DOS játékok
Keresés:
[www.dosjatekok.hu]:\DOS játékok M>

Mah Jongg VGA

Készítő: Ron Balewski
Kiadó: Ron Balewski
Év: 1991
Méret: 268.14 KB
Mah Jongg VGA letöltése
indítása böngészőből

Mah Jongg VGA
Ron Balewski 1988 és 1991 között adta ki Mah Jongg játékainak különböző verzióit DOS-ra. 1992-ben egy Windows verziót is kiadott. A játék lényege, hogy felszedjük a kis mintás "téglákat", melyeket csak párba, a kupac szintenként értendő széleiről vehetünk fel egér használatával. Mah Jongg rajongók figyelem!

Mail Order Monsters

Készítő: Allan Tengg
Kiadó: ATS
Év: 1996/97
Méret: 272.12 KB
Mail Order Monsters letöltése
indítása böngészőből

Mail Order Monsters
Allan kedvenc C64-es játékának készítette el a PC-s átiratát. Két játékos játszhat benne egyszerre, gépi játékos nincs. Mindkét játékosnak vennie kell egy-egy szörnyet, melyeket speciális funkciókkal, élelmiszerrel, energiával, fegyverekkel és egyéb apróságokkal ruházhatnak fel egy adott pénzösszeg keretein belül. A két különböző szörnyet irányítva megmérettethetik magukat a harcmezőn.

Marble Madness

Készítő: Atari
Kiadó: Electronic Arts
Év: 1987
Méret: 210.87 KB
Marble Madness letöltése
indítása böngészőből

Marble Madness
Egy 1984-es Arcade játék PC-s átirata. Rengeteg platformra megjelent. Egyszerű, és egyben nehéz játékmenet. Joystickkal az igazi, de azért billentyűzettel is el lehet vele szórakozni. DOSBox-on belassítást igényel.

Mario

Készítő: Mike Wiering
Kiadó: ?
Év: 1994 (?)
Méret: 47.12 KB
Mario letöltése
indítása böngészőből

Mario
A Mario játékok legjobbja ez a Mike Wiering féle játék. A szerző eredetileg a VGA programozásának gyakorlása végett írta a játékot. 4 pályát vihetünk végig. A 4-ik pálya végét egy nagy tér jelzi, melyből nincs sehonnan se kiút. Mindazonáltal kiválló játék lett!

Mario & Luigi

Készítő: Mike Wiering
Kiadó: ?
Év: 1994
Méret: 57.3 KB
Mario & Luigi letöltése
indítása böngészőből

Mario & Luigi
A sikeres Mario játék továbbfejlesztett változata, a rajongók és a felhasználók részére. Ebben a változatban már több pálya van, és került bele néhány újdonság (menü, mentési lehetőség, ki-be kapcsolható statusbar, mérgező gomba, ugrássegítő, ...). A játék szóval felhasználóbarátabb lett. Kötelező darab!

Mario Andretti's Racing Challenge

Készítő: Distinctive Software
Kiadó: Electronic Arts
Év: 1991
Méret: 1.23 MB
Mario Andretti's Racing Challenge letöltése

Mario Andretti's Racing Challenge
A Mario Andretti's Racing Challenge egy játék, mely a nagy sikerű Indianapolis 500 helyét hivatott átvenni. Grafikailag az Indy500-ra hasonlít, de egy kicsit gyengébb. Aki ismeri a DSI kiváló munkásságát, annak nem kell magyaráznom, hogy ennél a játéknál jobbat is alkothattak volna. Ennek ellenére remek játékélménnyel találkozhatunk, ahol azért meg kell küzdeni a győzelemért. Mindezt 6 osztályban érhetjük el egyre jobb kocsikkal. Összességében egy jó játék, de nem lett egy nagy durranás. Ez azonban nem akadályozta meg az EA-t abban, hogy a kanadai DSI-t még az évben felvásárolja.

Mario Bros

Készítő: Allan Tengg
Kiadó: ATS
Év: 1998/99
Méret: 451.55 KB
Mario Bros letöltése
indítása böngészőből

Mario Bros
Vagy más néven Mario Brothers. Szokásához hívően egy ismert játék PC-s verzióját csinálta meg Allan. Remek munkát szokott végezni, de nekem az irányítás most nemigazán jön be. Máskülönben jó a játék. Nekem Dave Sharpless változatta (Mario Bros VGA) jobban bejön, de elismerem Allan munkásságát. A játékot objektum orientáltan írta. Ha ezt a játékot részben az OOP gyakorlása kedvéért írta, akkor mindenképpen egy remek darab lett!

