriban nagy dolognak számított a 3D-s vektorgrafika (talán ez az elsõ játék, amikor már nem a játék élménye miatt játszottunk, hanem a grafikája miatt). Szóval mindez szép és jó, viszont akik a száguldásra és a komolyabb szimulációra hajtanak, azoknak nem ajánlom. Kötelezõ darab!

Tet42

Készítő: E. Kappel és A. Banzhaf
Kiadó: E. Kappel és A. Banzhaf
Év: 1990
Méret: 177.28 KB
Tet42 letöltése
indítása böngészőből

Tet42
Az egyik legjobb Tetris klón, amit akár ketten is játszhatnak egyszerre. A kiváló játékmenet mellett EGA grafika és teljesen jó Speaker hang jellemzi. Aki szereti a Tetrist, annak kötelezõ darab!
MegaStorm

Tetris

Készítő: AcademySoft CCAS USSR Moscow
Kiadó: AcademySoft CCAS USSR Moscow
Év: 1986
Méret: 14.61 KB
Tetris letöltése
indítása böngészőből

Tetris
Jelenlegi tudásom szerint ez az elsõ PC-s tetris program. A játékot a tetris kitalálója Alexej Pajitnov és a programozó Vagim Gerasimov készítette. A játék hatalmas népszerûségre tett szert, és hamarosan több tetris klón is követte. De a legjobb klónokat is Alexej Pajitnov készítette. Ezen játéka után a Spectrum Holobyte csapatába igazolt, és sok minõségi játékot adtak ki az õ vezérletével.

Tetris

Készítő: Spectrum Holobyte
Kiadó: Spectrum Holobyte
Év: 1987
Méret: 108.52 KB
Tetris letöltése
indítása böngészőből

Tetris
Miután Alexej Pajitnov munkába állt a Spectrum Holobyte-nál, nyomban ki is adtak egy tetrist. Mivel ez volt az elsõ tetris programjuk, csak az alapötletet valósították meg. A játék indítása után kapunk némi információt a tetris születésével kapcsolatban. A játék grafikája szép EGA, a kezelhetõség pedig kifejezetten jó. Játék közben szintenként különbözõ rajzolt hátterek jelennek meg, melyek a szovjet kultúrát hívatottak bemutatni nekünk. Összességében nagyon jó játék.

Tetris (magyar)

Készítő: AcademySoft CCAS USSR Moscow
Kiadó: AcademySoft CCAS USSR Moscow
Év: 1988
Méret: 15.95 KB
Tetris (magyar) letöltése
indítása böngészőből

Tetris (magyar)
A híres tetris magyarított változata.

Tetris Classic

Készítő: Spectrum Holobyte
Kiadó: Spectrum Holobyte
Év: 1992
Méret: 1.24 MB
Tetris Classic letöltése
indítása böngészőből

Tetris Classic
1992-ben a Spectrum Holobyte - Alexej Pajitnov-val a soraiban - kiadta az 1987-es tetrisének a felújítását. Mint a játék neve is mutatja, csak az alapötletet valósítja meg a program. Ellenben elképesztõ minõségen. A grafika gyönyörû VGA, és a pályák hátterében pedig különbözõ orosz mesék rajzolt képeit csodálhatjuk meg. Ehhez jön még a fantasztikus zene és a hangeffektek (Roland-ot is támogatja!). A kezelés tökéletes, ráadásul a program különbözõ játékmódokat is felvonultat. Ez a legjobb klasszikus tetris program, kötelezõ darab!

Tom & Jerry

Készítő: Albino Frog Software
Kiadó: Hi-Tech Expressions
Év: 1993
Méret: 292.84 KB
Tom & Jerry letöltése
indítása böngészőből

Tom & Jerry
Nem a platformok királya, és még finomkodtam is. Nem a legjobb a vezérlése, meghát 93-ban azért már nem Speaker zene-bonát kellet volna ráadni. Nincs mentési, meg semmilyen más lehetõség a játék bizonyos helyrõl való folytatásához. Aki bírja Jerry-t annak bejöhet a játék. A képen is látszik, hogy milyen szépen kidolgozták.

Tom & Jerry: Yankee Doodle's Cat-astrophe

Készítő: Hi-Tech Expressions
Kiadó: Hi-Tech Expressions
Év: 1990
Méret: 184.8 KB
Tom & Jerry: Yankee Doodle's Cat-astrophe letöltése
indítása böngészőből

Tom & Jerry: Yankee Doodle's Cat-astrophe
A Hi-Tech Expressions PC-s rajzfilm adaptációival lett híres (leginkább 90-93 között). A Tom & Jarry egy kiválló PC-s játék, melyet átjár a humor. A mese egyik részét dolgozza fel, amikor Tom és Jerry egy kis háborút rendez le a pincében. Megtalálható a dinamit robbantás, tojásdobálás, és a többi speciális létesítmény, ami a meseváltozatban is meg volt (pl. Jerry repülõgépe, ...). A grafikája nem is lehetne ennél jobb. Kötelezõ darab!

Topspeed 300

Készítő: Andreas Pollak
Kiadó: -
Év: 1997
Méret: 1.03 MB
Topspeed 300 letöltése
indítása böngészőből

Topspeed 300
Szuper freeware autóverseny, melyet Andreas Pollak készített. Három szupergyors autó közül választhatunk. Tudásunkat négy pályán mérhetjük le, és azt is kiválaszthatjuk, hogy gépi ellenféllel vagy az idõvel fussunk-e versenyt. A gépi ellenfél brutálisan jól megy, szóval mi se féljünk kihúzatni az autót. A játék nagyon oké, a VGA grafika nagyon szép, és a hangok is jók.

