DOS játékok
Keresés:
[www.dosjatekok.hu]:\DOS játékok W>

WAD

Készítő: Nelson Chu
Kiadó: -
Év: 1995
Méret: 123.85 KB
WAD letöltése
indítása böngészőből

WAD
Egy tetrisz féleség, melyben a különböző alakzatokat kell vízszintesen vagy függőlegesen egymás mellé helyezni. Mindezt persze gyorsabban mint az ellenség. Elsőre nehéznek tűnik, de nagyon könnyű belejönni. Játszhatunk valamelyik haver ellen, vagy a gép ellen. Bár utóbbi nem játszik rosszul. A grafika szép VGA, a játszhatóság is kiváló. Ajánlott kipróbálni!

War in the Squares

Készítő: Nelson Chu
Kiadó: -
Év: 1994
Méret: 199.63 KB
War in the Squares letöltése
indítása böngészőből

War in the Squares
Egy amőba (kör iksz) klón pazar grafikával. A játékban kilenc nehézségi fokozat van. Egyszerű és nagyszerű.

Welltris

Készítő: Spectrum Holobyte
Kiadó: Spectrum Holobyte
Év: 1991
Méret: 225.91 KB
Welltris letöltése
indítása böngészőből

Welltris
Alexej Pajitnov újabb érdekes próbálkozása. Sokan a Block Outhoz szokták hasonlítani, bár óriási különbségek vannak a két játék között. A Block Out egy 3D-s tetris, míg a Welltris nem az, hiszen az alakzatok nem 3 dimenziós tárgyak. Amolyan kis lapocskák, melyek a verem oldalán csúsznak lefelé. Amíg lefelé tartanak, mozgathatjuk, és forgathatjuk őket. Viszont miután leértek egyszerűen becsúsznak merőlegesen az aljzaton. Egészen addig, míg bele nem ütköznek egy másik alakzatba, vagy a verem falába. Ha viszont nem férnek el a verem alján, akkor ott maradnak a verem oldalán, melyet ezután addig nem használhatunk, amíg nem csinálunk helyet az alakzatnak. Mivel a tárgyaink egy dimenziósak nem pakolhatjuk egymásra őket. Viszont nemcsak oszlopot, hanem sort is kirakhatunk. Lényegében 4 tetriszpálya dobozzá van formálva és az aljuk közös. Érdemes kipróbálni!

Wolf

Készítő: Manley and Associates
Kiadó: Sanctuary Woods
Év: 1994
Méret: 8.12 MB
Wolf letöltése
indítása böngészőből

Wolf
Egy nagyon jól elkészített szimulátor játékkal van dolgunk. Egy farkast, és ha van, annak a falkáját irányítjuk. Rengeteg szituáció, kétféle játékmód (szimuláció vagy küldetések). A játékban egyetlen faj veszélyes csak a farkasra, az ember. Jó elkerülni őket. Ebben segítenek a különböző érzékelési képességeink. Rengeteget lehetne beszélni a játékról. Ki kell tapasztalni az irányítást, a játék kezelését. Egyébként nagyon szép a grafika, rengeteg az animáció, és a hangok is jók. Remek egy játék!

Wolfenstein 3D

Készítő: ID Software
Kiadó: (?) ID Software
Év: 1992
Méret: 1.08 MB
Wolfenstein 3D letöltése
indítása böngészőből

Wolfenstein 3D
A Castle Wolfenstein átdolgozott változata. Főhősünket BJ Blazkowicz-t irányítjuk 3D-s nézetben. Célunk kijutni a börtönből. Ezt persze a nácik és a kutyák nem értékelik. A jó grafika, a kellemes háttérzene, a remek hanghatások és az egyszerű irányítás teljessé teszi ezt a remek játékot.

World Class Leader Board

Készítő: Access Software
Kiadó: Access Software
Év: 1989
Méret: 437.62 KB
World Class Leader Board letöltése
indítása böngészőből

World Class Leader Board
Ennek a számtalan géptípust megélt sportjátéknak atyja az az Access Software, melynek játékainak hatására a PC Speaker szinte valós hangokat produkált. Nincs másképp ebben az egyszerű, mégis nagyszerű golfban sem, hiszen sok ütésünket kommentár és taps kíséri. A négyen is játszható mű több híres golfpályát tartalmaz, és nehézségi fokozatot is választhatunk, ami annyiban mutatkozik leginkább, hogy erősebb lesz a szél a pályánkon. Az irányítás pár perc után megszokható, s a változatos ütők (fa és vas) kiválasztása stratégiai gondolatmenetet igényel. Grafikailag érdekes megoldást vehetünk észre, ugyanis a 3D-s környezetben vannak lefektetve a 2D-s objektumok, mint a fák, bokrok, maga a játékos, vagy a labda (akár, mint az első FPS játékokban). Kötelező darab!

Worm

Készítő: ?
Kiadó: -
Év: ~1982
Méret: 27.02 KB
Worm letöltése
indítása böngészőből

Worm
Sajnos semmi információm nincs erről a játékról. A kép és a cím mindent elárul.

Worms

Készítő: Team17
Kiadó: Infogrames
Év: 1995
Méret: 1.38 MB
Worms letöltése
indítása böngészőből

Worms
Mai napig tartó sikeres, és az egyik kedvenc játék sorozatom. Első része 1995-ben jelent meg még DOS alá, majd a további részei Windows alá. A Worms World Party mély nyomokat hagyott mindenki emlékezetében, aki játszott már vele. Már különböző telefon platformokon is elérhető a játék, de térjünk is vissza a gyökerekhez. A Team17-nek sikerült, egy teljesen új játékot, játékstílust létrehoznia. A játék lényege, hogy van egy kukacokból álló csapatunk és egy hatalmas fegyverarzenálunk, meg egy szintén jól felszerelt ellenséges csapat, melyet irányíthat a számítógép vagy egy másik személy. A csapatokra felváltva ciklikusan kerül sor (egyszer az egyik, aztán a másik jön). A cél egyértelmű: az ellenséges csapat likvidálása. Kötelező darab!