DOS játékok
Keresés:
[www.dosjatekok.hu]:\DOS játékok W>

Wacky Wheels

Készítő: Beavis-Soft
Kiadó: Apogee Software
Év: 1994
Méret: 1.95 MB
Wacky Wheels letöltése
indítása böngészőből

Wacky Wheels
A Wacky Wheels, mint ahogy a neve sugallja egy mókás kis versenyzős játék. A Mario Kartra hajaz, ami nagy siker volt. Nyolc állati pilóta közül lehet választani, játszhatunk osztott képernyőn is egymás ellen. Különböző fegyvereket is felvehetünk, amelyeket természetesen egymás ellen fel is használhatunk. Az alapötlet természetesen PC-re nem jelent meg, de ez a játék egy remek alternatíva, sőt!

WAD

Készítő: Nelson Chu
Kiadó: -
Év: 1995
Méret: 123.85 KB
WAD letöltése
indítása böngészőből

WAD
Egy tetrisz féleség, melyben a különböző alakzatokat kell vízszintesen vagy függőlegesen egymás mellé helyezni. Mindezt persze gyorsabban mint az ellenség. Elsőre nehéznek tűnik, de nagyon könnyű belejönni. Játszhatunk valamelyik haver ellen, vagy a gép ellen. Bár utóbbi nem játszik rosszul. A grafika szép VGA, a játszhatóság is kiváló. Ajánlott kipróbálni!

War in the Squares

Készítő: Nelson Chu
Kiadó: -
Év: 1994
Méret: 199.63 KB
War in the Squares letöltése
indítása böngészőből

War in the Squares
Egy amőba (kör iksz) klón pazar grafikával. A játékban kilenc nehézségi fokozat van. Egyszerű és nagyszerű.

Welltris

Készítő: Spectrum Holobyte
Kiadó: Spectrum Holobyte
Év: 1991
Méret: 225.91 KB
Welltris letöltése
indítása böngészőből

Welltris
Alexej Pajitnov újabb érdekes próbálkozása. Sokan a Block Outhoz szokták hasonlítani, bár óriási különbségek vannak a két játék között. A Block Out egy 3D-s tetris, míg a Welltris nem az, hiszen az alakzatok nem 3 dimenziós tárgyak. Amolyan kis lapocskák, melyek a verem oldalán csúsznak lefelé. Amíg lefelé tartanak, mozgathatjuk, és forgathatjuk őket. Viszont miután leértek egyszerűen becsúsznak merőlegesen az aljzaton. Egészen addig, míg bele nem ütköznek egy másik alakzatba, vagy a verem falába. Ha viszont nem férnek el a verem alján, akkor ott maradnak a verem oldalán, melyet ezután addig nem használhatunk, amíg nem csinálunk helyet az alakzatnak. Mivel a tárgyaink egy dimenziósak nem pakolhatjuk egymásra őket. Viszont nemcsak oszlopot, hanem sort is kirakhatunk. Lényegében 4 tetriszpálya dobozzá van formálva és az aljuk közös. Érdemes kipróbálni!

Wolf

Készítő: Manley and Associates
Kiadó: Sanctuary Woods
Év: 1994
Méret: 8.12 MB
Wolf letöltése
indítása böngészőből

Wolf
Egy nagyon jól elkészített szimulátor játékkal van dolgunk. Egy farkast, és ha van, annak a falkáját irányítjuk. Rengeteg szituáció, kétféle játékmód (szimuláció vagy küldetések). A játékban egyetlen faj veszélyes csak a farkasra, az ember. Jó elkerülni őket. Ebben segítenek a különböző érzékelési képességeink. Rengeteget lehetne beszélni a játékról. Ki kell tapasztalni az irányítást, a játék kezelését. Egyébként nagyon szép a grafika, rengeteg az animáció, és a hangok is jók. Remek egy játék!

Wolfenstein 3D

Készítő: ID Software
Kiadó: (?) ID Software
Év: 1992
Méret: 1.08 MB
Wolfenstein 3D letöltése
indítása böngészőből

Wolfenstein 3D
A Castle Wolfenstein átdolgozott változata. Főhősünket BJ Blazkowicz-t irányítjuk 3D-s nézetben. Célunk kijutni a börtönből. Ezt persze a nácik és a kutyák nem értékelik. A jó grafika, a kellemes háttérzene, a remek hanghatások és az egyszerű irányítás teljessé teszi ezt a remek játékot.

World Class Leader Board

Készítő: Access Software
Kiadó: Access Software
Év: 1989
Méret: 437.62 KB
World Class Leader Board letöltése
indítása böngészőből

World Class Leader Board
Ennek a számtalan géptípust megélt sportjátéknak atyja az az Access Software, melynek játékainak hatására a PC Speaker szinte valós hangokat produkált. Nincs másképp ebben az egyszerű, mégis nagyszerű golfban sem, hiszen sok ütésünket kommentár és taps kíséri. A négyen is játszható mű több híres golfpályát tartalmaz, és nehézségi fokozatot is választhatunk, ami annyiban mutatkozik leginkább, hogy erősebb lesz a szél a pályánkon. Az irányítás pár perc után megszokható, s a változatos ütők (fa és vas) kiválasztása stratégiai gondolatmenetet igényel. Grafikailag érdekes megoldást vehetünk észre, ugyanis a 3D-s környezetben vannak lefektetve a 2D-s objektumok, mint a fák, bokrok, maga a játékos, vagy a labda (akár, mint az első FPS játékokban). Kötelező darab!

Worm

Készítő: ?
Kiadó: -
Év: ~1982
Méret: 27.02 KB
Worm letöltése
indítása böngészőből

Worm
Sajnos semmi információm nincs erről a játékról. A kép és a cím mindent elárul.

Worms

Készítő: Team17
Kiadó: Infogrames
Év: 1995
Méret: 1.38 MB
Worms letöltése
indítása böngészőből

Worms
Mai napig tartó sikeres, és az egyik kedvenc játék sorozatom. Első része 1995-ben jelent meg még DOS alá, majd a további részei Windows alá. A Worms World Party mély nyomokat hagyott mindenki emlékezetében, aki játszott már vele. Már különböző telefon platformokon is elérhető a játék, de térjünk is vissza a gyökerekhez. A Team17-nek sikerült, egy teljesen új játékot, játékstílust létrehoznia. A játék lényege, hogy van egy kukacokból álló csapatunk és egy hatalmas fegyverarzenálunk, meg egy szintén jól felszerelt ellenséges csapat, melyet irányíthat a számítógép vagy egy másik személy. A csapatokra felváltva ciklikusan kerül sor (egyszer az egyik, aztán a másik jön). A cél egyértelmű: az ellenséges csapat likvidálása. Kötelező darab!