Torpedo

Készítő: Hernyák Zoltán
Kiadó: Aroan Softwarehouse
Év: 1992
Méret: 88.5 KB
Torpedo letöltése
indítása böngészőből

Torpedo
Egy egyszerû kis torpedós játék, melynek nehézsége, hogy gyorsan fogy az energiánk (max. lövések mennyisége), ha nem érünk el találatot. Ha sikerül jól célozni, akkor is fogy az energia. Nem lett könnyû, de memóriajátéknak is használható, ugyanis kezdéskor egy kis idõre felvillannak az eltalálandó vízi egységek. kitudja, lehet, hogy ez szándékos van így.

Tristan Pinball

Készítő: LittleWing
Kiadó: Amtex
Év: 1991
Méret: 1.02 MB
Tristan Pinball letöltése
indítása böngészőből

Tristan Pinball
Az egyik legjobb flipper, ami valaha megjelent. Kiadásakor messze kiemelkedett a mezõnybõl. A grafika 640x480 SVGA 256 szín. A hang Soundblaster-en megy. A játék csak egy pályás, de az legalább nagyon jó. A golyó mozgása is kiváló. Kötelezõ darab!

Troy

Készítő: James Saito
Kiadó: JJsoft
Év: 1996
Méret: 68.3 KB
Troy letöltése
indítása böngészőből

Troy
Egy platform játék melyben egy dinót irányítva kell a pályákon szétszórt aranyrögöket összegyûjtenünk.

Turbo Champions

Készítő: Mastertronic
Kiadó: Mastertronic
Év: 1989
Méret: 114.93 KB
Turbo Champions letöltése
indítása böngészőből

Turbo Champions
A Turbo Champions egy jó kis arcade autóverseny, melyet a Mastertronic adott ki 1989-ben. A grafika nem rossz, viszont a játszhatóságot rontja a rossz kormány. A játékhoz van track editor is, így akár át is szerkeszthetjük a pályákat. Jó játék, el lehet vele játszogatni.

Turbo Cup

Készítő: Loriciel
Kiadó: Loriciel
Év: 1987
Méret: 256.9 KB
Turbo Cup letöltése
indítása böngészőből

Turbo Cup
A Turbo Cup a korai PC-s korszak hátulnézeti autós üdvöskéje a Loriciel prezentálásában. A francia cég több kiváló játékot adott ki az 1980-as években, bõvítve a PC-k szegényes kínálatát. A játék grafikailag hozza az akkoriban megszokott CGA-s szintet. A Speaker is szokványos volt. Elõnye, hogy négy pálya közül választhatunk, valamint a kiváló kezelhetõség. Sajnos ha a legkisebb mértékben is hozzá érünk egy ellenséges autóhoz, akkor azonnal lángoló roncsként végezzük, és értékes idõt veszítünk. Ráadásul ha õk rohannak belénk, akkor is mi húzzuk a rövidebbet. Összességében élvezetes versenyeket lehet vele játszani.

Turbo Outrun

Készítő: SEGA
Kiadó: SEGA
Év: 1990
Méret: 866.1 KB
Turbo Outrun letöltése
indítása böngészőből

Turbo Outrun
Az Outrun folytatása, mely szerencsére semmiben sem marad el az elsõ résztõl. Egy Ferrari F-40-essel kell lenyomnunk egy Porsche 959-est. A verseny lényegében átszeli az USA-t, természetesen ennek megfelelõen változik a környezetünk. Közben autónkat is fejlesztgethetjük pénzünk függvényében. Ütközni nem érdemes, mert nagyon lelassít. A játék egyébként jó, a grafika és a zenebona kellemes. Az autó irányítása se rossz.

Turoid

Készítő: Jason Truong
Kiadó: Jason Truong
Év: 1993
Méret: 82.12 KB
Turoid letöltése
indítása böngészőből

Turoid
A turoid egy remek falbontós játék. Itt az extrák leesõ gömbök formájában jelennek meg. A rózsaszínes lilás színûek a rossz, míg az arany színû gömbök a jó tulajdonságúak.

Twilight's Treasures

Készítő: John Romero
Kiadó: Softdisk Publishing
Év: 1990
Méret: 28.88 KB
Twilight's Treasures letöltése
indítása böngészőből

Twilight's Treasures
Le kell merülni a víz alá, és felhozni a kincset a hajónkhoz. Ezzel teljesítettük a szintet. Azonban több akadályozó tényezõ is elõfordulhat a pályákon. Az angolnák és cápák hada mellett különbözõ aknák is lehetnek a vízben. Közben persze fogy a levegõnk is, tehát jól kell gazdálkodni a víz alatt töltött idõvel is. Nagyon kellemes játék, ajánlott darab.

Tyrian 2000

Készítő: Eclipse Software
Kiadó: XSIV Games
Év: 1999
Méret: 2.69 MB
Tyrian 2000 letöltése
indítása böngészőből

Tyrian 2000
Egy igazi lövöldözõs játék, mely 2000-ben ingyenessé vált. A történet 20031-ben játszódik. Jó grafika, kellemes zene, önfeledt lövöldözés, mi kell még? Kötelezõ darab!