Mario Bros VGA

Készítő: Dave Sharpless
Kiadó: ?
Év: 1990
Méret: 45.17 KB
Mario Bros VGA letöltése
indítása böngészőből

Mario Bros VGA
(1990.11.26.) Avagy Mario Brothers VGA. Mario egy kicsit másképp. A lényekre rámenni illetve ráugrani nem lehet, helyette alulról kell őket felborítani, és utána felrugni. Szép grafikával, és megfelelő hangefektekkel rendelkezik. Ketten játszva egy billenytűzetről is kiválló játékélményt nyújt. Remek egy játék!

Mario Teaches Typing

Készítő: Interplay Entertainment
Kiadó: Interplay Entertainment
Év: 1992
Méret: 956.28 KB
Mario Teaches Typing letöltése
indítása böngészőből

Mario Teaches Typing
Játékos módja a gépírás tanulásának, főleg gyerekeknek.

Memory

Készítő: Miháczi Zoltán és Acsay Szabolcs
Kiadó: Guillotine Soft
Év: 1994
Méret: 44.44 KB
Memory letöltése
indítása böngészőből

Memory
Egy igazán jól sikerült Magyar fejlesztésű memóriajáték PC tulajdonosoknak. A játék elkészítése során sajátították el a Pascal nyelvet az alkotók, ami egy szép teljesítmény 16 évesen! Remek grafika, szép speaker zenebona. Felhasználóbarát kezelés, még így egérvezérlés nélkül is. Az Új Alaplap magazin 1995-ös áprilisi számában is megjelent lemezmellékleten. Köszönöm Zoltánnak az extra információkat! Kötelező darab!

Micropede

Készítő: Robert B. Easter
Kiadó: ?
Év: 1994
Méret: 40.04 KB
Micropede letöltése
indítása böngészőből

Micropede
A játék lényege nem más mint egérel irányítani, egy kis űrhajó szerűséget, és kilőnni mindent ami mozog, meghát azt is ami nem. Az EGA grafika passzol a játékhoz. A zenebona az kérem tényleg zenebona. Pörgős egy játék.

Monopoly Deluxe

Készítő: Virgin Games
Kiadó: Virgin Games
Év: 1993
Méret: 2.84 MB
Monopoly Deluxe letöltése
indítása böngészőből

Monopoly Deluxe
Monoploy DOS-os változata. Aki a Monopoly-t szereti, annak ez a játék is egy élmény. Játszhatunk többen is, mint emberek, mint gép elen, ahogy jól esik. Aki nem ismeri magát a játékot, annak mondom, hogy az nyeri a játékot, aki az összes többi játékost kifosztja a vagyonából. Szép grafika, gyönyűrű hang (a monoploy.bat fájlt futtatva érhető el a sondblaster hangzás).

Montezuma's Revenge

Készítő: BCI Software
Kiadó: BCI Software
Év: 1984
Méret: 14.98 KB
Montezuma's Revenge letöltése
indítása böngészőből

Montezuma's Revenge
Egy Panama Joe nevű fickót kell irányítanunk egy piramis mélyén. Hogy mit is keresünk ott? Hát kincset! Joe barátunk kezelését egy kicsit szokni kell, persze egy kis gyakorlatozással ez a probléma könnyen megoldható. A kulcsokkal ajtókat nyithatunk ki, a fáklyával bevilágíthatjuk a sötét helyeket, míg a kard segítségével leküzdhetjük az ellenséges lényeket. A grafika olyan amilyen, szerintem az 1984-es szinthez képest jó. A stílus kedvelőinek alapmű.

Mortal Kombat

Készítő: Midway Games
Kiadó: Acclaim Entertainment
Év: 1993
Méret: 3.03 MB
Mortal Kombat letöltése
indítása böngészőből

Mortal Kombat
A Mortal Kombat egy verekedős, kiemelkedően híres és brutális videojáték, ami rengeteg platformra megjelent. Játék története többek között egy Liu Kang nevű shaolin szerzetes és a gonosz boszorkány Shang Tsung harcáról szól. A Mortal Kombat az egyik legjobb verekedős játék sorozat.

Ms. Pac-em

Készítő: John W. Champeau
Kiadó: Champ Games
Év: 1997
Méret: 693.4 KB
Ms. Pac-em letöltése
indítása böngészőből

Ms. Pac-em
Egy másik Pac-Man, amit a Champnek köszönhetünk. Ebben a sárga kis karakterünk női formát ölt. A színek és hangok is másak. Grafikailag továbbra is szép. Játszhatósága remek.